top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:43) 05.29.Válságban a Nyugat technológiai stratégiája

Hirtelen az összes precíziós csapásmérő eszköz hatékonysága drámaian csökkenni kezdett Ukrajnában. Robert C. Castel elemzése. – Az első megdöbbenés a háború kitörése volt, mivel mindannyian meg voltunk győződve arról, hogy a „történelem legnagyobb katonai szövetsége”, a puszta meglétével el fogja rettenteni Oroszországot a támadástól. Nem rettentette el. A második megdöbbenés akkor jött amikor kiderült, hogy Oroszország nem egy modern „gyarmat”, hanem egy olyan nem-törékeny szuperhatalom amelyik még a saját inkompetenciájának és korrupciójának a terhe alatt sem roskad össze. Iraktól eltérően Oroszország képes volt arra, hogy sztoikusan állja a modern nyugati csúcsfegyverek csapásait és jobb híján vérplazmával, harcjármű roncsokkal, térrel és idővel tömje be a gátat fenyegető lyukakat. A harmadik megdöbbenés pedig akkor következett be, amikor kiderült, hogy Oroszország nagyon is képes háborús innovációkkal parírozni a Nyugat legígéretesebb „csodafegyvereit”.


Kanadaiak képzik az ukrán katonákat Lengyelországban

A beszámolók szerint aknákkal kapcsolatok ismereteket adnak át nekik. (nu, a globalista internacionalizmus...)


Lengyelek és amerikaiak vettek részt a DRG belgorodi régió elleni támadásában

A belgorodi régió egyik lakosa, akinek férjét szabotőrök ölték meg, azt mondta, hogy ukránok, lengyelek és amerikaiak tartották túszként – mondta a régió vezetője, Vjacseszlav Gladkov.


A kárpátaljai magyarság helyzetének megoldása nélkül nem rendezhető az ukrán-magyar viszony

Ezen nem léphetünk túl.


Visítanak a románok, mert Novák Katalin kiposztolta, hogy „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk”

A román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a Novák Katalin magyar köztársasági elnök romániai magánlátogatása során elhangzott „nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt”.


Verseny van Brüsszelben, hogy ki szidja leghangosabban Magyarországot – PS-interjú Gál Kingával

Gál Kinga európai parlamenti képviselővel beszélgetett a PestiSrcáok.hu csapata Brüsszelben, akit arról faggattunk, mire számíthat Magyarország az után, hogy Daniel Freund és minionjai pár nap alatt megállapították, hogy “hazánkban maffiakormány uralkodik, nincsen sajtószabadság és egyébként sem jár nekünk egy fillér sem”. Gál Kinga kifejtette, olyan, mintha egyfajta verseny lenne Brüsszelben, hogy ki tudja erőszakosabban támadni Magyarországot. A képviselő emlékeztetett, hívták már a jelentéstevőt Tavaresnek, Sargentininek, most pedig éppen Freund a neve annak, aki éppen a leghangosabban tudja szidni hazánkat. Gál Kinga arról is beszélt, nagy segítségére van Freundnak és csapatának a magyar ellenzék is, és emlékeztetett arra is, hogy nincs tudomása más országról, melynek ellenzéke azért dolgozna, hogy saját országának rosszabb legyen, és ne kapjon meg neki járó pénzeket.


Telegraph: hiába a hatalmas mennyiségű NATO fegyver, nincs elég katona az ukrán ellentámadáshoz

A közelgő harcra készülve Kijev nagyszabású, kétségbeesett kampányt indított a katonák toborzására, abban a reményben, hogy a harctéren elesett tízezrek miatt a fegyveres erők soraiban keletkezett űrt betölthetik” – írja a lap.


Putyin: Erdogan győzelme az önzetlen munka eredménye

Az orosz elnök üdvözlő táviratában hangsúlyozta, országa nagy jelentőséget tulajdonít a közös projektek következetes megvalósításának.


