top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:15) 07.04."El kell ismernünk Kínát, mint a világ legnagyobb szuperhatalmát a világban." Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum (#WEF) alapítója felszólította a világ vezetőit, hogy fogadják el Kínát az új globális szuperhatalomnak. Kína "kemény #COVID19-ellenes intézkedéseit" példaként üdvözölte a világ számára. A kínai Tianjinban megrendezett 14. Fenntartható Fejlődési Világcsúcs (#WSDSD) nyitó plenáris ülésén Schwab úgy fogalmazott, hogy Kínának kell átvennie a vezetést az "új világrendben". A világ többi részének pedig követnie kell. Kína elmúlt években végbement modernizációjának nagy része az invazív (bennfentes) technológiák alkalmazásával járt. A tömeges megfigyelés és a megelőző rendfenntartás a társadalmi hitelrendszer, amely bünteti a "rossz" viselkedést és és jutalmazza a "jó" viselkedést. Ezt a technológiát jelenleg az egész Európai Unióban alkalmazzák.


A 2021. december 19-i keltezésű és "bizalmas" jelzésű dokumentumok azt igazolják, hogy a klinikai vizsgálatok során és a 2022. június 18-ig tartó forgalomba hozatalt követő időszakban összesen 4 964 106 nemkívánatos eseményt regisztráltak. A dokumentumok egy függeléket tartalmaznak , amely további részleteket tartalmaz az azonosított nemkívánatos események sajátosságairól. A 17 év alatti gyermekek körében 189 halálesetet és több ezer súlyos nemkívánatos eseményt jelentettek.


Már 13 hónapja vizsgálati fogságban van. Az eljárás során úgy bántak vele, mint egy veszélyes bűnözővel, bilincs volt kezén-lábán, még azt sem engedték a feleségének, hogy átölelje. A meghozott ítélet egy részítélet, melyet 207 hamis oltási igazolvány kiállítása miatt kapott. Ez az orvos állítólag több ezer ilyen igazolványt állított ki teljesen ingyen és ezzel több ezer ember egészségét, életét mentette meg. Többek között olyanokon segített, akik személyes vagy gazdasági zsarolásnak voltak kitéve. Pl. egy újdonsült anyának, aki a kórházba az újszülöttjéhez csak az oltási igazolvány bemutatása után térhetett volna vissza, vagy egy 18 éves fiúnak, aki nem akart oltatni, mert a vele egykorú barátja az oltást követő napon váratlanul elhunyt. Ez az orvos egy hős. Képes volt a morális, íratlan törvényeket az írott törvények fölé helyezni. Embereken segített, miközben orvoshoz méltóan követte a Hippokratészi eskü legfontosabb elvét: “Primum non noncere!” (Először is ne árts!”) Biró Éva


Amerika legfőbb hírszerzési tisztviselője nyíltan örvendezett az állítólagos belső viszálykodásnak, amely szerinte az orosz-ukrán konfliktus miatt Moszkvában fokozódik, és azt mondta, hogy a CIA történelmi lehetőséget kapott arra, hogy kémeket toborozzon és aláássa Vlagyimir Putyin elnök kormányát. “Ez az elégedetlenség egy nemzedékenként egyszeri lehetőséget teremt számunkra a CIA-nál, amely alapvetően egy emberi hírszerző szolgálat. ezt nem hagyjuk veszni” – tette hozzá.


Grigorij Lepsz orosz énekes és dalszerző 1 millió rubel (kb 4 millió forint) pénzjutalmat fizetett egy orosz harcosnak, aki megsemmisített egy Leopard harckocsit az ukrajnai különleges műveleti övezetben.


Sojgu hétfőn közölte, hogy Ukrajna 16 Leopard harckocsit veszített el, ami – tette hozzá – “gyakorlatilag a Lengyelország és Portugália által szállított ilyen típusú harckocsik 100 százalékát teszi ki”.


