top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:05) 05.26.– Képzeljük el azt a helyzetet, hogy elkaptuk ez a bűnbandát. És bíróság elé visszük őket. Ön szerint mi lenne a megfelelő büntetés számukra? Életfogytiglani börtön, villamosszék, akasztás? – Azokra, akik tényleges központi tervezők voltak, ezt javasolnám. Pedig egész életemben elleneztem a halálbüntetést. (...) Egy szinttel lejjebb mindenki másna életfogytiglan. A politikusoknak minimum ezt. Még ha csak lobbistáknak tartják is magukat, a végrehajtókat, akik kiszavaztak bennünket a jogainkból. Az orvosoknak, akik elrendelték az oltást, életfogytiglan, minimum. De még az alattuk levő szintet is meg kellene büntetni. Pontosan tudták, hogy ártanak. (...) Ez is csak azt mutatja, milyen nagyságrendű, emberiség elleni bűncselekményről van szó.


És mondjátok csak, mi az, hogy népuszítás? Angolul “hate incident” vagyis gyűlöletet kelteni. És mivel én nem tudom, hogy mi az a gyűlölet, ezért az uszítás egy olyasvalami, amit nem értek. Így tehát ez az egész eljárás és ez a vád egyáltalán nem érintett meg engem. Egyáltalán nem. Mert ők olyan dologról beszélnek, amit én nem ismerek. Azt hiszem, hogy az egyesületünk végrehajtja a kötelességét azzal, hogy felállunk és megpróbálunk az embertársainknak segíteni. Ez az orvosok és az orvostudósok kötelessége. Minden amit teszünk, amit az egész egyesület tesz, Roni Weikl és mindenki más, azért teszi mert ez a kötelessége. És ehhez nincs szükségünk… nem kell bátornak lennünk, ezt nem lehet másképp, egyszerűen nem lehet másképp. És ez jól van így. (Biró Éva)


(nu, közben még a szeme sem rebbent)

„Magyarország nem tekinthető működő demokráciának” – hangoztatta Gwendoline Delbos-Corfield.


A Rzeczpospolita szerint a spanyol elnökség alatt elvennék a vétó lehetőségét.


Támogatják a románok, hogy külpolitikai és biztonságpolitikai kérdésekben egyhangúság helyett minősített többséggel hozhassanak döntéseket.


(nu, akkor a miniszterelnökünket s a magyarokat is)


Schiffer Andrást volt országgyűlési képviselőt, ügyvédet kértük, hogy Simonyi András volt washingtoni nagykövet Hit Rádióban tett kijelentéseire is reagáljon. Itt megjegyezte, hogy lehet vitatkozni azzal, amit Magyarország mond, de a lekezelő véleményformálás gyarmattartói attitűd.


Az építkezés érdemi része hamarosan indulhat.


A rendelet június 6-án lép hatályba.


Nem jött össze a közeledés lengyel barátainknak.


Az újság szerint Svédország NATO-csatlakozásának jelenlegi időpontja a vilniusi csúcson (július 11-12.) egyre valószínűtlenebbé vált. A Dagens Nyheter szerint további fontos ok, amiért Svédországnak egy éven belül NATO-taggá kell válnia, a 2024 novemberében tartandó amerikai elnökválasztás. A hivatalban lévő elnököt, Joe Bident Stockholm gyors NATO-csatlakozásának támogatójaként tartják számon. A svéd diplomácia vezetője, Tobias Billström úgy véli, Svédországnak még van esélye a NATOcsatlakozásra a vilniusi csúcson. Mint ismeretes, Törökország és Magyarország nem ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását.


Költségelszámolási csalások sora derült ki litván politikusokról – a vilniusi kormányt a nyári litvániai NATO-csúcsig próbálják egyben tartani.


A nyomkövető is lekerül a volt EP-alelnökről.


Mark Milley szerint az F16-osok hosszú távon lehetnek inkább hatékonyak Ukrajna védelmében.


Az amerikai hadsereg 85 millió dollár értékű F-35-öshöz készült pótalkatrészről nem tud elszámolni, de kiderült az is: az amerikai F-35-ös flottának csak mintegy 30 százaléka van „teljesen bevethető” állapotban egy adott


Charles Q. Brown harminc év után az első fekete főtiszt lehet, a jelölt a George Floyd-halálesetét követő zavargások idején szót emelt a hadseregben uralkodó rasszizmus ellen.napon.


Dél-Korea beleegyezett, hogy több százezer tüzérségi lövedéket küld Ukrajnának az Egyesült Államokkal kötött “bizalmas megállapodás” keretében – jelentette a Wall Street Journal. A lépés fordulatot jelentene Szöul számára, amely eddig vonakodott engedélyezni a Kijevnek nyújtott halált okozó segítséget.