Reuters: Nyugatról az Emírségekbe vándorol az orosz arany

Az Egyesült Arab Emírségek az orosz arany kulcsfontosságú célpontjává vált, amióta a nyugati kormányok a Moszkva elleni, Ukrajnával kapcsolatos szankciók részeként bezárták előtte a piacaikat – írja a Reuters. A vámügyi nyilvántartásokra hivatkozó hírügynökség szerint az öböl menti állam 2022. február 24. és 2023. március 3. között 75,7 tonna orosz aranyat importált 4,3 milliárd dollár értékben.


Spanyol választások: hatalmas győzelmet arattak a konzervatívok

Egy liberális középpárt lényegben eltűnt a politikai térképről.


Magyarországra jön az izraeli külügyminiszter

A tervek szerint Cohen találkozik Szijjártó Péterrel, és bár a részletek még nem ismertek, nem kizárt, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel is.


Prager: Ha az USA abbahagyja Izrael támogatását, az Amerika végét jelenti

Dennis Prager szerint itt az ideje, hogy az ortodox zsidók és a keresztények együtt dolgozzanak azon, hogy visszaszerezzék azt az értékrendet, amely annyira fontos nekik.


Német oktatási miniszter: Egyre erősebb az antiszemitizmus a német iskolákban

Felix Klein, a berlini kormány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős biztosa is megerősítette, hogy terjed az antiszemitizmus az iskolákban, és nemcsak a diákok, hanem a tanárok közében is. (nucsak! ott, és nem itt?!)


Andrej Babis részt vett a CPAC-en, felfüggesztették jogait a liberálisok

Vizsgálóbizottság méri majd fel a volt cseh miniszterelnök pártjának liberális elköteleződését. „Komoly következménnyel jár, ha valaki az Európa-ellenes erők oldalára áll” „Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben a Duna egyik oldalán diákokat fújnak le könnygázzal, addig a másik oldalán pártcsaládunk egyik tagja Orbán Viktorral áll egy színpadra. Az Európai Néppárttal ellentétben, a mi közösségünkben komoly következménnyel jár, ha valaki az Európa-ellenes erők oldalára áll” – fogalmazott Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.


Oroszország elfogatóparancsot adott ki Lindsey Graham amerikai szenátor ellen

A büntetőeljárást Alekszandr Basztrkin, a nyomozóbizottság elnöke rendelte el, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közösségi oldalain elterjedt egy videó a Grahammal zajló találkozójáról. Ezen a szenátor állítólag azt mondta, hogy az USA “még soha nem költötte a pénzt ilyen sikeresen”, mivel az oroszok “halnak meg” ennek a költekezésnek a következtében.


Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam: A HÍRZÁRLATTAL A TOTÁLIS DIKTATÚRA BEVEZETÉSE ELKEZDŐDÖTT!

Az EU-USA szövetségesek törvénybe iktatott hírzárlatot rendelnek el a háborús „orosz dezinformáció” ellenében. Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését. A Semjén Zsolt által benyújtott törvénymódosítás, amit május 16.-án fogadott el az Országgyűlés, veszélyesen megnöveli a titkosszolgálatok hatáskörét. Az új törvény a kiberbiztonság növelésére hivatkozva több ponton is kiegészíti a nemzetbiztonsági és az elektronikus információ biztonságáról szóló törvényt. A jogszabály kimondja, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat saját hatáskörben elrendelheti az „ideiglenes hozzáférhetetlenné” tételét annak az „elektronikus hírközlő hálózat útján továbbított” adatnak vagy szolgáltatásnak, amely a „magyar kibertér biztonságára fenyegetést jelent”, vagy „amely honvédelmi vagy szövetségi érdeket sért vagy veszélyeztet”. Ez magyarul teljes háborús hírzárlatot, és egyoldalú tájékoztatást jelent! Az „elektronikus hírközlő hálózat” kifejezés alatt minden internetes szolgáltatás értendő, az e-mailektől a weboldalakig, internetes médiafelületekig! „Kibertér” = internet.


Életfogytiglanra ítéltek egy kétéves gyereket Észak-Koreában, mert Bibliát találtak a szüleinél

Amerikai jelentések szerint Észak-Koreában 70 ezer keresztényt tartanak fogva.


Luck (észak-nyugat Ukrajna) Ebben az iskolában megkezdődtek az előkészületek az európai uniós integrációra


881 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page