top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:04) 07.05.Jövő év elejétől a hollandiai diákoknak tilos lesz bevinniük a mobiltelefonokat, a táblagépeket és az okosórákat az osztálytermekbe – jelentette be a holland oktatási miniszter. (nu, kíváncsi vagyok, ill. lennék sok mindenre: mit találnak ki ellene a diákok?; ha Magyarország kezdte volna, hogy fogadták volna?; a magyar kormány meglépi-e?; lenne-e nálunk ballib tüntetés belőle?)


Felvizezett jelentést tár majd a plénum elé a vakcinabeszerzést vizsgáló bizottság, írja a POLITICO. „A résztvevőknek nem szabadott jegyzetelniük, vagy behozniuk a tárgyalóterembe a telefonjaikat”, emellett a találkozó „létrejöttét is titokban tartották a COVI bizottság többi tagja elől”. Tehát nemhogy a nyilvánosság, de még az Európai Parlament egésze, sőt: a COVI vizsgálóbizottság egésze sem értesülhetett a tényállásról vakcinaügyben. A COVI bizottság a POLITICO információi szerint hiába hívta akár Bourlát, akár Von der Leyent kihallgatásra az ügyben: Bourla kétszer is nemet mondott, Von der Leyent pedig megmentette az EP, és megengedte neki, hogy privátim találkozzon a parlamenti vezetőkkel a bizottsági kihallgatás helyett.


“Ami az orosz kultúra eltörlésére irányuló kampányt illeti – sokat beszéltünk róla: nevettünk és komolyan beszéltünk. Az orosz kultúra, Oroszország kultúrája soknemzetiségű, és része az európai és a világkultúrának is. És amikor valaki az orosz kultúrát akarja megsemmisíteni – az öngyilkossági kísérlet, mert önmagát pusztítja el” – mondta az államfő az Elnöki Akadémia végzőseivel tartott keddi találkozón.


Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) úgy döntött, hogy a 2026-os női Európa-bajnokságot áthelyezi Oroszországból – olvasható az Orosz Kézilabda-szövetség honlapján.


Az EI éves statisztikai áttekintése kimutatta, hogy az európai vezetékes gázimport 2022-ben mintegy 151 milliárd köbméter volt, szemben az egy évvel korábbi 232 milliárd köbméterrel. Az éves szinten 35 százalékos csökkenés ellentétben áll az LNG-importtal, amely tavaly 170 milliárd köbméterre ugrott az egy évvel korábbi 108 milliárdról. Az import ilyen szintjének eléréséhez a 27 tagú blokknak LNG-importterminálokat kellett építenie.


Hszi Csin-ping kínai elnök a nemzeti valuták használatának növelésére szólított fel a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) tagjai közötti kereskedelemben.


Mint a csúcstalálkozón felszólaló Ebrahim Raiszi elnök hangsúlyozta, a döntés biztosítja Irán számára a biztonság, a szuverenitás és a fenntartható gazdasági fejlődés megerősítésének feltételeit.


Rishi Sunak szerint deklarálni kellene: az Ukrajnának nyújtott támogatás hosszú távú.


Beszédes kép szöveg nélkül


Svédország a legalapvetőbb török kérésnek is képtelen eleget tenni.


Biden és von der Leyen az elmúlt években “erős kapcsolatot” alakított ki egymással olyan témák kapcsán, mint Kína, Ukrajna és az éghajlatváltozás – jelentette kedden a brit lap NATO-forrásokra hivatkozva. (magyarán: Ursulánk gátlástalan amerikai ügynökké nőtte ki magát; az EU meg rezzenéstelen képpel tűri)


Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének közleménye szerint ezt a döntést hivatalosan egy vilniusi csúcstalálkozón hagyják majd jóvá.


Az amerikai függetlenség napja tiszteletére az ukrán és az amerikai zászló színeiben világították ki az Anyaföld emlékművét Kijevben – jelentette a Sztrana a Telegram-csatornáján.


A Le Figaro című francia lap szerint az ukrán katonák több mint fele, akik katonai kiképzésen vettek részt egy balti országban, meghalt vagy eltűnt, miután az artyomovszki (Bahmut) frontra küldték őket.


Csatlakozik az európai légvédelmi rendszerhez, mely hosszú hatótávon az Arrow-3 rendszerekre támaszkodna.


A multimilliomos a saját vagyonát injektálja és finanszírozza olyan hajókba, amelyek célja, hogy megkönnyítsék a Spanyolországba és Franciaországba való szállításukat.


"Fenntartani a jelenlegi állapotot, amit valószínűleg Magyarország és Lengyelország szeretne, számunkra rossz út, rossz helyzet" – mutatott rá a cseh kormányfő.


A migrációt és a vendégmunkások ügyét egyértelműen elkülönítettük. Ez az egyik legszigorúbb törvény, és ezt be is fogjuk tartani és tartatni – mondta a kormányfő. Orbán Viktor Novák Előd (Mi Hazánk) kérdésére azt válaszolta, vannak országok, ahol az illegális bevándorlóktól elkobozzák az értékeiket. Mi is rendszeresen átnézzük a migránshelyzetet, mindegyiküket nem tudjuk börtönbe zárni – tette hozzá. Nem elég, hogy bezárjuk az embercsempészeket, de utána az unió megbírságol minket, mert egy négyzetméterre túl sok ember jut. Az igazság, hogy akik átjönnek, azok elég nyomorult helyzetben lévő emberek, és nem visz rá minket a lélek, hogy erőszakosan fellépjünk velük szemben - fogalmazott a kormányfő. Vannak országok, ahol ezt csinálják, de mi nem tesszük ezt. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha azt tennénk, amit a Mi Hazánk javasol, akkor eljárást kellene indítani, mert jogállamban élünk. Ha nem akarjuk, hogy itt maradjanak, akkor vissza kell küldeni őket, és ezért az a jó nekünk, ha minél hamarabb visszaküldjük őket - tette hozzá.


Tudjuk azt is, hogy a Soros-hálózat az illegális, ellenőrizetlen, tömeges migráció legfőbb támogatója. Ezen felül ma már egyáltalán nem titok, hogy az amerikai demokraták érdekei és eszköztára is jelentős mértékben összefonódott a Soros-klánnal.


Emmanuel Macron francia államfő óvatosnak mutatkozott kedden a nyugalom helyreálltát illetően az öt éjjelen át tartó és jelentős anyagi károkat okozó elővárosi zavargásokat követően, de úgy vélte, hogy már javul a helyzet.


Egy crowdfunding-kampány az áldozat családjának adományozott összeg négyszeresét, több mint 1,4 millió eurót gyűjtött össze annak a francia rendőrnek a családja számára, aki halálos lövést adott az algériai származású bűnöző tinédzserre.


Skrabski Fruzsina rendező filmje, az Áldozatok 2006 egy nemzetközi fesztivál különdíját nyerte

844 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK