top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:32) 05.25.


Elhunyt Rashid Buttar 57 évesen, pár napja mondta, hogy megmérgezték

Istenem! Őt is eltették láb alól… a plandémia kezdetétől követtem Őt. Nem rejtette véka alá véleményét sem a méreg vaxról, sem másról.


Orosz neonácikat küldtek az ukránok Oroszország „felszabadítására”

Egyszerre utálják az imperializmust, Putyint és Zelenszkijt is. Bemutatjuk az ukrán hírszerzés jóvoltából, Oroszország területén rajtaütést végrehajtó "kicsi zöld emberkéket".


Le Pen: a Krím és Oroszország újraegyesüléséről szóló népszavazás legitim volt

A Krím és Oroszország újraegyesítéséről tartott népszavazás legitim volt, és teljes mértékben tükrözte a nép véleményét – jelentette ki Marine Le Pen, a francia parlament Nemzeti Tömörülés frakciójának vezetője.


A Krím államosította az ukrán oligarchák tulajdonát és Zelenszkij lakását

A Krím-félszigeten ukrajnai oligarchák és politikusok, valamint amerikai állampolgárok vagyonát államosították.


Lavrov: a NATO-országok de jure részesei az ukrajnai konfliktusnak

A NATO-országok de jure részesei az ukrajnai konfliktusnak, ami növeli az atomhatalmak közötti közvetlen katonai összecsapás veszélyét – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy Moszkva közelében megrendezett nemzetközi biztonsági találkozón.


Putyin: azok, akik az egypólusú világot szorgalmazzák lábon lövik magukat

Az elnök megjegyezte, hogy az EaEU továbbra is aktívan együttműködik Kínával, hogy folyamatai összekapcsolódjanak Peking “Egy övezet, egy út” kezdeményezésével. Ennek egy Nagyobb Eurázsiai Partnerség kialakulásához kell vezetnie.


Putyin: nemzetközi partnereinkkel együtt építjük fel az igazságos többpólusú világot

Moszkva kész együttműködni minden érdekelt nemzettel a közös fenyegetések és kihívások leküzdésében – jelentette ki Putyin a biztonsági kérdésekkel foglalkozó főképviselők 11. nemzetközi találkozójának résztvevőihez intézett beszédében, amely szerdán kezdődött a Moszkvai területen.


Megfenyegették Lengyelországot az oroszok

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament elnöke azt követelte, hogy Lengyelországban állítsák vissza a második világháborús szovjet katonai emlékműveket – derül ki egy Twitteren megosztott videófelvételből. A politikus azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben a lengyelek nem tesznek eleget a kérésnek, több tízezer kamionsofőr veszítheti el a munkáját. Moszkva ugyanis megtiltaná, hogy a lengyel fuvarozók Oroszországba járjanak át tankolni az olcsóbb üzemanyag miatt. Ez legalább kétezer lengyel céget érintene, amelyek több tízezer kamionost foglalkoztatnak. A parlament elnöke szerint Oroszország sok mindent képes megbocsátani, de azt nem, ha meggyalázzák a felszabadítók emlékét.


Lengyelország fegyveres puccsra készül Belaruszban, közölte a volt védelmi-miniszterhelyettes

Lengyelország fegyveres puccsra készül Fehéroroszországban, és részt vesz annak katonai támogatásában – jelentette ki Waldemar Skrzypczak tábornok, volt védelmi-miniszterhelyettes a Polsat televíziós csatornán, megerősítve ezzel Alekszandr Lukasenko belarusz elnök szavait a Nyugat ilyen irányú terveiről.


Bevallotta Putyin, mi a terve a dollárral

Putyin beszédében kiemelte, hogy „a nemzetközi pénzügyi szférában is drámai változások zajlanak”, és Oroszország bebizonyította, hogy nemcsak alkalmazkodni tud hozzájuk, hanem vezető szerepet is tud vállalni ebben a folyamatban. Az orosz elnök azt is hangsúlyozta, hogy Oroszország azon dolgozik, hogy csökkentse a „barátságtalan országok” valutáinak részesedését a kölcsönös elszámolásokban, és még aktívabban kíván együttműködni a partnerekkel szerte a világon, hogy elérje a nemzeti valuták használatára való teljes átállást.


Misusztyin: az orosz-kínai tranzakciók háromnegyedét már rubelben vagy jüanban bonyolítják

A Moszkva és Peking közötti tranzakciók közel háromnegyedét jelenleg rubelben vagy jüanban bonyolítják le – derült ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök Li Csiang kínai miniszterelnökkel folytatott szerdai pekingi tárgyalásán. Moszkva többször kijelentette, hogy a dollárt és az eurót is megbízhatatlannak tartja, mivel az ukrajnai konfliktus miatti nyugati szankciók miatt veszélybe került a használatuk az országhatárokon átnyúló tranzakcióiban.


Irán teljesen elhagyja a dollárt az Oroszországgal folytatott kereskedelemben

Irán azt tervezi, hogy eltávolodik a dollártól az Oroszországgal folytatott tranzakciókban – jelentette szerdán a Tasnim iráni hírügynökség Mohammad Mokhber iráni alelnökre hivatkozva.


Összeomolhat a Wall Street, döntenie kell az USA-nak a 31,4 billió dolláros adósságplafon emeléséről

Joe Biden demokrata elnök és Kevin McCarthy, a kongresszust vezető republikánus képviselő szerdán mindkét fél által eredményesnek nevezett megbeszéléseket folytattak, hogy megpróbáljanak egyezségre jutni az Egyesült Államok 31,4 billió dolláros adósságplafonjának megemeléséről és a katasztrofális fizetésképtelenség elkerüléséről.


Uniós költségvetési biztos: Magyarország még messze van attól, hogy megkapja az uniós pénzeket

Johannes Hahn szerint a magyar diákok Erasmus pályázata is veszélyben lehet.


Nevetséges bohócok! – reagált az EP terveire Kovács Zoltán

A kormány nemzetközi megjelenítésért felelős államtitkára felidézte: régebben Rui Tavares, Judith Sargentini próbálták hazánkat lejáratni, most pedig Gwendoline Delbos-Corfield és Daniel Freund munkálkodik Magyarország ellen. Lejárt, kiégett és nevetséges bohócok! – jellemezte a társaságot Kovács Zoltán.


Újabb európai országban szavazhatnak a fiatalkorúak

Málta, Németország és Ausztria után Belgium a negyedik ország az Európai Unióban.


A zöldek gyűlölik a német népet

Alig két héttel ezelőtt Robert Habeckről, a zöld gazdasági és klímaügyi miniszterről sokan már azt is elhitték, hogy tud a vízen járni. Az állami tévé alázatos interjúkban hódolt a nagy férfiú bölcs döntéseinek, a „minőségi” rendszermédia ragyogó színekben ecsetelte az általa megálmodott széndioxidmentes jövőt, melynek érdekében 2024-től mindenkinek kötelessége lesz gáz- és olajfűtését hőszivattyúra lecserélni és házát, lakását ennek megfelelően átépíteni. Igaz ugyan, hogy nem lesz áram sem a hőszivattyúk, sem az elektromos autók üzemeltetésére, mert hiszen az atomerőműveket a zöldek kikapcsoltatták, a helyettük tervezett gázerőművek pedig az olcsó orosz gáz híján már elvben sem épülnek. Igaz, hogy az egész fűtési fordulat a német polgároknak potom ezer milliárd eurójába fog kerülni, de hát a hülyének is megéri, ha ezzel a világ széndioxid-kibocsátásának legalább 0,001 százalékát sikerül majd megakadályozni.


A klímablöff


Nick Hudson: A nagy átverés

Mit gondol? Ön szerint van-e párhuzam a COVID és a klímaválság között?


DeSantis bejelentette: beszáll a harcba az amerikai elnökségért

A floridai kormányzó Elon Musk műsorában, a Twitteren közölte a hírt.


Megijedt a bevételkieséstől, száműzte a szivárványos termékeket egy amerikai üzletlánc

A transzneműeknek készült fürdőruhák verték ki sokaknál a biztosítékot.


Az emberek túlnyomó többsége nem őrült baloldali! – Jordan B. Peterson a Mandinernek

Európának is kell egy olyan mumus, mint Donald Trump, és erre a szerepre Orbán Viktort jelölték ki – mondja a közelmúltban Budapestre látogató Jordan B. Peterson kanadai pszichológus-politológus. Exkluzív interjúnk.


Magas rangú uniós vezetőkkel találkozik a héten David Pressman

Az amerikai nagykövet az elmúlt időszakban több találkozón is részt vett, legutóbb például Hernádi Zsolt MOL-elnökkel találkozott, akivel a regionális energiaügyekről egyeztetett.


Negatív rekord: az amerikaiaknak már csak a fele hisz abban, hogy Isten létezik

Az Általános Társadalmi Felmérést (GSS) 1972 óta végzik az Egyesült Államokban, idén azonban megdöbbentő eredménye lett. A kutatásból az is kiderül, hogy soha nem volt még annyira alacsony az amerikaiak bizalma az egyház iránt, mint tavaly. 2022-ben csak a 14 százalékuk válaszolta azt, hogy nagyon bízik az egyházban, 17 százalékuk eléggé, 37 százalékuk valamennyire, 29 százalékuk alig, 2 százalékuk pedig egyáltalán nem. 1973-ban még a megkérdezettek 43 százaléka bízott az egyházban vagy az intézményes vallásban, a covid alatt pedig ez a bizalom úgy tűnik, megrendült. 2020-ban az amerikaiak negyedének volt nagy bizalma az egyház felé, 2021-ben azonban már csak a 19 százalékuknak.


Kicsoda Jim Blount atya, és mit mondott a magyarok démonairól?

„A Szeretetláng világszerte ismert apostola az Országos Lelkipásztori Intézet meghívására május végén ismét hazánkba látogat, és több különböző eseményt tart 2023. május 27-től június 3-ig. Az ismert amerikai közéleti családból származó pap, akinek egyenesági felmenője az amerikai függetlenségi nyilatkozat aláíróinak egyike, már harmadik alkalommal jár nálunk, mert úgy gondolja, a mai forrongó világunkban Magyarországnak különleges küldetése van” – olvasható a Metropolita.hu görögkatolikus portálon.


Háromszázezer zarándokot várnak szombaton a csíksomlyói pünkösdi búcsúba

Elhangzott: sokan nagyon hosszú utat tesznek meg, hogy jelen lehessenek a Kis- és Nagy-Somlyó közötti hegynyeregben, még Ausztráliából is érkeznek egyéni zarándokok. Magyarországról három zarándokvonatot várnak, és buszokkal is érkeznek szervezett csoportok. A ferences kegytemplom igazgatója elmondta: hiszi, hogy mindenki kap olyan üzenetet, amiért érdemes elzarándokolni Csíksomlyóra. A szervezők reményüket fejezték ki, hogy mindenkihez eljut a Szűzanya üzenete.


936 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page