top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:00) 06.29.
A program távirányítású volt, és ma is az, nem egy külön oltóanyag-adminisztrációs bizottság vagy szervezet irányította, hanem az FDA és a CDC.


Charles Michel nem kíván engedményeket tenni Varsónak és Budapestnek. Varsót és Budapestet feldühítette a Tanács minősített többségi szavazata az új Migrációs és Menekültügyi Paktumról, amely kötelező szolidaritási mechanizmust foglal magában, választani lehet az áthelyezés vagy a pénzügyi hozzájárulás között. Lengyelország és Magyarország tiltakozik, mert az Európai Tanács még 2018-ban úgy döntött, hogy az új migrációs és menekültügyi paktumot konszenzussal fogadják el.


Miközben Európa-szerte a vészharangokat kongatják, addig Brüsszelben a kényszerbetelepítés a legforróbb napirendi pont.


Az Európai Bizottság összesen több mint hetvenötmilliárd eurót kérne a tagállamoktól.


A miniszterelnök videókonferencián tárgyalt Charles Michellel, valamint a horvát, a belga, a luxemburgi, a szlovák és a svéd miniszterelnökkel.


Az Európai Parlament jelentéséből kiderül, hogy több ország is nyerészkedik az uniós szankciókon.


A testület kötelezettséget vállal arra, hogy segíti az Nemzetközi Bünetőbíróságot és ügyészét a nyomozás és a büntetőeljárás előrehaladásában.


Az ország célja a technológiai függetlenség.


A német tévécsatorna hirtelen megszakította a német külügyminiszter, Annalena Baerbock és dél-afrikai kollégája sajtótájékoztatójának közvetítését, hogy élőben közvetítse a nézőknek Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédét, amelyet a biztonsági erőkhöz intézett a Kremlben a Katedrális téren.


Mariusz Blaszczak miniszter felidézte: a migrációs nyomás miatt Lengyelország riasztórendszerrel felszerelt acélkerítést létesített a Fehéroroszországgal közös határon, amelynek védelmét ezentúl "katonai őrjáratokkal is megerősítik".


Lengyelország, amely nagy mennyiségű használt vagy leselejtezett haditechnikai eszközt adott át Ukrajnának, ugyanakkor bejelentette, hogy Európa legerősebb hadseregének létrehozását tervezi, szerdán megkapta az első használt amerikai Abrams harckocsikat, amelyeket az ország keleti részén lévő hadosztályának tervez átadni.


A kérelem kedden érkezett a RUAG AG védelmi cégtől. A vállalat egy bizonyos, jelenleg Olaszországban tárolt harckocsicsoportot akart eladni, és ehhez a svájci szövetségi tanács engedélyére volt szüksége – áll a közleményben. A terv az volt, hogy a régebbi páncélosokat Németországban felújítják, majd a tankokat Ukrajnába szállítják.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök benyújtotta az ukrán parlament elé “Az angol nyelv ukrajnai használatáról” szóló törvénytervezetet, amely hivatalosan is megszilárdítja az angol nyelv státuszát, mint a nemzetközi kommunikáció egyik nyelvét Ukrajnában. (nu, kell is, mert nem olyan könnyű a helytartóknak megtanulni ukránul)


Legálisan akarja a cuccot.


Meloni és miniszterei elég vehemensen fogadják az Európai Központi Bank újabb és újabb kamatemeléseit.


A lázadás azután tört ki, hogy egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiút.


Kiakadt a francia politikus, korábbi elnökjelölt Eric Zemmour.


Több mint szimpla fogyás: csak tavaly félmillióval csökkent hivatalosan a katolikus egyház létszáma Németországban – de az evangélikusoknál se jobb a helyzet.


Azonban Szent II. János Pál pápa az élethez való jog tiszteletére is kitér a Christifideles Laiciben, és idézi a II. Vatikáni Zsinatot, amely nyíltan kijelenti: „Minden, ami az élet ellen irányul: az emberölés bármely formája, a népirtás, az abortusz, az eutanázia és a szándékos öngyilkosság (…) – mindezek és a hozzájuk hasonlók kétségtelenül szégyenletes gaztettek, s miközben tönkreteszik az emberi civilizációt, inkább az elkövetőiket szennyezik be, mint azokat, akik elszenvedik a jogtalanságot, és a legnagyobb mértékben ellenkeznek a Teremtő tiszteletével”.


Az Európai Parlament AfD-frakciójának elnöke szerint pártja a legizraelbarátabb erő Németországban és nem kéne tőle félni.


Karácsony Gergely kitűzte a Főpolgármesteri Hivatal épületére két kedvenc zászlaját: Ukrajnáét meg a szivárványosat. Nem először teszi. Szent meggyőződése ugyanis: őt négy éve azért emelte pajzsra a budapestiek szűk többsége, hogy egész nap facebookozzon, az autósoktól elvett sávokat a biciklistáknak adja, elgazosítsa a közparkokat (»méhlegelő«), valamint (de elsősorban) zászlókkal bíbelődjön. Nyilván ezt képzeli, különben miért csinálná?


Még nem tudni, hogy hogysmint, de nagy csinnadrattával bejelentette Soproni Tamás, hogy Terézvárosban ez is lesz.


A Covid előtt mintegy 75 millió ember vallotta magát az LMBTQ-közösséghez tartozónak a távol-keleti országban. Míg szerte a világon a pride-hónap alkalmából ünnepségeket tartottak és tartanak, Kínában nem voltak nagyobb LMBTQ-rendezvények. Az ország legnagyobb pride-rendezvényét 2021-ben felfüggesztették – írta a BBC. A szervező ShanghaiPride nevű csoport 2021-ben azt közölte, „lemondják az összes közelgő rendezvényüket, és szünetet tartanak”.


Pl. a hamburgert.
922 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK