top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:24) 06.28.Négymilliárd rubelre bírságolták a Google-t Oroszországban

A Google-t újabb bírsággal sújtották Oroszországban egy korábbi bírság megfizetésének elmulasztása miatt: az amerikai informatikai óriáscégnek több mint négymilliárd rubelt (kb 16 milliárd forint) kell fizetnie az orosz költségvetésbe – közölte a Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat.


„Leültek és megírták nekünk a történelemtankönyveket” – kitálalt Soros Györgyről az orosz felsőház elnöke

A politikus elmondta, hogy amikor Jevgenyij Primakov kormányában miniszterelnök-helyettes volt, megkereste Soros György amerikai pénzember. Az üzletember akkoriban támogatásokat adott, állítólag az oktatás korszerűsítésére, de ezt a pénzt Valentina Matviyenko szerint külföldi szakértők és szakemberek használták fel. Leültek és megírták nekünk a történelemtankönyveket, világos, hogy milyen irányba írták azokat” – folytatta a Föderációs Tanács elnöke. Majd jött és azt mondta: „Remélem, hogy továbbra is együtt fogunk működni önökkel, az új kormánnyal... Előkészítettünk egy újabb 100 millió dolláros részletet az Önök számára.” És akkor azt mondtam neki: „Soros úr, köszönjük, de nekünk nincs szükségünk pénzre, majd mi magunk találunk pénzt az oktatásra. A történelmet a mi tudósainknak, történészeinknek, tanárainknak kell megírniuk. És nincs többé szükségünk az önök szolgálataira”. Matvienko szerint, amikor Soros elkezdte a beszélgetést, mosolygós és jóindulatú volt az arca, de minden megváltozott, miután visszautasította. „Itt jött egy ilyen, tudja, jótevő, hogy nemesítse Oroszországot. És amikor azt mondtam neki, hogy köszönjük, nincs többé szükségünk a szolgálataira, az volt az érzésem, hogy a férfi ledobta az álarcát. Olyan dühös volt a tekintete, dühös az arca. Nem számított ilyen válaszra, de rájött, hogy az ő idejük lejárt” – mondta a felsőház elnöke.


Christine Lagarde, az Európai Központi Bank főnöke azt állítja: Az infláció a klímaváltozás miatt van!

Soha nem a saját politikájuk, vagy az euró vagy dollárbilliók nyomtatása, vagy a ZIRP. Hanem a klímaváltozás, és több adót kell fizetni, hogy helyrehozzuk.


Oroszország és Kína már a rakétavédelmet is elkezdte összehangolni

Úgy tűnik, véglegesen egymáshoz sodródott a két nagyhatalom.


Teljes harckészültséget rendelt el Lukasenka a fehérorosz hadseregben

“Ha Oroszország összeomlik, mi is a romok alatt találjuk magukat, és mindnyájan meghalunk” – mondta a fehérorosz elnök.


Oroszország és Belarusz összehangolta nemzeti elszámolási rendszereit

Oroszország és Belarusz véglegesítette nemzeti elszámolási rendszereik összehangolását, ami lehetővé teszi számukra, hogy megkerüljék a nyugati dominanciájú hálózatokat – közölte Dmitrij Krutoj, Belarusz oroszországi nagykövete.


Orbán: Ukrajna győzelme lehetetlen, az ukránok hamarabb kifogynak a katonákból

Orbán Viktor szerint téves az az elképzelés, hogy a nyugati katonai segítséggel Ukrajna képes lenne legyőzni Oroszországot a harctéren.


Videók: rakétacsapás érte az ukrán hadsereg buliját Kramatorszkban, zsoldosokkal volt tele az étterem

A közösségi médiában megjelent felvételek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az ukrán hadsereg rendezvényét érte rakétacsapás Kramatorszkban. Az étteremben ukrán és külföldi katonák tartózkodtak.


Felháborodott a lengyel turista Törökországban: úgy bánnak az orosz turistákkal, mint a királyokkal

Elmondása szerint “szinte minden lépésnél orosz zászlók lobogtak”, míg “ukrán színek nem voltak sehol”. Ráadásul a szálloda személyzete számára sokkal könnyebb volt oroszul kommunikálni a vendégekkel, míg az angol nyelvű szavakért “szenvedni” kellett.


Politológus magyarázza, miért nehéz Magyarországot kizárni az EU-ból

Vlagyimir Olencsenko szerint „az EU gazdasági hasznot húz Magyarországból”.


Iráni iszlamistákat csempészett be az EU-ba a belga külügyminiszter, összeomolhat a kormány

Hadja Lahbib keleti nyitását nem nézi jó szemmel az ellenzék.


Nagyon aggódik a La Repubblica – szerintük az „orbáni modellt" követi az olasz közmédia

Az olasz Rai közszolgálati csatornán ezentúl nagyobb szerepet kap a gyermekvállalás népszerűsítése.


Összecsapások törtek ki Párizsban, miután egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiút (VIDEÓ)

Tavaly rekordszámú, 13 halálos áldozatot követeltek Franciaországban a közlekedési ellenőrzés során leadott rendőrségi lövések, 2023-ban ez volt a második ilyen körülmények között történt halálos kimenetelű incidens – olvasható a portálon.


Börtön Franciaországban

Szabadság a börtönben...

Minisztériumi vizsgálat: 13 börtönalkalmazott ellen javasolnak eljárást Epstein öngyilkossága ügyében

Hanyagság, hivatali kötelesség elmulasztása és szakmai gondatlanság is hozzájárult az egyebek között szexuális bűncselekményekkel őrizetbe vett Jeffrey Epstein amerikai üzletember börtönben elkövetett öngyilkosságához – állapította meg az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálata, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra.


Woke Disney – egymilliárd dollárt veszített a cég az utolsó nyolc filmjén

Úgy tűnik, a nézők nem vevők az újhullámos irányzatokra.


Kukába dobott LMBTQ-zászlóval kampányol a spanyolországi Vox

A testület úgy döntött, hogy a párt ellen nem indítanak fegyelmi eljárást, de ha nem tüntetik el a főváros utcáiról a transzparenseket, illetve megismétlik ezt a „magatartást”, annak következményei lesznek – írja cikkében a Magyar Nemzet. A május végi önkormányzati választásokon mandátumait megduplázó Vox plakátján az a szlogen áll, hogy „Döntsd el, mi számít”.


Betiltani az iskolai mobilozást?

Az iskolai mobilozás visszaszorítására készül az egyik első intézkedéseként a most megalakult, jobboldali finn kormányzat. A cél a diákok tanulmányi eredményeinek javítása. A mobilozás iskolai tiltásával és annak hatásaival szerte a világban foglalkoznak – körképünk!


Bárki találkozhat robotokkal Budapesten: a világon is szinte egyedülálló beruházást adtak át

Elkészült Budapesten a világon a második CU.BE (Customer Benefits) nevű innovációs élményközpont, ahol a hajtás- és vezérléstechnika vezető nemzetközi szállítója, a Bosch Rexroth az ipari digitalizáció legújabb eszközeinek a segítségével mutatja meg, mire képes a modern gyártástechnológia.


Az orvos, aki élő adásban oltotta be az embereket, tegnap 42 éves korában meghalt

Hirtelen halál.


A 41 éves modell nem akar tovább élni az oltás okozta károkkal, és az "asszisztált öngyilkosságot" választja

Sok olyan undorító dolog van ebben a történetben, ami a 21. századi nyugati civilizációt kétségessé teszi. A 41 éves hollywoodi színésznő, Katarina Pavelek Svájcban, államilag jóváhagyott orvosi segítséggel halt meg. A média, a politikusok és a hatóságok bátorították őt az állítólagos oltásra. A mellékhatások megfosztották az életkedvétől.


Születéscsökkenés a Pfizer tudtával


Ukrajnában júliustól véget ér a karantén és a veszélyhelyzet

Július 1-jével megszűnik Ukrajnában a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett országos karantén és veszélyhelyzet, amely 2020 márciusa óta volt érvényben – jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök a kormány keddi ülésén. (nu, még itt is megvették őket)869 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page