top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:30) 05.27.A dél-afrikai kormánypárt vezetője kiosztja a brit BBC riporterét.

(nu, és egy igaz hozzászólás!) Csodálatos volt. Nem is tudott megszólalni a riporter. Egyre többen lázadnak fel Amerika és az Angolszász uralom ellen. Ráolvassák a bűneiket és ezek után nem szállja meg az amerikai hadsereg Dél-Afrikát. Gyengül az USA és ez jó. Lesz még itt vinnyogás a közeljövőben.

IMF: 28 éve nem volt ilyen alacsony a dollár részesedése, mint tartalékvaluta

A Nemzetközi Valutaalap legfrissebb adatai szerint a világ országai egyre gyorsabban távolodnak a fedezet nélküli zöldhasútól.


Szber vezér: a jüan egyre jobban megveti a lábát Oroszországban

A kínai jüan jelentős szereplővé vált Oroszország külkereskedelmében, és részesedése az ország határon átnyúló elszámolásaiban várhatóan megtízszereződik – mondta Herman Gref, a legnagyobb orosz állami tulajdonú pénzintézet, a Szber (korábbi nevén Szberbank) vezetője kedden.


Vologyin: az amerikai államadósság globális piramisjáték, amely összeomlik

Vjacseszlav Vologyin vezető orosz törvényhozó az amerikai szövetségi államadósságot globális piramisjátéknak nevezte, amely elkerülhetetlenül az összeomlás felé tart. A megjegyzése akkor érkezett, amikor Washington azon fáradozik, hogy megegyezzen az adósságplafon emeléséről, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget.


„Benne vagyunk egy új hidegháborúban” – Kína-kutató a Mandinernek

Kell-e félnie a csendes-óceáni térség államainak Kínától? Mik Kína geopolitikai ambíciói, és azok akadályoztatása katonai konfliktusba sodorhatja-e a térséget? Interjúnk a volt pekingi nagykövettel.


Az EU a magánszférához való jogot támadja kiszivárgott dokumentum szerint

Szkeptikus Kerekasztal: Kiszivárgott EU-s dokumentumokból kiderül, hogy 20 uniós ország közül 15 támogatja a végponttól végpontig titkosított kommunikáció ellenőrizehtőségének ötletét egy előterjesztett törvényjavaslat esetében, beleértve Magyarországot is. Mi történne, ha az EU terve megvalósulna? Megszűnne a magánélet védelme minden polgár számára az interneten.


Nem hiszi el! A brüsszeli korrupciós botrány főszereplője visszaül az Európai Parlamentbe

A brüsszeli képviselők hamarosan találkozhatnak kollégájukkal, Eva Kailival. (nu, nesze neked törvényesség, demokrácia...! EP – az orwelli állatfarm)


Sorosék is érintettek lehetnek a brüsszeli korrupciós botrányban egy olasz lap szerint

Az Európai Bizottság vizsgálni fogja, hogy milyen nem kormányzati szervezetek lehetnek érintettek a botrányban.


A pénzek visszatartásával csapdába csalja az Európai Bizottság Magyarországot

Ugyanis az energiahatékonyság növelését, a zöldátállás megvalósítását várja a testület, az erre szánt forrásokat azonban nem adja oda.


Kína különmegbízottja azonnali tűzszünetre szólított fel Ukrajnában

Kína eurázsiai ügyekért felelős különmegbízottja, Li Hui európai körútja során azonnali tűzszünetre szólított fel Ukrajnában – jelentette a Wall Street Journal jól értesült nyugati tisztviselőkre hivatkozva.


Lavrov: Washington téved, ha azt hiszi, hogy az Atlanti-óceán megvédi

“Washington úgy gondolja, hogy az önfenntartását az Atlanti-óceán biztosítja. Ez erős eltévelyedés, ha a világot a harmadik világháború határára akarja terelni. De mindeddig Washington az európai szatellitáit uszította az Oroszországi Föderáció ellen, úgy gondolva, hogy mindent megúszhat” – mondta Lavrov egy pénteken bemutatott interjúrészletben.


Kijev: felelősségre vonják a férfiakat, akik elhagyták az országot a hadiállapot idején

Az ukrán hatóságok azt tervezik, hogy felelősségre vonják azokat a férfiakat, akik külföldre menekültek, amíg az országban hadiállapot volt – közölte Ihor Klimenko belügyminiszter az RBK Ukraina hírügynökséggel. (nu, persze, az lenne a jó, ha azokat vonnák felelősségre, akik miatt el kellett hagyniuk a hazájukat)


Scholz: A német hadsereget következetesen Közép- és Észak-Európa védelmére alakítjuk át

A német kancellár nyitva hagyta azt a kérdést, hogy pontosan hány német katonát készülnek Litvánia területén állomásoztatni.


A koszovói helyzet miatt a legmagasabb készültségbe helyezték a szerb hadsereget

Az államfő egyúttal felszólította a NATO-t, hogy akadályozza meg a szerbek elleni erőszakot a térségben.


Az Egyesült Államok elítélte a koszovói kormányt a szerb kisebbség elleni erőszak miatt

A tiltakozó szerbek ellen a rendőrség könnygázt is bevetett pénteken.


Fegyveres erőszakhullám: tízezrek tüntetnek Szerbiában a kormány ellen és mellette is

Bár a kormány számos intézkedést hozott a fegyvertartás szigorítására, a lövöldözések óta rendszeresek a tüntetések az országban: Vučić elnök ellenzői és támogatói is utcára vonultak.


Egyre több csoportos nemi erőszakot követnek el Németországban

Míg a külföldiek a lakosság 14 százalékát teszik ki, a németországi csoportos nemi erőszakok 50 százalékát ők követik el.


Csalódott Bajorország miniszterelnöke

Bajorország miniszterelnöke például „nagy csalódásként” utalt a megbeszélésre, mivel véleménye szerint több pénzt kellett volna felajánlania a szövetségi kormánynak.


Rendőrség vizsgálja Roger Waters nácis öltözetét Németországban

A Pink Floyd sztárja a The Wall 40 éve ismert főszereplő karakterét alakította a színpadon, de ez nem jött be a németeknek.


Megtört a jég: kitiltotta a transz nőket a brit kerékpáros szövetség a női versenyekről

A női versenyeken innentől csak azok indulhatnak, akik születésüktől fogva a női nembe tartoznak.


Korlátlan szabadság, korlátlan boldogtalanság?

A szexuális forradalom következménye a házasság elhagyása, a gyermektelenség és férfi és női szerepek tagadása lett.


Folytassa, Loretta – nem cenzúrázza a Brian életét John Cleese

1979-ben poén volt, 2023-ban magyarázkodni kell miatta. Színpadra vinné a Brian életét a Monty Python színésze, John Cleese, ebből az apropóból pedig rengeteg, a darabban résztvevő színész nyomást gyakorolt rá azzal, hogy törölje a Loretta-jelenetet. Ez az a rész, amikor az egyik karakter, Stan kitalálja, hogy ő nő, Lorettának akarja magát hívatni, sőt, szülni is akar. Íme:


Díszdoktori címet adományozott a Harvard Karikó Katalinnak és Tom Hanksnek

Nem semmi társaságban a magyar biokémikus. (nu, valóban; ő is nyakig benne van az emberiség elleni bűncselekmény miatt büntetésre érdemesülők alábbi bűnszövetkezetében)


Michael Yeadon, a Pfizer volt ügyvezetője: mit érdemel az a bűnös…?

– Képzeljük el azt a helyzetet, hogy elkaptuk ez a bűnbandát. És bíróság elé visszük őket. Ön szerint mi lenne a megfelelő büntetés számukra? Életfogytiglani börtön, villamosszék, akasztás? – Azokra, akik tényleges központi tervezők voltak, ezt javasolnám. Pedig egész életemben elleneztem a halálbüntetést. (...) Egy szinttel lejjebb mindenki másnak életfogytiglan. A politikusoknak minimum ezt. Még ha csak lobbistáknak tartják is magukat, a végrehajtókat, akik kiszavaztak bennünket a jogainkból. Az orvosoknak, akik elrendelték az oltást, életfogytiglan, minimum. De még az alattuk levő szintet is meg kellene büntetni. Pontosan tudták, hogy ártanak. (...) Ez is csak azt mutatja, milyen nagyságrendű, emberiség elleni bűncselekményről van szó.


Ez a legfontosabb videó, amelyet meg kell nézni. Milliókat öltek meg a Covid-19-el haszonszerzés céljából

„A Covid-19 az emberi faj ellen elkövetett biológiai háborús cselekmény volt. Pénzügyinek hívták. A természetet elrabolták. A tudományt elrabolták." Ez az Európai Parlament által a közelmúltban megrendezett nemzetközi Covid-csúcstalálkozóból származik. Eddig 766 millió Covid-19-fertőzöttet regisztráltak világszerte, több mint 7 millióan haltak meg, az oltás miatti halálozást nem számítva. Ez a legnagyobb emberiesség elleni bűncselekmény, amelyet az Egyesült Államok kormánya követett el. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a Covid-19-et az Egyesült Államok kormánya szándékosan bocsátotta ki a kínai Vuhanban, azzal a céllal, hogy globális világjárványt indítson el, és növelje a lakosság körében az amerikai gyógyszerészeti vakcinák elfogadását.


A hetedik korszak – Flaisz Endre teológus pünkösdi írása

A Jézus Krisztus földön történt megjelenésével kezdődő világkorszakot (aión) a Szentlélek korszakának is szokták nevezni a teológusok. A Biblia szerint ez az aión Jézus Krisztus újraeljöveteléig fog tartani. Egyes értelmezések szerint ezen a nagy világkorszakon belül több, összesen hét kisebb egyháztörténeti korszak követi egymást a Szentlélek működésének megfelelően.913 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page