top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:27) 07.02.
STATE OF CONTROL DOKUMENTUMFILM

MEGVEZETVE – Korszakos film a digitális irányításunk módszeres megvalósításáról az Orvosok a Tisztánlátásért világhálós oldalról a redRsChannel fordításában.


ROBERT C. CASTEL: Beleugrattuk az ukránokat egy egyre reménytelenebb háborúba

Mindez, amit leírok egyben önkritika is. Én sem voltam kevésbbé megrészegedve, mint Ben Hodges, Petraeus vagy az exegyenruhás "brit tudósok". Konferenciákra jártunk, osztottuk az észt és el voltunk telve magunktól, csak azért, mert anno sikeresen vitézkedtünk néhány Kalasnyikovos tevehajcsár ellen. A tudás elszállt, de a hübrisz megmaradt. Beleugrattuk az ukránokat egy egyre reménytelenebb háborúba, és amikor ők a felelésnél ránk sandítanak és várják, hogy súgjunk nekik, mi kínunkban vigyorogva tehetetlenül ácsorgunk a táblánál mellettük. Közben a tanár már előre lapoz a naplóban. Nemsokára mi következünk.


Kijev közölte, hogy nincs fegyvere az orosz Lancet drónok ellen (videó)

Kijevnek nincsenek fegyverei a nyugati szövetségesektől, hogy megbirkózzon az orosz Lancet drónokkal – mondta Jurij Sak az ukrán védelmi miniszter tanácsadója a Telegraph című lapnak.


Szuperszonikus orosz bombázó tart Ukrajna felé, Kijevben üvöltenek a szirénák

A légierő rakétafenyegetésről számolt be, mivel egy TU-22M3-as szállt fel az orosz Sajtkovka reptérről. Mint ismert, a Tu–22M két gázturbinás sugárhajtóművel felszerelt szuperszonikus, nagy hatótávolságú hadászati bombázó repülőgép, melyet a Szovjetunióban fejlesztettek ki.


Jeffrey Sachs: A NATO ukrajnai jelenléte a vég nélküli háború és válság receptje

Az amerikai közgazdász szerint Washingtonnak inkább a háború befejezéséhez kellene hozzájárulnia.


Amerikai zsoldos: ez a harmadik háborúm, de messze a legrosszabb, nem megyek vissza

Az Ukrán Fegyveres Erők oldalán harcoló amerikai zsoldosokat sokkolta a nehéz fronthelyzet és a brutális harcok – írja a Daily Beast.


Megkongatták a vészharangot az ukrán vállalkozók: akkora mértékű a korrupció, hogy az aláássa a védelmi képességeket

Az ukrán vállalkozókat képviselő Ukrán Munkaadók Szövetsége szerdán felhívást intézett Volodimir Zelenszkij elnökhöz, amelyben intézkedéseket követelnek a kormánytisztviselők hatalommal való visszaélésének megfékezésére – számol be róla a Remix News. A katonai tisztviselők és bírák hatalommal való visszaélése minden határt átlépett az ukrán vállalkozók szerint, akik egy nyilvántartás létrehozását követelik a korrupt tisztviselők azonosítására.


Újabb tízmilliárdokat kalapozna össze Ukrajnának Brüsszel, közben a megszállás alatt álló ország mintha már mással foglalkozna

Abszurd helyzet állt elő az EU-ban. Kérdés, hogy mibe és mennyibe fog ez nekünk kerülni.


Tovább csökkent Oroszország külföldi államadóssága

Az adósság az év első három hónapjában 25,9 milliárd dollárral, azaz 6,8 százalékkal csökkent, így a negyedév végén 357,9 milliárd dollár volt – közölte a jegybank. Az elemző azt is megjegyezte, hogy a külföldi adósság csökkenése meredeken felgyorsult azután, hogy Oroszország megkezdte az ukrajnai katonai műveletet.


Die Welt: szárnyal a német fegyvergyártó az ukrán válságnak köszönhetően

A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall fegyvergyártó, Németország legnagyobb védelmi vállalata az ukrajnai konfliktus miatt megugró megrendeléseket regisztrált – jelentette pénteken a Die Welt című lap a cég adataira hivatkozva.


George Bush volt amerikai elnök Biden nyomában

"Irak teljesen indokolatlan és brutális inváziójának elindításáról..... Úgy értem, Ukrajna..."


Kétméteres lángokon átszáguldó lopott busz, felgyújtott épületek, halálos áldozat – így kényszerült féltérdre Franciaország (VIDEÓ)

Párizsban és több francia nagyvárosban is példátlan méretet öltöttek a zavargások, rendőrök tízezrei küzdenek az utcákon. Összefoglalónk!


Elfogyott a francia rendőrök türelme: szerintük „vad hordák” elleni háború dúl az országban

A legnagyobb rendőrtiszteket képviselő szakszervezetek szerint a „nyugodt kérések” már nem elegendők.


Morawiecki megmutatta, mi a különbség Lengyelország és Franciaország között

Egy a lengyel és a francia „hétköznapokat” összehasonlító videót tett közzé Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Twitter-oldalán. A videóban a jelenleg is zajló, migráns hátterű párizsi zavargásokról készült felvételek láthatók: felgyújtott autók, barikádok és a rohamrendőrség páncélozott járművei, valamint olyan képsorok, amelyeken a boltok kifosztása látható. Ezzel szemben a videó bemutatja, hogyan telnek a nyári napok Varsóban a rendezett városban a fiatalok nyugodtan sétálgatnak, vásárolnak, a fiatal lányok beszélgetnek egymással, családok piknikeznek egy parkban. A lengyel kormányfő annyit fűzött hozzá a képsorokhoz, hogy:

„a mi tervünk a biztonságos határok Európája – biztonság és közrend – ezek azok az értékek, amelyekből minden más kiindul!”


Késleltetett bosszú

Jelenlegi médiamunkáltatója, a GB News kamerái előtt Farage elmondta, hogy annál a banknál, amelyiknél 1980 óta van folyószámlája, és a ’90-es évek óta üzleti számlája, a tisztviselő telefonon tájékoztatta, hogy kereskedelmi okokra hivatkozva megszüntetik Farage számláját. Bővebb tájékoztatást nem kapott. Onnantól kezdett politikai bosszúra gyanakodni, amikor további hét (!) bank utasította el kérelmét, hogy átvezethesse számláit hozzájuk. Aztán megtudta, hogy létezik egy kategória az elbírálásokkor, melynek neve PEP (Person Exposed Political), ami politikailag érintett személynek fordítható, és ironikus módon éppen egy EU-s jogszabály implementálása (beültetése) következtében került a brit jogba, azon belül a banki szférába.


Óriási létszámleépítés jön a Soros-birodalomban – Alex Soros a dolgozók 40 százalékát elbocsátja

Alexander jön, mintegy nyolcszáz dolgozó megy. (nu, ez a birodalom is remeg?)


Beteg Nyugat: Százezrek vettek részt a London Pride-on

Az 51. alkalommal megtartott, estébe nyúló rendezvény hivatalos szervezője a Pride in London nevű, jótékonysági egyesületként működő, önmagát adományokból fenntartó csoport, amelynek meghirdetett fő célja a sokszínűség elfogadtatása, a jogegyenlőség biztosítása, az LGBT+ közösséggel szembeni előítéletek és diszkrimináció felszámolása. Becslések szerint körülbelül egymillióan vettek részt a vonuláson.


Szkíta Hírek


929 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page