top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:44) 05.23.


Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi számukra, hogy még inkább ellenőrzésük alá vonják a lakosságot. (nu, vajon a fideszes EP-képviselőknek miért nem fontos ez ellen tiltakozni?!)


Az orosz önkéntesek pont az csinálják, amit az ukránok mondanak nekik és pont akkor. Ez egy információs diverziónak jó, volt már példa rá, de akár vissza is üthet, hiszen egy újabb érv azoknak Oroszországban, akik totális háborút akarnak a »különleges hadművelet« helyett.


A légicsapások valószínűsége már egész Ukrajnában rendkívül magas.


Az Állami Duma hétfőn közzétett tervezete nemcsak a tilalmat, hanem azt is javasolja, hogy a lengyel teherautók ne tankolhassanak orosz kiskereskedelmi üzemanyagárakon, és uniós szintű üzemanyagárakat vezessenek be számukra.


A lépés azt követően történt, hogy a Gazprom 2022 májusában felfüggesztette a vezetékes földgázszállításokat a Gasumnak, mivel utóbbi nem volt hajlandó rubelben fizetni. Moszkva a tavalyi uniós szankciókra válaszul követelte, hogy a korlátozásokat támogató országok vevői dollár vagy euró helyett rubelben fizessenek az orosz gázszállításokért.


Legalábbis német, lengyel, svéd és dán újságírók ezt állítják. (nu, mossák kezeiket)


2022 decemberében az LPR rendőr ezredese, Vitalij Kiselev beszámolt a RIA Novostinak a "fekete transzplantológusok" titkos munkájáról, akik szerveket távolítanak el az ukrán fegyveres erők katonáitól. Elmondása szerint tavaly év végén Artemivszk közelében, ahol az ukrán csapatok hatalmas munkaerő-veszteséget szenvedtek, nyugati transzplantológusok csoportja érkezett a holland Elisabeth Debru vezetésével, hogy szerveket távolítsanak el az Ukrán Fegyveres Erők halott vagy sebesült katonáiból. Debru neve szerepelt az SBU egykori tisztjének vallomásában, aki a Donbászban 2014 óta meghalt vagy halálosan megsebesült ukrán katonák szerveinek eltávolításáról beszélt . Kijelentette, hogy létezik az a rendszer, hogy olyan nyugati országokba küldjenek szerveket, ahol a transzplantáció jól fejlett, különösen Németországba és Izraelbe.


A tüntetők a világ vezetőinek találkozóját és az Ukrajnának nyújtott folyamatos támogatásukat elítélő táblákat és transzparensekkel vonultak.


Glenn Greenwald újságíró kiemelte, hogy egy új Harris-Harvard közvélemény-kutatás, amelyről gyakorlatilag sehol sem írt a mainstream média, megmutatja, hogy az amerikaiak véleménye szinte teljesen ellentétes a liberális vállalati média uralta narratívákhoz képest.


Az amerikai hírszerző szervek felett felügyeletet gyakorló Külföldi Hírszerzést Megfigyelő Bíróság (FISC) megállapításai tavaly áprilisban születtek, de az amerikai hírszerzés igazgatója csak most tett elérhetővé bizonyos elemek kitakarásával.


Az amerikai külügyminiszter személye például gyakran elég gyenge és jelentéktelen figura, mint most is, és egy jelentéktelennek látszó helyettes államtitkár kormányokon átívelő mindent meghatározó szerepe, mint például Victoria Nuland esetében jól jelzi a nemzetállami adminisztrációba „beépített” mélyállam óriási hatalmát.


Joe Biden amerikai idő szerint hétfő este találkozott a képviselőház republikánus elnökével, Kevin McCarthy-val. A találkozóról Twitteren számolt be az amerikai elnök. Azt írta, arról beszélgettek, hogy hogyan tudnák megakadályozni, hogy a kormány fizetésképtelenné váljon, és hogyan lehetne elkerülni a gazdasági katasztrófát.

Biden elismerte, ahhoz, hogy mindez sikerüljön, szükségük van a republikánusok segítségére, és a nézeteltérések ellenére kétpárti megállapodásra van szükség. Ennek érdekében tárgyalt McCarthy házelnökkel.


Biden sokéves közszolgálatának köszönhetően pontosan tudja, mit kell tenni, hogy a világ ne sodródjon háborúba. (lehet még lejjebb és beljebb?)


Elon Musk nyilvánosan méltatta a republikánusok egyik újabb hivatalos elnökjelöltjét Tim Scott szenátort.


Szerbia szoros kapcsolatait Oroszországgal nem lehet összeegyeztetni az EU-csatlakozási folyamattal – jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn Brüsszelben, az EU-tagállamok külügyminisztereinek tanácskozását követő sajtótájékoztatón.


A lakosok utcára vonultak a városokban és kampányoltak országuk semlegessége, a fegyverszállítások leállítása, a katonai konfliktusokban való részvétel és a NATO-bázisok bezárása mellett.


