top of page

Mindennapi szemezgetésünk (frissítve: 13:10) 06.06.A börtönből szabadult nemzeti radikális szerint hazánk világpolitikai tényezővé vált. Az igazságtalan határok a háború forrásai, közös megegyezéssel új határt kellene húzni – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Budaházy György, aki szerint ki kell használni azt az új békerendszert, ami a mostani zavaros idők után törvényszerűen ki fog alakulni. (...) Kegyelmet kaptunk, de nem kaptunk igazságot. Ügylezárást kaptunk, amiért hálásak is vagyunk, de nem érezzük kereknek az egészet. Ráadásul három vádlott-társunk ügye még függőben van, így amíg az nem zárul le, mi sem tudunk felszabadultan örülni a saját kegyelmünknek.


Kedd hajnalban felrobbantották a dél-ukrajnai Noha Kahovkában található gátat. Hogy pontosan ki áll az akció mögött, azt nem tudni, mindkét fél tagad.


A Nova Kahovka-i vízerőművet ellátó víztározó gátja sértetlen, nem történt katasztrófa, magának az erőműnek egy része azonban megsemmisült ukrán találatok következtében – jelentette ki Vlagyimir Leontyjev, Nova Kahovka városnak az orosz hatóságok által kinevezett polgármestere.


Míg a gát több zsilipje megsérült, és ellenőrizetlenül ömlik a víz, maga a víz alatti szerkezet ellenállt a támadásnak – állította a tisztviselő.


Az elöntött területek ennek következtében nagyrészt iszapos „mocsárrá” fognak változni, ez pedig gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy az ukrán hadsereg átkelhessen a Dnyeperen.


Az úgynevezett „piszkos bomba” bevetésével nagyobb területeket tettek volna lakhatatlanná.


Az államfő közösségi oldalain arról tájékoztatott, hogy Cleverlyvel "fontos aktuális kérdésekről tárgyalt: Ukrajna várakozásairól a vilniusi NATO-csúcstól, az ukrán béketerv népszerűsítéséről, egy globális csúcstalálkozó előkészítéséről, továbbá az Ukrajna újjáépítéséről Londonban tartandó nemzetközi konferenciáról".


„Néhány éven belül a nyugdíjasok száma Ukrajnában kétszerese lesz a dolgozó emberek számának” – figyelmeztet elemzésében az intézet.


Az orosz külügyminiszter szerint országa céljai „sokkal nemesebbek, mint az európaiaké”.


Ez 2023. április 5-én került nyilvánosságra Washington DC-ben, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában megtartott fórumon, amelyet, bár az Egyesült Államok Fehér Háza irányítása alatt áll, az Egyesült Államokkal szövetséges összes kormány (beleértve Ázsiát is), a NATO által megbízott fegyvergyártók, például a Lockheed Martin, az Egyesült Államok és a vele szövetséges kitermelő vállalatok, például az ExxonMobil, valamint az amerikai gyógyszergyárak, mint a Merck, az amerikai csúcstechnológiás vállalatok, és olyan pénzügyi cégek, mint a JPMorgan Chase finanszíroznak.


Ukrajnának engedményeket kell tennie Oroszországnak, hogy az Egyesült Államok jobb pozícióba kerülhessen Kínával szemben – érvelt Vivek Ramaswamy, az elnökválasztás egyik esélyese, aki a múlt héten New Hampshire-ben egy rendezvényen az “Amerika az első” külpolitikai megközelítését népszerűsítette.


A francia elnök újra megnehezíti az amerikaiak dolgát.


A megállapodás szerint Magyarország blokkolhatja az ukrán gabonafélék forgalmazását az ország területén, de nem akadályozhatja meg a más országokba történő tranzitforgalmat.


„Nem pusztán a jelenlegi liberális felső osztály lerombolására, hanem egy új uralkodó osztály – sőt, egy elit – kialakítására” – teszi hozzá a politológiaprofesszor.


Az energetikai cég küldöttségét korábban fogadta Szijjártó Péter is, aki a találkozó után elmondta: hamarosan megindulnak a paksi bővítés újabb fontos előkészítő munkálatai, a módosított szerződéses keretrendszer biztosítja a gyorsabb előrehaladást a biztonsági szabályok teljes körű tiszteletben tartása mellett.


„Vajon hogyan lehet egy többségi nemzet által stabilan uralt államot, ráadásul egy kontinensnyi méretű atomhatalmat kívülről kontrolláltan felbomlasztani? Vajon mi lenne ennek a következménye? Van terv, van gondolat? Vagy csupán egy neokonzervatív, liberális intervencionista álmodozás, mint Irak, Szíria és Líbia esetében?” Ezeknek az embereknek a felelőtlensége legalább olyan riasztó, mint hogy máig platformot kapnak az általuk okozott tragédiák sora után – vélte Demkó, hangsúlyozva: ha valami ajándék az oroszoknak, ez az érvelés az. Ha valamivel lehet mozgósítani az orosz nacionalizmust, ezzel lehet”.


A demonstrációt az ADOM Diákmozgalom, a Civil Közoktatási Platform és a PDSZ szervezte.


A múlt héten két olyan történet is napvilágot látott, amelyek új megvilágításba helyezték az izraeli baloldal kormányellenes zendülését. Először is, Gilead Ser – a Netanjahu-kormány elleni „ellenállás” egyik vezetője – a Haaretz riporterével, Amir Orennel készített podcastjában kifejtette, hogy ő és társai még azelőtt állították össze a szervezeti és pénzügyi struktúrát az Izraelben január óta tapasztalt tömeges zavargásokhoz, mielőtt Benjamin Netanjahu miniszterelnök és társai megalakították volna a kormányt. Más szóval, a zavargások, tüntetések, a politikai erőszak és megfélemlítés, amelyek január óta elárasztották Izraelt, nem spontán reakciók voltak a kormány jogi reformjavaslataira. Ezeket már hetekkel azelőtt megtervezték és finanszírozták, hogy Jariv Levin igazságügyi minisztert kinevezték volna a posztjára, és jóval azelőtt, hogy a kormány bármiről is állást foglalt volna.


Az izraeli lap véleménycikke szerint kevesen ártottak annyit Izraelnek, mint Soros György.


Vajon mi volt a valódi cél?

A Rothschild irányítású The Economist már 3 évtizeddel ezelőtt az egységes világpénz létrehozását szorgalmazta. Az alábbi képen a magazin borítóján az égő amerikai pénz hamvaiból feltámadt főnixmadár látható.Litvániában törvény tiltja, hogy kiskorúak megvegyék, Lengyelország most készül hasonló jogszabályt hozni, hazánkban egyelőre szabadon vásárolható az energiaital. Pedig nem veszélytelen. A gyártóknak óriási bizniszt jelentő nedűből az iskoláskorú gyerekek tíz százaléka heti rendszerességgel iszik. Összefoglalónk.


A többségük ellenzi


 

1 089 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page