top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:39) 06.04.A Trianon utáni években a nemzeti oldal hol kemény, hol bús szavakkal utasította el a nyugatosodást, miközben a nyugatos modernizáció így is nagy lendülettel kezdett terjedni az országban.


A magyar társadalom többsége ma is nagyon keveset tud a kor katonai és geopolitikai helyzetéről, továbbra is számos legenda él tovább.


Amerikai Magyar Koalíció elnöke a nemzeti összetartozás napja alkalmából a közmédiának adott interjúban közölte, hogy az Egyesült Államok legutóbbi népszámlálási adatai szerint az ország lakosságából több mint 1,4 millióan vallják magukat magyarnak vagy magyar származásúnak. Lauer Rice Andrea, a legnagyobb amerikai magyar ernyőszervezet vezetője elmondta, hogy az Egyesült Államok magyarságát szervezett formában több mint száz szervezet, 78 templom, 33 magyar iskola, 25 cserkészcsapat, 12 magyar ház, múzeum és könyvtár tömöríti. Csaknem minden szövetségi államban van magyar közösség – tette hozzá.


Az ukránok helyében bocsánatot kértem volna a nemzetiségektől, és minden jogot visszaadtam volna. Nem lehet elvárni egy nemzeti közösségtől, hogy vérét ontsa a fronton, miközben folyamatosan ütik – mondja a nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Interjúnk.


Az orosz diplomata kemény kritikát fogalmazott meg az Egyesült Államokkal szemben.


A Szaúd-Arábia és a BRICS-tagállamok közötti kétoldalú kereskedelem összértéke 2022-ben meghaladta a 160 milliárd dollárt, amivel a királyság a blokk legnagyobb közel-keleti kereskedelmi partnerévé vált – közölte Faisal bin Farhan bin Abdullah külügyminiszter pénteken.


Az elégedetlenek aránya a drámai 79%.


Boris Pistorius német védelmi miniszter elmondta, hogy figyelmeztette kínai kollégáját, Li Shangfu tábornokot, hogy a Bundeswehr egykori pilótáit ne használja a kínai hadsereg kiképzésére.


Nyakkendőjénél fogva lógatták vascsőre a szerb elnököt ábrázoló bábot Belgrádban a tüntetők, akik ötödik alkalommal vonultak utcára az erőszak ellen, egyúttal Vucsics távozását követelve.


Az S&D szerint Magyarország nem alkalmas arra, hogy 2024-ben betöltse az EU soros elnökségét.


Kijev hivatalos jegyzéket küldött Budapestnek egy videó miatt, amelyen Ukrajna térképe látható a Krím nélkül – közölte szombaton az ukrán külügyminisztérium.


„Egy rendkívüli lehetőség küszöbén állunk” – írja cikkében az izraeli energiaügyi miniszter tanácsadója. Ma már egyre többen értik meg, hogy a valós elvárás az, hogy a következő 30-40 évben a fosszilis energiák, különös tekintettel a földgázra – amely a régi (olaj és szén) és a megújuló energiák közötti átmeneti energiát képezi – továbbra is kulcsfontosságú energiaforrások maradnak a globális energiamixben.


Számos találgatás kapott szárnyra az izraeli és olasz titkosszolgálat ügynökeinek katasztrófába torkollott találkozója kapcsán. Továbbra is rengeteg a megválaszolatlan kérdés.


Az egyesült államokbeli Utah egyik iskolai körzete eltávolította a Bibliát az általános és középiskolákból, erőszakosnak és vulgárisnak bélyegezve azt meg – írja a BBC. Az indoklásukat ugyan nem fejtették ki, a tisztviselők már le is szedték a polcokról a példányokat.


Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke kiáltványt adott ki a Fehér Házból, amelyben június hónapot a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális büszkeség hónapjává nyilvánította.


Egy 2023. május 31.-i megjelent AUF1 beszélgetésben prof. Sucharit Bhakdi volt Elsa Mittmannsgruber vendége. Miután prof. Bhakdit a bíróság felmentette a népuszítás és a Holokauszt elbagatellizálásának vádja alól, a főügyészség fellebbezett a bíró döntése ellen. Prof. Bhakdi ügyvédei számítottak erre, a professzor teljes nyugalommal konstatálta a fejleményeket, mert, mint mondja, semmi törvénybe ütközőt nem tett, és amúgy sincsen tapasztalat a a jogi eljárásokkal kapcsolatban, úgyhogy nem tudja, mire számíthat a továbbiakban. Nem tudja, mi az a gyűlölet, így azt sem tudja, hogy mi az hogy uszítás. Kevin McKernan genetikus vizsgálati eredményeiről is szó esett. A vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Pfizer/Biontech, illetve a Moderna géninjekciók bakteriális DNS-eket tartalmaznak. Bhakdi professzor elmagyarázta, hogy a géninjekcióhoz szükséges mRNS előállításához Escherichia Coli baktériumokat, illetve ezeknek a “minikromoszómáit”, a plazmidokat használják fel. Az így előállított mRNS-t ezután lipidburokba csomagolják és ezt adják be az embereknek, mégpedig több billió ilyen csomagocskát és ez az, ami bejut a véráramba. Olyan ez, mint a trójai ló, a szervezet bármely sejtjébe képesek bejutni. Egy fertőzés során soha nem jutna ekkora mennyiségű vírusgén a sejtekbe, mint amennyi az injekcióval bejut. Ha az mRNS baktériumokban való sokszorosítása után az mRNS-t nem tisztítják meg tökéletesen, akkor a bakteriális DNS-ek is becsomagolásra kerülnek a lipidburokba. És hogy ez valóban megtörténik, ezt igazolta Kevin McKernan. Ha a bakteriális DNS az emberi szervezetbe, az emberi sejtekbe jut, akkor az emberi sejt genetikailag módosul. (Biró Éva)


897 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page