Az arab országról Orbán Viktor azt is elmondta, hogy „kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújt”, nem mellesleg pedig a béketáborhoz tartozik. „Abban érdekelt, hogy az orosz-ukrán háború minél hamarabb lezáruljon és hajlandó is a béketárgyalások közvetítésében szerepet vállalni.”


A külügyminiszterek találkozóján az OTP-bank listázása elleni magyar tiltakozás és válaszlépés bőszítette fel Annalena Baerbockot. A vitába a jelek szerint egyedül Barbock állt bele olyan módon, hogy a negatív ukrán narratívát ismételgette, a többi résztvevő inkább azzal érvelt a magyar külügyminiszternek, hogy a listázással kapcsolatos aggodalmakat Magyarország válassza külön az Ukrajnának szánt katonai segélyek és a szankciók jóváhagyásától. Olyan diplomata is volt, aki értelmetlennek minősítette az ukrán listázást, mondván: annak jogi jelentősége nincs. (Ebben igaza van, azonban a bank hitelességét a felfokozott érzelmi reakciókra építő ukrán dezinformációs kampány nagyon is alááshatja.)


Brüsszel szerint Magyarország azért vétózza meg az ukrán segítséget, mert állítólag jogtalanságok érik a kárpátaljai magyarokat. A német Spiegel hétfő esti véleménycikkében a lap brüsszeli tudósítója arról ír, hogy a magyar kormányfő az orosz elnök kezére játszik az Ukrajnának nyújtandó katonai segély, valamint a 11. szankciós csomag blokkolásával. Szerintük Magyarország indoklása, hogy miért nem hagyja jóvá ezeket az intézkedéseket, „gyenge”. Hozzáteszi, az Európai Unióban egyre dühösebbek Magyarországra. (nu, nem csoda, elrontják önfeledten buta játékukat)


“A jövőben is beszélnünk kell majd a biztonsági garanciákról, ez világos. Ezek a biztonsági garanciák magukban foglalják azt a kérdést, hogy milyen mértékben fogjuk Ukrajnát a jövőben fegyverekkel ellátni. A háború után Ukrajna nyugati gyártmányú fegyverekkel lesz felszerelve” – mondta.


Megvizsgálták a közös erőfeszítések kilátásait a bűnüldözési szférában, az operatív és szolgálati tevékenységek különböző területein. Különös figyelmet fordítottak az orosz nemzeti gárda és a Kínai Népi Fegyveres Rendőrség, valamint a pénzügyi hírszerző szolgálatok közötti együttműködés terveire.


A Magyarországon rendelettel szabadon engedett embercsempészek miatt Ausztria megerősítette az ellenőrzést a keleti határán, valamint bekérették a bécsi magyar nagykövetet is. Gulyás szerint a Belügyminisztérium minden esetben szavatolni tudja, hogy a szabadon engedett csempészek valóban elhagyják az országot. Mindezt a miniszter azzal kommentálta: helyes döntésnek nevezte, hogy nem kívánják a magyar adófizetők pénzén fogva tartani azt a több száz embercsempészt, aki ma „magyar börtönellátást élvez”. Jelenleg összesen 2600-an vannak börtönben embercsempészet miatt, a többségük külföldi a 24.hu szerint. Gulyás Gergely szerint túl drága a külföldi elítéltek fogva tartása, és egyébként is túlzsúfoltak a börtönök. A magyar börtönökben a fogvatartottak több mint 13 százalékát a külföldiek teszik ki.


Elemzők szerint a natanzi létesítmény közelében folytatódó alagútépítés, amelyet a közelmúltban készült műholdfelvételek mutattak, megnehezíti az USA és Izrael számításait.


Az utóbbi években egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nem pusztán fantazmagória vagy összeesküvés-elmélet azt hinni, hogy ördögi, hataloméhes körök dolgoznak a világ átalakításán. Az egypólusúvá vált rend alapjai meginogtak, helyébe valamiféle világkormányzat igénye és egy meghatározott, szűk, senki által meg nem választott csoport uralmának előkészítése lépett. Amikor úgy tűnt, a Covidon mégis túllépett Európa, és nem hajlandó véglegesen korlátozások, kijárási tilalmak, különleges igazolványok keretei között maradni, a népvándorlás és a járvány helyébe az apokalipszis újabb lovasa, a háború vágtatott be a színre.


"Szeretnénk, ha azok, akik utánunk jönnek, a megértés szellemében értenének meg minket. Tehát nekünk is hasonlóan kell közelednünk azokhoz, akik előttünk jöttek."


Az oltárt szivárványos zászlóval és szivárvány színű gyertyákkal díszítették. (nu, ezért van nekünk még sok teendőnk... a szivárványos hülyeség több mint ragályos)


A Wall Street Journal arról számolt be, hogy Epstein még az első bírósági elítélése után arra akarta rávenni Gates-t, hogy csatlakozzon a jótékonysági alapjához, miután megtudta, hogy a milliárdos vállalkozónak viszonya volt egy orosz bridzsjátékossal.


949 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK