top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:08) 06.26.Robert Sesselman a párt első politikusa, aki járási adminisztrációt vezethet.


A német nyilvánosságban egyre többen szólalnak fel az AfD egy türingiai járási választási győzelme miatt. (nu, lehet hogy hír, mégsem újság)


A legutóbbi, májusban tartott voksoláson ugyan szintén győzelmet aratott Kiriákosz Micotákisz pártja, de abszolút többség híján egyedül nem tudott kormányt alakítani.


Békés tüntetésünk során zaklatásnak, támadásnak és tiszteletlen bánásmódnak voltunk kitéve Disneylandben. Míg az LGBTQ+ aktivisták a „szeretet és az elfogadás" üzenetét hangoztatják, egyre többször megtapasztaljuk a lobbi erőszakos oldalát. Amerikai kampányigazgatónkat, Owen Stevenst Disneyland kapujában hátulról fejbe vágta egy támadó, majd gyorsan elmenekült a helyszínről.


A török rendőrség továbbra is szigorúan fellép az LMBTQ-tüntetőkkel szemben. A tiltás ellenére a török LMBTQ-párti szervezetek vasárnap Pride felvonulást szerveztek Isztambul belvárosában. Az eseményen néhány száz ember vett részt, akik szivárványos zászlókkal vonultak az utcákon, LMBTQ szlogeneket kiabáltak, egy közeli parkolóba pedig hatalmas szivárványos zászlót feszítettek ki – írja a Reuters.


A Starbucks pénteken „hamis információnak” nevezte az állításokat. A múlt héten közölte, hogy „nem történt változás az ezzel kapcsolatos politikában”, és továbbra is bátorítja az üzletek vezetőit a Pride hónap megünneplésére, amennyiben betartják az üzletek biztonsági irányelveit.


Amit most látunk, az egyfajta kultusz. Melanie Phillips írása.


Az istentiszteletet az Izraeli Messianisztikus Zsidó Szövetség (MJAI) szervezte, és bár evangelizálás nem történt a gyülekezetben, mégis ultraortodox szélsőségesek próbálták meghiúsítani az eseményt.


Kansas City-ben és Michigan államban is elszabadult a pokol.


A Novák Katalin államfő meghívására hazánkba érkezett geopolitikai szakértővel új világrendről, a technológia szerepéről és Magyarország helyzetéről beszélgettünk.


Az Egyesült Államok nagyobb ellenállásra számított a Wagner magánkatonai cég puccskísérletével szemben, amikor Jevgenyij Prigozsin előrenyomult Moszkva felé – mondta egy forrás a CNN-nek, azt remélve, hogy a meghiúsult felkelés “sokkal véresebb lesz, mint amilyen volt”.


Ukrajna vezetőinek óvakodniuk kell egy esetleges, Jevgenyij Prigozsin által vezetett, Belaruszból Kijev ellen indított támadástól – mondta Richard Dannatt tábornok Trevor Phillipsnek a Sky News műsorában.


A miniszterelnök kifejtette, hogy ezek az intézkedések a Moszkva felől érkező esetleges fenyegetésre adott reakció, mivel “Lukasenko és Putyin nagyon furcsán viselkedhetnek”.


Eli Cohen külügyminiszter a The Telegraph című napilapban megjelent véleménycikkében határozott nemzetközi fellépést sürget Irán nukleáris programjával szemben.


A Wagner puccskísérlet után kiadott közleményében Kína érintett stratégiai partnerként utal magára.


Tomasz Siemoniak szerint egy instabil Oroszország ugyanolyan veszélyes, mint egy agresszív Oroszország.


Az emberek kiábrándultsága a közvélemény-kutatásokból is jól látszik. Míg a kormánypártok fokozatosan veszítenek az erejükből, addig az ellenzéki pártok egyre erősödnek. A jobboldali, konzervatív, bevándorlásellenes hangok a leghangosabbak, az ezeket képviselő Alternatíva Németországért (AfD) párt mutatta a legnagyobb erősödést az utóbbi 2 évben.


Berlin nem támogatta azt az uniós elképzelést, hogy az Orosz Jegybank befagyasztott vagyonát az ukrán újjáépítéshez utalják át, Németország szerint ez pénzügyi és jogi nehézségekkel járna – idézte kormányzati tárgyalópartnereit a Financial Times című lap.


Elutazott az uniós külügyminiszterek luxemburgi tanácskozására Szijjártó Péter. A magyar tárcavezetőnek már „nincsenek illúziói” a megbeszélések kimenetelével kapcsolatban. "Európa egyre közelebb sodródik a katasztrófához – minden értelemben, sajnos. Most még meg lehetne előzni a még nagyobb bajt és meg lehetne menteni sok ezer életet, de ehhez ki kellene törni a háborús pszichózisból. Hogy ez a mai luxembourgi EU-s külügyminiszteri tanácson fog-e megtörténni, nos, (már) nincsenek illúzióim…"


Ukrajna finanszírozási csomagjáról szólva Oroszország IMF-képviselője rámutatott, hogy a 15,6 milliárd dolláros hitelfelvétel teljes összegén belül a források nagy részét arra szánják, hogy visszafizessék magának az alapnak az Ukrajna által korábban kapott hitelekből származó ukrán adósságokat. “Az alap lényegében két feladatot old meg itt. Először is, elkerüli, hogy Ukrajna nem teljesít az alap felé. Erre még soha nem volt példa az alap történetében. A második, hogy az alap egyfajta segítséget nyújt és teljesíti a fő részvényes kívánságait” – mondta Mozsin.


Görögországot nem Tsipras vitte csődbe, hanem a német bankok és az Európai Bizottságnak tökéletesen megfelelő – hol szocialistának, hol konzervatívnak maszkírozott – tolvaj klánok.


Az EU megállapodott az Európai Békekeret 3,5 milliárd eurós kiegészítéséről. (nu, ezt a békeháborús bohóckodást is abba kéne hagyni)


Jöhetnek az Európán kívülről érkező vendégmunkások hazánkba – új, szigorú keretek között. Önként jönnek dolgozni, de nem hozhatják maguk után a családjukat, s nem telepedhetnek le. Sayfo Omar írása.801 megtekintés

Opmerkingen


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK