top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:39) 06.23.A BlackRock azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább tartson, mert az “jót tesz az üzletnek” – mondta a vagyonkezelő óriáscég egyik toborzója a Project Veritas utódjának, az O’Keefe Media Groupnak egy hétfőn közzétett videóban.


Antonovot arra kérték, hogy kommentálja Antony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentését, aki egy londoni ukrajnai újjáépítési konferencián felszólalva azt állította, hogy “végül Oroszország viseli majd a költségeket” az ország helyreállításáért.


Joe Biden amerikai elnök Narendra Modi indiai kormányfővel tárgyalt Washingtonban, amikor az indiai himnuszra azt hitte, hogy az amerikai.


A republikánus vezetés úgy tűnik nem szeretné Donald Trumpot.


Miközben Biden és csapata azt állítja, hogy az iráni atomfegyverprogram előrehaladásának megállításán dolgoznak, ki nem mondott céljuk Izrael korlátozása, mégpedig véglegesen.


A hazai sajtó egy jelentős része kizárólag karaktergyilkolászáshoz kész felhasználni az antiszemitizmus vádját. Érdekes, hogy amikor Robert C. Castel »utolsó nagy európai vezető« – kijelentése kapcsán kitört a botrány, akkor pillanatok alatt körbejárta a sajtót az az abszurd és hazug hír, miszerint az izraeli szakértő Hitlert magasztalta. Most viszont, amikor az őt kritizáló Rácz András egy hasonlattal lényegében ledisznózza a zsidó származású Castelt, akkor viszont mindenki hallgat mint a sír.


A magyarok 75 százaléka egyetért az azonnali tűzszünet követelésével az orosz-ukrán háborúban. Miközben a baloldali pártok ellenzik, még a baloldali szavazók 58 százaléka is helyesnek tartja a fegyveres harcok azonnali felfüggesztését – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában


Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) felszólította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB) és minden sportszervezetet, hogy korábbi álláspontjukat fenntartva, tiltsák meg az orosz és belarusz sportolók részvételét a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon, és minden más jelentős sporteseményen, amíg az ukrajnai háború folytatódik.


„Úgy gondolom, hogy a törvény helyes” – fogalmazott az ukrán elnök.


Hatalmas költségvetési hiányra figyelmeztet jövőre Szerhij Marcsenko.


A magyar miniszterelnök szerint az ukrajnai háború felértékeli a Balkán szerepét.


A tárcavezető jelentése értelmében eddig 114 ezer szerződéses katonát toboroztak, akiket további 50 ezer önkéntes is kiegészít.


Sőt, a Kyiv Independent arról számolt be, hogy Oroszország egyre több rakétát fog gyártani.


Megtiltják az olyan technológiák Oroszországon keresztül történő továbbítását, amelyeket az orosz hadsereg saját céljaira felhasználhat.


A 11. szankciócsomagban Brüsszel bejelentette, hogy az Európai Unió végleg leállítja az orosz nyersolaj importját a Barátság-kőolajvezeték északi ágán keresztül, ugyanakkor a Kazahsztánból származó nyersolaj tranzitja orosz területen keresztül ezen az ágon keresztül folytatódhat – olvasható az EU Tanácsának közleményében.


Jövőre leállhat az Oroszországból Ukrajnán keresztül az EU-ba irányuló gázszállítás, amikor lejár a Moszkva és Kijev közötti tranzitszerződés – jelentette csütörtökön a Financial Times az ukrán energiaügyi miniszterre hivatkozva. A megállapodás 2024-ig érvényes, és kevés az esélye annak, hogy új szerződésről tárgyaljanak – mondta Herman Haluscsenko a lapnak. Ez azt jelentené, hogy az egyik utolsó megmaradt útvonalon keresztül megszűnne az orosz gáz szállítása az EU-ba, ami több milliárd dolláros tranzitdíjtól fosztaná meg Ukrajnát.


Az Európai Bíróság határozata szerint a szigorú rendelkezésekkel hazánk megsértette uniós kötelezettségeit.


