top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:27) 07.02.
MEGVEZETVE – Korszakos film a digitális irányításunk módszeres megvalósításáról az Orvosok a Tisztánlátásért világhálós oldalról a redRsChannel fordításában.


Mindez, amit leírok egyben önkritika is. Én sem voltam kevésbbé megrészegedve, mint Ben Hodges, Petraeus vagy az exegyenruhás "brit tudósok". Konferenciákra jártunk, osztottuk az észt és el voltunk telve magunktól, csak azért, mert anno sikeresen vitézkedtünk néhány Kalasnyikovos tevehajcsár ellen. A tudás elszállt, de a hübrisz megmaradt. Beleugrattuk az ukránokat egy egyre reménytelenebb háborúba, és amikor ők a felelésnél ránk sandítanak és várják, hogy súgjunk nekik, mi kínunkban vigyorogva tehetetlenül ácsorgunk a táblánál mellettük. Közben a tanár már előre lapoz a naplóban. Nemsokára mi következünk.


Kijevnek nincsenek fegyverei a nyugati szövetségesektől, hogy megbirkózzon az orosz Lancet drónokkal – mondta Jurij Sak az ukrán védelmi miniszter tanácsadója a Telegraph című lapnak.


A légierő rakétafenyegetésről számolt be, mivel egy TU-22M3-as szállt fel az orosz Sajtkovka reptérről. Mint ismert, a Tu–22M két gázturbinás sugárhajtóművel felszerelt szuperszonikus, nagy hatótávolságú hadászati bombázó repülőgép, melyet a Szovjetunióban fejlesztettek ki.


Az amerikai közgazdász szerint Washingtonnak inkább a háború befejezéséhez kellene hozzájárulnia.


Az Ukrán Fegyveres Erők oldalán harcoló amerikai zsoldosokat sokkolta a nehéz fronthelyzet és a brutális harcok – írja a Daily Beast.


Az ukrán vállalkozókat képviselő Ukrán Munkaadók Szövetsége szerdán felhívást intézett Volodimir Zelenszkij elnökhöz, amelyben intézkedéseket követelnek a kormánytisztviselők hatalommal való visszaélésének megfékezésére – számol be róla a Remix News. A katonai tisztviselők és bírák hatalommal való visszaélése minden határt átlépett az ukrán vállalkozók szerint, akik egy nyilvántartás létrehozását követelik a korrupt tisztviselők azonosítására.


Abszurd helyzet állt elő az EU-ban. Kérdés, hogy mibe és mennyibe fog ez nekünk kerülni.


Az adósság az év első három hónapjában 25,9 milliárd dollárral, azaz 6,8 százalékkal csökkent, így a negyedév végén 357,9 milliárd dollár volt – közölte a jegybank. Az elemző azt is megjegyezte, hogy a külföldi adósság csökkenése meredeken felgyorsult azután, hogy Oroszország megkezdte az ukrajnai katonai műveletet.


A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall fegyvergyártó, Németország legnagyobb védelmi vállalata az ukrajnai konfliktus miatt megugró megrendeléseket regisztrált – jelentette pénteken a Die Welt című lap a cég adataira hivatkozva.


"Irak teljesen indokolatlan és brutális inváziójának elindításáról..... Úgy értem, Ukrajna..."


Párizsban és több francia nagyvárosban is példátlan méretet öltöttek a zavargások, rendőrök tízezrei küzdenek az utcákon. Összefoglalónk!


A legnagyobb rendőrtiszteket képviselő szakszervezetek szerint a „nyugodt kérések” már nem elegendők.


Egy a lengyel és a francia „hétköznapokat” összehasonlító videót tett közzé Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Twitter-oldalán. A videóban a jelenleg is zajló, migráns hátterű párizsi zavargásokról készült felvételek láthatók: felgyújtott autók, barikádok és a rohamrendőrség páncélozott járművei, valamint olyan képsorok, amelyeken a boltok kifosztása látható. Ezzel szemben a videó bemutatja, hogyan telnek a nyári napok Varsóban a rendezett városban a fiatalok nyugodtan sétálgatnak, vásárolnak, a fiatal lányok beszélgetnek egymással, családok piknikeznek egy parkban. A lengyel kormányfő annyit fűzött hozzá a képsorokhoz, hogy:

„a mi tervünk a biztonságos határok Európája – biztonság és közrend – ezek azok az értékek, amelyekből minden más kiindul!”


Jelenlegi médiamunkáltatója, a GB News kamerái előtt Farage elmondta, hogy annál a banknál, amelyiknél 1980 óta van folyószámlája, és a ’90-es évek óta üzleti számlája, a tisztviselő telefonon tájékoztatta, hogy kereskedelmi okokra hivatkozva megszüntetik Farage számláját. Bővebb tájékoztatást nem kapott. Onnantól kezdett politikai bosszúra gyanakodni, amikor további hét (!) bank utasította el kérelmét, hogy átvezethesse számláit hozzájuk. Aztán megtudta, hogy létezik egy kategória az elbírálásokkor, melynek neve PEP (Person Exposed Political), ami politikailag érintett személynek fordítható, és ironikus módon éppen egy EU-s jogszabály implementálása (beültetése) következtében került a brit jogba, azon belül a banki szférába.


Alexander jön, mintegy nyolcszáz dolgozó megy. (nu, ez a birodalom is remeg?)


Az 51. alkalommal megtartott, estébe nyúló rendezvény hivatalos szervezője a Pride in London nevű, jótékonysági egyesületként működő, önmagát adományokból fenntartó csoport, amelynek meghirdetett fő célja a sokszínűség elfogadtatása, a jogegyenlőség biztosítása, az LGBT+ közösséggel szembeni előítéletek és diszkrimináció felszámolása. Becslések szerint körülbelül egymillióan vettek részt a vonuláson.930 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page