top of page

Mindennapi szemezgetésünk (frissítve: 13:10) 06.06.Budaházy György: Új, igazságos határt kell húzni (Magyar Nemzet)

A börtönből szabadult nemzeti radikális szerint hazánk világpolitikai tényezővé vált. Az igazságtalan határok a háború forrásai, közös megegyezéssel új határt kellene húzni – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Budaházy György, aki szerint ki kell használni azt az új békerendszert, ami a mostani zavaros idők után törvényszerűen ki fog alakulni. (...) Kegyelmet kaptunk, de nem kaptunk igazságot. Ügylezárást kaptunk, amiért hálásak is vagyunk, de nem érezzük kereknek az egészet. Ráadásul három vádlott-társunk ügye még függőben van, így amíg az nem zárul le, mi sem tudunk felszabadultan örülni a saját kegyelmünknek.


Elképesztő pusztítás: így fest a Dnyeper felrobbantott gátja (VIDEÓ)

Kedd hajnalban felrobbantották a dél-ukrajnai Noha Kahovkában található gátat. Hogy pontosan ki áll az akció mögött, azt nem tudni, mindkét fél tagad.


Belövések következtében megsemmisült a Nova Kahovka-i vízerőmű felső része – közölte a város oroszok által kinevezett polgármestere

A Nova Kahovka-i vízerőművet ellátó víztározó gátja sértetlen, nem történt katasztrófa, magának az erőműnek egy része azonban megsemmisült ukrán találatok következtében – jelentette ki Vlagyimir Leontyjev, Nova Kahovka városnak az orosz hatóságok által kinevezett polgármestere.


Találat érte és részben megsemmisült a Nova Kahovka vízerőmű gátja a Dnyeperen (videó)

Míg a gát több zsilipje megsérült, és ellenőrizetlenül ömlik a víz, maga a víz alatti szerkezet ellenállt a támadásnak – állította a tisztviselő.


Egymást vádolják az oroszok és az ukránok a gát felrobbantásával, hadsereggel lehetetlen lesz átkelni a Dnyeperen

Az elöntött területek ennek következtében nagyrészt iszapos „mocsárrá” fognak változni, ez pedig gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy az ukrán hadsereg átkelhessen a Dnyeperen.


FSZB: radioaktív bombával tervezett terrortámadást végrehajtani az ukrán hírszerzés

Az úgynevezett „piszkos bomba” bevetésével nagyobb területeket tettek volna lakhatatlanná.


Váratlan vizit: Ezért látogatott előzetes bejelentés nélkül Kijevbe a brit külügyminiszter

Az államfő közösségi oldalain arról tájékoztatott, hogy Cleverlyvel "fontos aktuális kérdésekről tárgyalt: Ukrajna várakozásairól a vilniusi NATO-csúcstól, az ukrán béketerv népszerűsítéséről, egy globális csúcstalálkozó előkészítéséről, továbbá az Ukrajna újjáépítéséről Londonban tartandó nemzetközi konferenciáról".


Ukrán intézet: ilyen mértékű népességfogyással pár éven belül nem lesz elég ember, hogy megtermeljék a GDP-t

„Néhány éven belül a nyugdíjasok száma Ukrajnában kétszerese lesz a dolgozó emberek számának” – figyelmeztet elemzésében az intézet.


Lavrov: Európa a háború útját választotta Oroszországgal szemben

Az orosz külügyminiszter szerint országa céljai „sokkal nemesebbek, mint az európaiaké”.


Az Egyesült Államok kormányának harmadik világháborús tervét Európában a NATO felhasználásával készülnek végrehajtani, de először alárendelik az EU-t a NATO-nak

Ez 2023. április 5-én került nyilvánosságra Washington DC-ben, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában megtartott fórumon, amelyet, bár az Egyesült Államok Fehér Háza irányítása alatt áll, az Egyesült Államokkal szövetséges összes kormány (beleértve Ázsiát is), a NATO által megbízott fegyvergyártók, például a Lockheed Martin, az Egyesült Államok és a vele szövetséges kitermelő vállalatok, például az ExxonMobil, valamint az amerikai gyógyszergyárak, mint a Merck, az amerikai csúcstechnológiás vállalatok, és olyan pénzügyi cégek, mint a JPMorgan Chase finanszíroznak.


Amerikai elnökjelölt: Ukrajnának engedményeket kell tennie Oroszországnak, hogy az USA Kínára figyelhessen

Ukrajnának engedményeket kell tennie Oroszországnak, hogy az Egyesült Államok jobb pozícióba kerülhessen Kínával szemben – érvelt Vivek Ramaswamy, az elnökválasztás egyik esélyese, aki a múlt héten New Hampshire-ben egy rendezvényen az “Amerika az első” külpolitikai megközelítését népszerűsítette.


Macron: Nagy hibát követ el a NATO, ha Ázsiában terjeszkedik

A francia elnök újra megnehezíti az amerikaiak dolgát.


Engedett a Bizottság: meghosszabbítják az Ukrajnából származó gabona importjának korlátozását

A megállapodás szerint Magyarország blokkolhatja az ukrán gabonafélék forgalmazását az ország területén, de nem akadályozhatja meg a más országokba történő tranzitforgalmat.


Patrick Deneen: Valódi rendszerváltásra van szükség az Egyesült Államokban

„Nem pusztán a jelenlegi liberális felső osztály lerombolására, hanem egy új uralkodó osztály – sőt, egy elit – kialakítására” – teszi hozzá a politológiaprofesszor.


Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Az energetikai cég küldöttségét korábban fogadta Szijjártó Péter is, aki a találkozó után elmondta: hamarosan megindulnak a paksi bővítés újabb fontos előkészítő munkálatai, a módosított szerződéses keretrendszer biztosítja a gyorsabb előrehaladást a biztonsági szabályok teljes körű tiszteletben tartása mellett.


Nemzetközi felmérés: Orbán Viktor Szlovákiában, Bulgáriában, de még Romániában is népszerű

„Vajon hogyan lehet egy többségi nemzet által stabilan uralt államot, ráadásul egy kontinensnyi méretű atomhatalmat kívülről kontrolláltan felbomlasztani? Vajon mi lenne ennek a következménye? Van terv, van gondolat? Vagy csupán egy neokonzervatív, liberális intervencionista álmodozás, mint Irak, Szíria és Líbia esetében?” Ezeknek az embereknek a felelőtlensége legalább olyan riasztó, mint hogy máig platformot kapnak az általuk okozott tragédiák sora után – vélte Demkó, hangsúlyozva: ha valami ajándék az oroszoknak, ez az érvelés az. Ha valamivel lehet mozgósítani az orosz nacionalizmust, ezzel lehet”.


Vonulásos tüntetéssel tiltakoztak az új pedagóguséletpálya-törvény ellen Budapesten

A demonstrációt az ADOM Diákmozgalom, a Civil Közoktatási Platform és a PDSZ szervezte.


Ehud Barak kényes helyzete az izraeli politikában és iparban

A múlt héten két olyan történet is napvilágot látott, amelyek új megvilágításba helyezték az izraeli baloldal kormányellenes zendülését. Először is, Gilead Ser – a Netanjahu-kormány elleni „ellenállás” egyik vezetője – a Haaretz riporterével, Amir Orennel készített podcastjában kifejtette, hogy ő és társai még azelőtt állították össze a szervezeti és pénzügyi struktúrát az Izraelben január óta tapasztalt tömeges zavargásokhoz, mielőtt Benjamin Netanjahu miniszterelnök és társai megalakították volna a kormányt. Más szóval, a zavargások, tüntetések, a politikai erőszak és megfélemlítés, amelyek január óta elárasztották Izraelt, nem spontán reakciók voltak a kormány jogi reformjavaslataira. Ezeket már hetekkel azelőtt megtervezték és finanszírozták, hogy Jariv Levin igazságügyi minisztert kinevezték volna a posztjára, és jóval azelőtt, hogy a kormány bármiről is állást foglalt volna.


Jerusalem Post: A zsidóknak nem kellene Soros védelmére kelniük

Az izraeli lap véleménycikke szerint kevesen ártottak annyit Izraelnek, mint Soros György.


Soros György és Hillary Clinton Haitin 1998-ban

Vajon mi volt a valódi cél?

Digitális Főnix? A The Economist már 3 évtizeddel ezelőtt az egységes világpénz létrehozását szorgalmazta

A Rothschild irányítású The Economist már 3 évtizeddel ezelőtt az egységes világpénz létrehozását szorgalmazta. Az alábbi képen a magazin borítóján az égő amerikai pénz hamvaiból feltámadt főnixmadár látható.Szorongás, szív- és érrendszeri gondok, súlyos alvászavarok – mutatjuk, milyen hatással lehet a fiatalokra az energiaital!

Litvániában törvény tiltja, hogy kiskorúak megvegyék, Lengyelország most készül hasonló jogszabályt hozni, hazánkban egyelőre szabadon vásárolható az energiaital. Pedig nem veszélytelen. A gyártóknak óriási bizniszt jelentő nedűből az iskoláskorú gyerekek tíz százaléka heti rendszerességgel iszik. Összefoglalónk.


Ezt nem is a melegek csinálják

A többségük ellenzi


 

1 088 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page