top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:16) 06.22.Folytatja munkáját a Budaházy-bizottság az Igazságtételért

– Szükségesnek tartjuk a még köztársasági elnöki kegyelemben nem részesített és még eljárás alatt álló négy vádlott mielőbbi kegyelemben részesítését, lehetőleg eljárási kegyelem formájában, és a 2006-os őszi állami terrorizmus valódi felelőseinek felelősségre vonását – hangsúlyozta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Budaházy-bizottság az Igazságtételért (BBI) nevezetű szervezet tartott a Budaházy–Hunnia-ügyben kegyelmet kapottak és a még kegyelemben nem részesültek jelenlegi helyzetének bemutatásáról. – A 2006. őszi állami terror levezénylőinek, végrehajtóinak, valamint politikai és eszmei támogatóiknak elemi érdekük, hogy másokra süssék a terrorizmus bélyegét – mondta Gaudi-Nagy Tamás. Hangsúlyozta: mindenki, aki szó nélkül tűrte vagy szóval támogatta a gyurcsányi idők őszödi hazugságait, az akkori rendőrterrort, a demokratikus szabadságjogok akkori felfüggesztését, most már csak önigazolásból is azt hamisságot igyekszik a közvéleménybe sulykolni, hogy a kegyelemben részesített nemzeti ellenállók közveszélyt jelentenének a magyar társadalomra, miközben ez nem igaz.Cselekvésre szólította fel a magyar diákokat Rodrigo Ballester

Az MCC Európai Tanulmányok Műhelyének vezetője közölte, hogy az Erasmus minden ország egyetemistái számára lehetőséget biztosít. Az Uniónak köszönhetően mindenkinek, csak nektek, magyaroknak nem”

– fogalmazott. „Nektek, magyar diákoknak kell felszólalnotok, mert így úgy tűnhet, nem érzékelitek ennek a döntésnek a súlyát” – mondta. „Ennek véget kell vetni. Ez egy teljes képtelenség, mert senkinek sincs joga politikai okokból 180 000 diákot ellehetetleníteni” – foglalta össze a véleményét.


Berlusconi megbuktatásának története – az olasz szuverenitás végének kezdete

IMF, nemzetközi baloldal, senki által meg nem választott „demokratikus” vezetők – egy baloldali „sikerrecept” 2011-ből, máig ható tanulságokkal. Szomráky Béla Olaszország-szakértő írása.


EKB: Brüsszel nem adhatja Ukrajnának az orosz pénzt!

Az Európai Központ Bank óva inti Brüsszelt attól, hogy a tagállamokban zárolt orosz vagyonból egy centet is kérjen azért, hogy Ukrajnának küldhesse.


Moszkva közölte, hogy nem látják szívesen Macront a BRICS-csúcstalálkozón

Emmanuel Macron francia elnök részvétele a BRICS-vezetők csúcstalálkozóján “nem lenne helyénvaló”, tekintettel kormányának Moszkvával szembeni álláspontjára – mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. (nu)


Több mint 130 ország képviseltette magát az idei Szentpétervári Gazdasági Fórumon

Több mint 130 ország képviseltette magát az idei szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon, a Nyugatot viszont nem hívták meg és nem is akarták – mondta Dmitrij Biricsevszkij, az orosz külügyminisztérium gazdasági együttműködésért felelős igazgatója egy szerdai interjúban.


Oroszország nemkívánatos szervezetnek minősítette a Természetvédelmi Világalapot (WWF)

A főügyészség a honlapján megjelent tájékoztatás szerint úgy ítélte meg, hogy a svájci székhelyű WWF nemzetközi nem kormányzati szervezet a természetvédelmi és oktatási tevékenységet álcaként használja az orosz gazdasági szféra biztonságát veszélyeztető projektek megvalósítására.


Finnország elveszi a támogatást az afrikai országoktól, amelyek Oroszországot támogatják és inkább Ukrajnának adják a pénzt

A miniszter a The Timesnak adott interjúban azt állította, hogy országa “elsődleges kötelessége Ukrajna támogatása”, és azzal érvelt, hogy “erkölcsileg helytelen”, hogy azok az országok, amelyek támogatják Oroszország Kijev elleni “agresszióját”, továbbra is kapnak fejlesztési segélyt Finnországtól.


60 éve nem volt ilyen: 100 százalék felett a GDP-hez mért brit államadósság-ráta

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdán ismertetett beszámolójában közölte, hogy május végén a nettó államadósság-állomány 2567,2 milliárd font - 1110 trillió (1110-szer ezermilliárd) forint - volt. Ez 100,1 százalékos GDP-arányos nettó államadósság-rátának felel meg.


Bemutatjuk az ügyészt, aki 400 évre zárná börtönbe Donald Trumpot

Már többször is vádolták Jack Smith különleges ügyészt azzal, hogy politikai alapon folytat eljárásokat politikusok ellen. A háttérben pedig Soros György alapítványai is feltűnnek.


Zelenszkij kabinetfőnöke: csak Izrael tudja biztosítani, amire szükségünk van

Andrij Jermak meglepő választ adott arra a kérdésre, hogy Ukrajna pontosan mit kér Izraeltől.


Londonban nemzetközi konferenciát tartanak Ukrajna újjáépítéséről. Az első nap legfontosabb bejelentései

Az EU azt ígéri, hogy 2027-ig Ukrajna teljes finanszírozási igényének 45%-át fedezi. Ez mintegy 50 milliárd eurót jelent. Az Egyesült Királyság mintegy 306 millió dolláros pénzügyi segélycsomagot nyújt Ukrajnának, és három év alatt további 3 milliárd dollárt. Az USA 1,3 milliárd dollárt biztosít az energiarendszer helyreállítására és a vállalkozások megsegítésére. Németország 381 millió eurós humanitárius segélyt nyújt Ukrajnának. Franciaország szintén 40 millió euróval csatlakozik Ukrajna újjáépítéséhez.


Szent Gréta napra pontosan 5 évvel ezelőtt megjósolta az emberiség eltűnését.

Az emberiség még mindig itt van, de Gréta tweetje eltűnt.


Pozitív fordulat: eltörölték a korábbi tiltást, visszakerül a Biblia a utahi iskolákba

De még mindig úgy gondolják, hogy a szentírás egyes részei vulgárisak


Ungváry Zsolt: A média kedvenc papjából lesz a média kedvenc kiugrott papja

Az üldözött Hodász András újra megszólalt, a sajtó pedig mindkét oldalon ismét felkapta, így a baloldali illogikus toposz megint futhatott egy kört: kevés a vallását gyakorló ember, az egyházra senki sem hallgat, de mégis az egyházi befolyás dönti el a választást, és emiatt van még mindig nyakunkon a NER. (Ld. még: M1-et senki sem nézi, de emiatt nyer a Fidesz-KDNP.)


Lekerült a szivárványos zászló a Bálint Ház épületéről

A Budapesti Zsidó Hitközség kérésére történt. Ettől függetlenül kiemelték, hogy

természetesen továbbra is egy elfogadó, inkluzív intézmény maradunk,

értékrendünkön, tevékenységünkön és programjainkon NEM változtatunk” – közölték.


Péniszmikrofon a gyerekeknél, meztelen transzneműek – A forró nyári napokon lázban égnek az LMBTQ tematikájú programok

Ahogy eddig minden évben, úgy idén is igyekeznek egyre több gyereket bevonni a rendezvényekbe és eseményekbe.


Azt hitte, hogy transznemű, megműtötték, megbánta, most perli a kórházat

Gyermekkorában online influenszerek hitették el vele, hogy transznemű.


A tavalyi mészárlás után idén is fenyegetik a norvég pride-ot

A norvég rendőrség szerint a jövő heti oslói LMBTQ-fesztivált egyre több fenyegetés éri, a terrorelhárítás vezetője szerint viszont nincs közvetlen veszély, és bátorítja a felvonulás megtartását.


Laborban előállított csirkehúst lehet vásárolni az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok először adott engedélyt két vállalatnak arra, hogy közvetlenül állati sejtekből növesztett csirkehúst árusítson, ezzel a lépéssel innentől

nyitva áll az út a laboratóriumban termesztett húst nagyobb arányban kerüljön ki a piacra

– írta meg a Yahoo.


Művészet a XXI. században

916 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page