top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:24) 06.28.A Google-t újabb bírsággal sújtották Oroszországban egy korábbi bírság megfizetésének elmulasztása miatt: az amerikai informatikai óriáscégnek több mint négymilliárd rubelt (kb 16 milliárd forint) kell fizetnie az orosz költségvetésbe – közölte a Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat.


A politikus elmondta, hogy amikor Jevgenyij Primakov kormányában miniszterelnök-helyettes volt, megkereste Soros György amerikai pénzember. Az üzletember akkoriban támogatásokat adott, állítólag az oktatás korszerűsítésére, de ezt a pénzt Valentina Matviyenko szerint külföldi szakértők és szakemberek használták fel. Leültek és megírták nekünk a történelemtankönyveket, világos, hogy milyen irányba írták azokat” – folytatta a Föderációs Tanács elnöke. Majd jött és azt mondta: „Remélem, hogy továbbra is együtt fogunk működni önökkel, az új kormánnyal... Előkészítettünk egy újabb 100 millió dolláros részletet az Önök számára.” És akkor azt mondtam neki: „Soros úr, köszönjük, de nekünk nincs szükségünk pénzre, majd mi magunk találunk pénzt az oktatásra. A történelmet a mi tudósainknak, történészeinknek, tanárainknak kell megírniuk. És nincs többé szükségünk az önök szolgálataira”. Matvienko szerint, amikor Soros elkezdte a beszélgetést, mosolygós és jóindulatú volt az arca, de minden megváltozott, miután visszautasította. „Itt jött egy ilyen, tudja, jótevő, hogy nemesítse Oroszországot. És amikor azt mondtam neki, hogy köszönjük, nincs többé szükségünk a szolgálataira, az volt az érzésem, hogy a férfi ledobta az álarcát. Olyan dühös volt a tekintete, dühös az arca. Nem számított ilyen válaszra, de rájött, hogy az ő idejük lejárt” – mondta a felsőház elnöke.


Soha nem a saját politikájuk, vagy az euró vagy dollárbilliók nyomtatása, vagy a ZIRP. Hanem a klímaváltozás, és több adót kell fizetni, hogy helyrehozzuk.


Úgy tűnik, véglegesen egymáshoz sodródott a két nagyhatalom.


“Ha Oroszország összeomlik, mi is a romok alatt találjuk magukat, és mindnyájan meghalunk” – mondta a fehérorosz elnök.


Oroszország és Belarusz véglegesítette nemzeti elszámolási rendszereik összehangolását, ami lehetővé teszi számukra, hogy megkerüljék a nyugati dominanciájú hálózatokat – közölte Dmitrij Krutoj, Belarusz oroszországi nagykövete.


Orbán Viktor szerint téves az az elképzelés, hogy a nyugati katonai segítséggel Ukrajna képes lenne legyőzni Oroszországot a harctéren.


A közösségi médiában megjelent felvételek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az ukrán hadsereg rendezvényét érte rakétacsapás Kramatorszkban. Az étteremben ukrán és külföldi katonák tartózkodtak.


Elmondása szerint “szinte minden lépésnél orosz zászlók lobogtak”, míg “ukrán színek nem voltak sehol”. Ráadásul a szálloda személyzete számára sokkal könnyebb volt oroszul kommunikálni a vendégekkel, míg az angol nyelvű szavakért “szenvedni” kellett.


Vlagyimir Olencsenko szerint „az EU gazdasági hasznot húz Magyarországból”.


Hadja Lahbib keleti nyitását nem nézi jó szemmel az ellenzék.


Az olasz Rai közszolgálati csatornán ezentúl nagyobb szerepet kap a gyermekvállalás népszerűsítése.


Tavaly rekordszámú, 13 halálos áldozatot követeltek Franciaországban a közlekedési ellenőrzés során leadott rendőrségi lövések, 2023-ban ez volt a második ilyen körülmények között történt halálos kimenetelű incidens – olvasható a portálon.


Szabadság a börtönben...

Hanyagság, hivatali kötelesség elmulasztása és szakmai gondatlanság is hozzájárult az egyebek között szexuális bűncselekményekkel őrizetbe vett Jeffrey Epstein amerikai üzletember börtönben elkövetett öngyilkosságához – állapította meg az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálata, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra.


Úgy tűnik, a nézők nem vevők az újhullámos irányzatokra.


A testület úgy döntött, hogy a párt ellen nem indítanak fegyelmi eljárást, de ha nem tüntetik el a főváros utcáiról a transzparenseket, illetve megismétlik ezt a „magatartást”, annak következményei lesznek – írja cikkében a Magyar Nemzet. A május végi önkormányzati választásokon mandátumait megduplázó Vox plakátján az a szlogen áll, hogy „Döntsd el, mi számít”.


Az iskolai mobilozás visszaszorítására készül az egyik első intézkedéseként a most megalakult, jobboldali finn kormányzat. A cél a diákok tanulmányi eredményeinek javítása. A mobilozás iskolai tiltásával és annak hatásaival szerte a világban foglalkoznak – körképünk!


Elkészült Budapesten a világon a második CU.BE (Customer Benefits) nevű innovációs élményközpont, ahol a hajtás- és vezérléstechnika vezető nemzetközi szállítója, a Bosch Rexroth az ipari digitalizáció legújabb eszközeinek a segítségével mutatja meg, mire képes a modern gyártástechnológia.


Hirtelen halál.


Sok olyan undorító dolog van ebben a történetben, ami a 21. századi nyugati civilizációt kétségessé teszi. A 41 éves hollywoodi színésznő, Katarina Pavelek Svájcban, államilag jóváhagyott orvosi segítséggel halt meg. A média, a politikusok és a hatóságok bátorították őt az állítólagos oltásra. A mellékhatások megfosztották az életkedvétől.Július 1-jével megszűnik Ukrajnában a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett országos karantén és veszélyhelyzet, amely 2020 márciusa óta volt érvényben – jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök a kormány keddi ülésén. (nu, még itt is megvették őket)872 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page