Az Európai Bizottság hét igényéből kettőt sikerült csak teljesítenie Ukrajnának az EU-csatlakozás érdekében.


A korlátlan migráció elsődleges és hosszútávú terhei képezik a német állam egyre drámaibb eladósodásának egyik fő forrását. De még magasabb ár a szülőföld elvesztése.


Egy homoszexuális férfi lett Barcelona polgármestere A néhány nappal ezelőtt esedékes helyhatósági választásokon Barcelona polgárai "történelmet írtak": Jaume Collboni személyében először választottak nyíltan homoszexuális polgármestert a spanyol nagyváros élére.


Közel ötmillió forintot ítélt a bíróság annak transznemű személynek, akinek kérelmére a magyar hatóságok nem változtatták meg a születési nemét és nevét.


Ti hány botütést adnátok azoknak a felnőtt, negyvenes férfiaknak, akik csecsemőként élik az életüket és maguk alá csinálnak? És láttatok már olyat, hogy a tisztességesen dolgozó farmerek ellen fegyverrel vonulnak fel azok a katonák, akik Hollandiában a latex ruhában vonagló LMBTQ-mozgalom előtt viszont peckesen szalutálnak? És mit szólnátok, ha azt látnátok, hogy egy csöves aljadék migráns elhajít egy fehér nyolc éves kislányt, a nagymamát meg utána kirabolja? Mi az oka annak, hogy egyre veszélyesebb bolti eladónak lenni az USA-ban, mert a McDonalds-os eladót simán zokogva verik meg a kövér nők, ha nem kaptak extra húst a hambijukba? Ezekre mind megpróbálunk választ adni, ha nem is kimerítőt, de arról is szó lesz, hogyan vették hülyére a kisgyerekek a teljes LMBTQ-mozgalmat úgy, hogy ezt nem is szándékosan csinálták, csak figyelték az idióta környezetüket, és ebből valami egészen különös kerekedett. Durva lesz.


Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Nyelvtudományi Kutatóközpontja (NYTK) 2023. június 21-én aláírt megállapodása egy olyan, a mesterséges intelligencia fejlesztését célzó innovációs együttműködés kezdete, amely nagy nyelvi modellek építését és nyelvfeldolgozó eszközök létrehozását állítja a középpontba.


Zuckerbergék nem kívánnak a hírekért fizetni a médiavállalatoknak.


A római mitológiában Liber („a szabad”) vagy Liber Pater („a szabad atya”) néven ismerték a bor, a termékenység és a korlátlan szabadság istenét. Ünnepét – amelyet Liberalia néven ismertek – a mérték nélkül felszolgált bor, eksztatikus zene, hallucinogén anyagok fogyasztása, és a korlátlan, fékevesztett szex jellemezte. A titkos rítusokat egy beavatottakból álló rejtélyes árnyékszervezetnek tulajdonították, akiknek a célja a római állam széjjelverése.


Hosszas keresés után megtalálták a vasárnap eltűnt Titan merülőhajót, amely a jelek szerint összeroppant a nagy mélységben uralkodó nyomás hatására. A hajó utasai mind meghaltak, számolt be róla az Egyesült Államok partiőrsége.


„A halál gondolatával nem lehet hozzáállni egy hegyhez.” Oxigénpalack nélkül indul a Nanga Parbat csúcsára Varga Csaba nagyváradi hegymászó, aki a külhoni magyarság ügyét is képviseli expedícióin.


– Szükségesnek tartjuk a még köztársasági elnöki kegyelemben nem részesített és még eljárás alatt álló négy vádlott mielőbbi kegyelemben részesítését, lehetőleg eljárási kegyelem formájában, és a 2006-os őszi állami terrorizmus valódi felelőseinek felelősségre vonását – hangsúlyozta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Budaházy-bizottság az Igazságtételért (BBI) nevezetű szervezet tartott a Budaházy–Hunnia-ügyben kegyelmet kapottak és a még kegyelemben nem részesültek jelenlegi helyzetének bemutatásáról.713 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page