“Az elkövetkező hetekben Ukrajna több tucat Leopard 1A5 harckocsit fog kapni, amelyeket Németország és Dánia biztosít” – mondta Pistorius. (nu, virul a fegyverüzlet; a többi meg nem számít)


A felek különösen a két ország közötti együttműködés kérdéseit vizsgálják a vízerőművek, erőművek, olajmezők, valamint az olaj- és gázipari infrastruktúra fejlesztése terén.


A közösségi oldalakon szerveződnek a fiatalok, a svájci kormány már a határokat is lezárja, hogy elkerüljék a nagyobb zavargásokat.


Sürgősen meg kell teremteni a „befogadás kultúráját” a szakértő szerint.


A sonnebergi polgárok rosszul szavaztak és az AfD jelöltjét választották meg járási elnöknek. Most az állami szervek akarják érvényteleníteni a választást. Krisztina Koenen írása.


Bár sokan legyintenek az indulására, egy olyan Amerikában, amely megválasztotta Donald Trumpot, nem lehet csak úgy félresöpörni a Kennedy dinasztia legújabb elnök-jelöltjét.


Herbert Kickl beelőzte népszerűségben Karl Nehammer néppárti osztrák kancellárt. A Szabadságpárt „Ausztria Erőd” néven indított kampányt a választás előtt, miközben a migráció ellen és a készpénzhasználat megőrzése mellett szólalnak fel.


Az olasz kormányfő szerint ez a két ország az, „amely a legtöbbet tesz az ukrán menekültekért”.


Peking szerint az amerikai figyelmeztetések politikai indíttatásúak.


A török hírszerzési a MIT azt állítja, hogy a "fantomhálózat" török és külföldi állampolgárokat foglal magában.


A Palesztin Hatóság (PH) felfüggeszti a biztonsági együttműködést Izraellel – jelentette be Mahmúd Abbász palesztin elnök hétfőn. Mindeközben pedig több ezer palesztin civil hagyta ott a Júdea-Szamária északi részén, Dzsenínben lévő menekülttábort, ahol napközben terrorellenes akciót indított az izraeli hadsereg.


„Tiszta” drogot akart volna árusítani Jerry Martin.


Majd’ kétszázmillió forintot kapott a kiemelkedő teljesítményű tudósoknak fenntartott Lendület Programból a közepes teljesítményű irodalomtudós, aki az ellenzéki akadémiai aktivizmus vezéralakja.


A papi pályát elhagyó influenszer szerint a katolikus egyház és a Szentatya nem azt gondolja békének, amit a politika békepártiságként akar eladni. (nu, kár érted)


A székely labdarúgók két győzelmet arattak a hétvégén – irány a jövő évi CONIFA-világbajnokság. A napokban mutattuk be cikkünkben az Állam Nélküli Népek Labdarúgó-szövetségét (CONIFA), amelyben egyrészt hagyományos történelmi régiók lokálpatriótái, másrészt pedig kisebbségbe és államiság nélküli létbe szorult nemzeti közösségek képviselői vesznek részt. A szép hagyományőrzésen és az identitás büszke vállalásán alapuló, közösségeiket a futball sportján keresztül megmutató csapatok között olyanok versengenek egymással, mint Tibet és Kurdisztán, Biafra és Yoruba, vagy Európából Elba szigete, illetve a Két Szicília Királysága. Valamint a külhoni magyar közösségek közül – jelenleg – Székelyföld. Arról, hogy Ukrajna hatóságai milyen eszközökkel lehetetlenítették el Kárpátalja magyar válogatottját 2018-ban, rögtön azután, hogy pont ők meg is nyerték a CONIFA-világbajnokságot, minapi cikkünkben[Mandiner] olvashatnak részletesebben.


Nagyszerű rendezvény volt. A felvonulás sorrendje: huszárok, hintók, települések küldöttségei, s a végén az íjászok.

1 143 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK