top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:11-) 06.07.
A WHO elnöke, Tedros jelentette be az igazolvány bevezetését! Amit az EU (is) pontosan tervez az igazolvánnyal, az itt olvasható. Angol videó a bejelentésről:


A dokumentum Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck régiókra vonatkozott.


Ez vagy orosz munka, vagy a gát gyengült meg ennyire – állítja a biztonságpolitikai szakértő.


Az internetre felkerült felvételek szerint a közeli település, Nova Kahovka főtere már víz alatt áll.


Az ukrajnai gátszakadás valós következményei csak napok múlva válnak nyilvánvalóvá - jelentette ki az ENSZ válságkezelési főtitkárhelyettese kedden a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésén, amelyet a Nova Kahovka víztározó gátján bekövetkezett robbanás miatt hívtak össze ukrán és orosz kezdeményezésre.


Az ukrán elnök szerint az ellentámadás a gát felrobbantásától függetlenül meg fog indulni.


Ukrajna az elmúlt három napban, a rég beígért offenzívája során a front különböző szakaszain 3715 katonát és 52 tankot veszített – közölte kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. „A támadási kísérletet meghiúsították, az ellenséget megállították, az orosz katonák és tisztek bátorságot és hősiességet tanúsítottak a harcokban” – hangoztatta a tárcavezető. Megismétlem, az ellenség nem érte el céljait, jelentős és aránytalan veszteségeket szenvedett” – tette hozzá.


Miután a The New York Times megírta, már lehet róluk beszélni.


A magasabb kamatlábak további nyomást gyakorolnak az EU hosszú távú költségvetésére, amelyet már így is több válság – többek között az ukrajnai konfliktus, a migráció és az energiaellátás hiánya – szorongat – jelentette hétfőn a Handelsblatt című napilap.


A magas energiaárak miatt aggódik a Német Vállalkozások Szövetsége.


A köztársasági elnök elmondta Jens Stoltenbergnek, hogy mi Magyarország érdeke. Elmondtam, Magyarország érdeke egy erős észak-atlanti szövetség, amint az is, hogy Ukrajnában mihamarabb sikerüljön igazságos békét elérni”


Amerika egy alig 200 éves civilizáció, ami nem oktathatja ki Kínát, mely egy négyezer éves kultúra – hangzott el az MCC Peace Forum eseményen.


A vizsgált uniós országok közül Bulgária a legelutasítóbb az amerikaiakkal szemben.


Szergej Lavrov külügyminiszter szerint Oroszország az amerikai hegemónia elleni globális ellenállás élén áll.


Miközben az amerikai politikai elit egyre inkább Kína ellen fordul, addig Peking fenntartaná az amerikai vállalatokkal a kölcsönösen előnyös együttműködést.


PM: "Eltért Putyin valaha egy zárt ajtók mögött kimondott szótól?" BC: "Nem. Soha. Ha megegyeztünk, mindig betartotta az ígéretét."


Nem szabad hinni a transzatlanti világ liberális politikai és médiavilágának – jelentette ki a külügyminiszter.


Az amerikaiak sokat tanulhatnának a magyar családpolitika eredményeiből – fogalmazott Vivek Ramasvamy.


Marc Tarabella és Andrea Cozzolino irodáját kutatták át a hatóságok emberei. (nu, színjáték a köbön: akit meg kéne fogni, nem fogják, akit megfognak, elengedik, hogy szabadon üldözhessen másokat korrupció címén...)


Irán bemutatott egy új hiperszonikus rakétát, amely állítása szerint akár 15 Mach sebességgel is képes haladni. Ebrahim Raiszi elnök kijelentette, hogy az új fegyver segíteni fogja a tartós biztonság biztosítását a térségben.


Az elmúlt évben összesen százezren döntöttek úgy, hogy alijáznak, amire évtizedek óta nem volt példa.


Egyre inkább megkérdőjeleződik a keresztény ünnepnapok létjogosultsága Franciaországban. Egy baloldali politikus inkább a melegházasság engedélyezését tenné ünnepnappá.


Csatlakozva Finnországhoz, Svédországhoz és az Egyesült Királysághoz.


Az amerikai elnök nyilatkozatot adott ki a Pride-hónap kezdetére, amelyben azt állította, hogy a transznemű gyerekeket országszerte „fegyveres gyűlöletcsoportok” veszélyeztetik, hozzátéve, hogy több mint egy tucat államban az ilyen fiataloknak „megtiltották az orvosilag szükséges egészségügyi ellátást” és szerinte a gyermekkórházak is veszélyben vannak.


A közvélemény-kutató vállalat harminc országban vizsgálta az LMBTQ helyzetét és az emberek véleményét a homoszexualitással kapcsolatban.


Québec, Kanada


Miri Regev, a szállítási tárca minisztere szerint méretét és összetettségét tekintve ez az első ilyen kezdeményezés a világon.


1 028 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page