top of page

Mindennapi szemezgetésünk – rendkívüli kiadás (20:20) 06.24.Aljakszandr Lukasenka sajtószolgálata bejelentette, hogy Belarusz elnöke tárgyalásokat folytatott a Wagner magánhadsereg vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal Vlagyimir Putyin kérésére. A tárgyalások egész nap tartottak, és ezek eredményeképpen megállapodás született arról, hogy megengedhetetlen „egy véres küzdelem kirobbantása Oroszország területén” – írta meg a Kommerszant.


Az orosz média arról számolt be, hogy 4 milliárd rubelt találtak Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezér irodája közelében. Ez az összeg átszámítva 16 milliárd forintnak felel meg – közölte a KyivPost a Twitter-oldalán. Jevgenyij Prigozsin nem cáfolta meg az állításokat. Állítása szerint a szentpétervári irodája közelében lévő járművekben talált, készpénzzel teli dobozok a Wagner-harcosai fizetését és egyéb kiadásait hivatottak fedezni.


Információk szerint a wagnereseknek rengeteg Javelin és Stinger rakétaindítója van, amelyek mind amerikai fegyverek.


Telefonon egyeztetett az orosz és a török elnök.


Wagner-csoport pedig közben bejelentette, hogy az ellenőrzésük alá vonták az orosz katonai létesítményeket Voronyezs városában.


Putyin szerintük rossz döntést hozott, és Oroszországnak hamarosan új elnöke lesz.


„Az orosz hatalmi logika így működik, emlékezzünk vissza, hány orosz oligarcha potyogott ki az ablakon, mert fellázadtak” – fogalmazott Tarjányi Péter.


A csecsen vezető korábban bejelentette, hogy az egységeik megindultak a Wagner-csapatok ellen.


Végletekig nőtt a feszültség Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója és az orosz hadsereg között. Moszkvában terrorellenes intézkedéseket hoztak, az orosz fővárosban ellenőrzést vezettek be az utakon szombaton. Az orosz elnök sajtótitkára fegyveres lázadási kísérletről beszélt.


A civilek ételt és vizet visznek a Wagner-katonáknak, az oroszok ezzel egy időben korlátozzák az internetet Moszkvában.


Frissítés: 2023. 06. 24., 20:20


***


A Wagner katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin lázadási kísérlete Oroszország és a nép elárulását jelenti – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat reggel a nemzethez intézett beszédében.


A Wagner utóbbi időben egyre szabadszájúbb vezére önmagát is felül- vagy alul múlva még nap közben a sajtószolgálata által közzétett félórás videó üzenetben emelte a tétet a Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel vívott (szó)csatájában. Már a napokban is arról beszélt, hogy az orosz erők rosszul állnak, és az ukránok jól haladnak előre, és ha így megy tovább, akkor lassan már a Krím a tét.

Most pedig az egész különleges hadműveletet megkérdőjelezte. Megjegyzem, ennél kevesebbért kaptak már néhányan Oroszországban 15 évi börtönt.


És még egyszer ráerősítek, a háború okait illetően Prigozsinnak van igaza. A Kreml-ből hazudtak éjjel, hazudtak nappal, hazudtak minden hullámhosszon – se népirtás, de biolabor, se ukrán NATO csatlakozás nem volt, kisebbségellenes intézkedések, az orosz nyelvű TV-k bezárása és Putyin barátja, Viktor Medvedcsuk elleni durva fellépés volt, de az nem igazol egy háborút. Azért mentek be, mert könnyűnek tűnt Zelenszkij eltávolítása, nem valami közvetlen veszély miatt. (nu, ezt már csak legfeljebb Vukics Ferenc válaszolhatja meg; hisz ezer amerikai forrás is megerősíti a NATO rendületlen keleti terjeszkedését, Moszkva biztonsági helyzetének veszélyeztetését; és hasonlóképpen tény, hogy amerikai-ukrán kettős állampolgárok lepték el Ukrajna kulcsfontosságú posztjait...)