“Még az ellenoffenzíva tervezése közben is, amelyen már mintegy 4-5 hónapja dolgozunk Önökkel együtt, már megkezdtük a megbeszéléseket az ukrán kormánnyal és a kijevi barátainkkal – mind a polgári, mind a katonai oldalon – Ukrajna hosszú távú jövőjéről” – mondta Nuland a kijevi biztonsági fórumon a külügyminisztériumból videokapcsolaton keresztül.


A bíróság 18 év börtönre ítélte csütörtökön a 2021. január 6-i, az amerikai törvényhozás ostromával végződő zavargások egyik szervezőjének tartott Stewart Rhodes-t.


„Ez el kell, hogy gondolkodtassa a barátságtalan országok vezetőit” – vélekedett a fehérorosz védelmi miniszter.


Egymásnak élesen ellentmondó információk jelentek meg: az oroszok szerint eltűnt, egyesek szerint súlyosan megsebesült, az ukránok pedig állítják: a tábornok a helyén van, teszi a dolgát. A rejtély azonban megoldódni látszik, Twitterre nemrégiben ugyanis felkerült egy felvétel, úgy tűnik, az ukrán vezérkari főnök életben van, és nem látszanak rajta súlyos sérülések.

Az amerikai lap szerint az ukrán vezetés így „spórolt” a képzett katonákkal a tavaszi offenzívára készülve.


„A magyar jobboldal vissza tudta foglalni az intézményeket. Ez az első dolog, amit az amerikai konzervatívoknak meg kell érteniük” – vallja Josh Hammer. A Newsweek amerikai lap véleményrovatának szerkesztőjével a CPAC Hungary konferencián beszélgettünk, amit az Alapjogokért Központ szervezett.


(s még egy hozzászólás: Érdekes ez! Ahonnan eltűnik a nyugati világ "nagy szabadság szelleme" , ott egyszeriben minden a helyére kerül.)


“Bizakodva állapítom meg, hogy az Eurázsiai UÍnió keretein belüli együttműködés tovább mélyül, és szövetségünk következetesen a fejlődő többpólusú világ egyik független és önálló központjának pozícióját foglalja el” – mondta az államfő.


Gabriel Groisman, a floridai Bal Harbour polgármestere szerint a kormányzó elnöksége Trumpénál is jobb lenne Izrael és a zsidó közösségek számára.


A kínai külügy vezetője szerint a két ország közötti kapcsolat „a történelem legjobb időszakába” lépett.


„Boldog nap a számunkra” megkeresztelkedett Kis Grófo és felesége Grófo-Kozák László feleségével együtt megkeresztelkedett a Hit Gyülekezétében.

Érdekes eredményeket közölt egy nemzetközi közvélemény-kutatás. Az Ipsos Religion 2023 című felmérés arra jutott, hogy a magyarok 62 százaléka vallja magát vallásosnak, ezzel a megtisztelő harmadik helyet szerezve meg Európában Lengyelország (76 százalék) és Olaszország (70 százalék) mögött, ám furcsa módon a rendszeresen templomba járók számát tekintve viszont igencsak a lista végén kullogunk, a magunk 11 százalékával. Ráadásul például a megkérdezett magyaroknak csupán 34 százaléka hisz a mennyország létezésében, ami azért is lesújtó eredmény, mert ez mégiscsak az egyik legfontosabb eleme lenne a hitünknek.


Nu, akkor igazi hitetlenek és igazi lesújtó világdarabka


A WEF által ihletett projekt, amely hamarosan elindul az ausztrál iskolákban, hogy a következő generációt az állami és vállalati propaganda vakon fogyasztásába kényszerítsék.


Történelmi részsiker a Facebook anyavállalata, a Meta ellen! A Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletével nem csak azt mondta ki (először Magyarországon), hogy van jogalap ahhoz, hogy Zuckerbergéket Magyarországon is pereljük, de a 4 éve törölt Instagram-oldalam 15 napon belüli visszaállítására is kötelezte a Metát. A szintén törölt Facebook-oldalam visszaállítására egyelőre nem kötelezte a globális óriáscéget, ahogy sérelemdíj fizetésére sem, annak ellenére, hogy a jogsérelmet a bíróság megállapította. Így aztán folytatom a harcot, ha kell, Írországban, Németországban (ahol az a globális cég van, amelynek a magyar tartalomért felelős moderátorok is dolgoznak) és az USA-ban is újabb pereket indítok. Le a globális véleménydiktatúrával! – Írja Toroczkai László


Ha most lenne a választás, a Mi Hazánké lenne a legnagyobb ellenzéki frakció. Más politikát folytatunk, mint a többi ellenzéki párt: nem magunkkal vagy más pártokkal foglalkozunk, hanem az emberek hétköznapi problémáival, ennek eredménye ez az erősödés. A nagyjából egy év múlva esedékes önkormányzati és EP-választásra is már készülünk: önálló jelölteket és listát állítunk, egyetlen más párttal sem működünk együtt, a mi szövetségeseink a magyar emberek. Ezekről beszéltem az ATV vendégeként.857 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page