A BlackRock azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább tartson, mert az “jót tesz az üzletnek” – mondta a vagyonkezelő óriáscég egyik toborzója a Project Veritas utódjának, az O’Keefe Media Groupnak egy hétfőn közzétett videóban.


A Covid, George Floyd és Trump után kezdenek felébredni az amerikaiak.


A 20 évre szóló megállapodást csütörtökön pecsételte meg a német Securing Energy for Europe (SEFE) és az amerikai Venture Global LNG cég. A SEFE gázimportőr korábban az orosz energiaipari óriás Gazprom leányvállalata volt, és Gazprom Germania néven volt ismert.


Heves viták után fogadta el a német parlament a szakképzett migráns munkavállalókról szóló törvényt.

Pontrendszert vezetnek be


Moszkva kibővítette az Oroszországba való beutazási tilalom alá eső uniós képviselők listáját a 11. EU szankciócsomag hatályba lépése után – közölte honlapján az orosz külügyminisztérium.


A fővárosi metró 3-as vonala olyan szerelvényeket használ, amelyeket az Egyesült Államok által szankciókkal sújtott orosz metrószerelvénygyártó, a Metrovagonmash gyártott.


A nyugati fegyverek Ukrajnába történő szállításának késedelme elegendő időt biztosított az orosz erőknek a védelmi vonalak előkészítésére, ami végül megakasztotta Kijev sokat hangoztatott ellentámadását – mondta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök vezető tanácsadója.


Légi indítású, nagyhatótávolságú precíziós fegyverekkel hajtott végre csoportos csapást az orosz hadsereg ukrán rakétaraktárak ellen, amelyekben külföldi gyártmányú fegyvereket is tároltak – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.


A törvény érvénybe lépése esetén északkeleti szomszédunk EU-s csatlakozásra sem lehet jogosult.


Brutális állapotokat találtak a tűzoltók egy bostoni alagsorban. Kapcsolódó cikk: Horror pedofilügy: egy melegpár 17-szeres gyermekmolesztálásért áll bíróság elé Amerikában. Saját örökbefogadott gyermekeik 17 rendbeli, 32 hónapon át elkövetett szexuális kihasználása miatt áll bíróság előtt két amerikai férfi. Büntetésük akár kilencszeres életfogytiglan is lehet.


A Titanic roncsaihoz egy merülés több százezer dollárba kerül. Kevesen engedhetik meg maguknak. Vajon miért akar mindenki gazdag lenni? Ungváry Zsolt jegyzete.


Gaudi-Nagy Tamás szerint az ügy alakulása azért is fontos, mert eligazítást adhat abban a kérdésben, hol húzódnak az egyre agresszívabb LMBTQ-propagandával szembeni civil tiltakozás határai. Ahogy egy áprilisi cikkünkben beszámoltunk róla, a terrorcselekmény miatt elítélt, majd köztársasági elnöki kegyelemben részesült Budaházy György ellen továbbra is folyamatban van egy büntetőeljárás, amiért négy évvel ezelőtt, az akkori Pride-fesztivál idején társaival tiltakozott az LMBTQ-propaganda iskolai terjesztése ellen egy nyilvánosnak meghirdetett Pride-rendezvényen.


Illusztris társaság gyűlt össze: Gaudi-Nagy Tamás ismertette a jogi hátterét és igazságát a kegyelemnek. Sajnos még három ember, aki fellebbezhetett az ítélet ellen, még nem szabad. Köztük egy nemzetközileg elismert régész, két kisgyerekkel és egy termelési igazgató-gazdálkodó, négy gyerekkel.


„Ha az őseink nagy megpróbáltatásokon átment, túlélő emberek, ezzel a képességgel adják tovább a génjeiket, amikből nekünk is csurrant-cseppent” – nyilatkozta a pszchiológus.949 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page