top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:58) 07.07.Clinton, aki jelenleg filantrópiára és közügyekre összpontosít, közvetlenül a vatikáni látogatás előtt július 3- án és 4-én Albániába látogatott, és nyilvános medált kapott az albán miniszterelnöktől az Albániának nyújtott támogatásáért és a NATO koszovói háborúba való beavatkozásáért. Ide is követte őt Alex Soros – derül ki a lengyel Do Rzeczy és a szlovák Hlavné Správy cikkéből. (nu, hálózatkarbantartás)


A politológus rámutatott, a francia társadalomnak már a tíz százaléka bevándorló-háttérrel rendelkezik.


A tragédiát követően a lengyel határtól 70 kilométerre fekvő, eredetileg 720 ezer lakosú, sok háborús menekültet is befogadó nyugat-ukrajnai városban kétnapos gyászt hirdettek.


A NATO regionális F-16-os kiképzőközpontot hoz létre Romániában, ahol amerikai gyártmányú harci repülőgépek használatára készítik fel a szövetséges és partnerországok pilótáit, beleértve Ukrajnát is.


“Ezt szerda este erősítette meg egy névtelenséget kérő kormányzati tisztviselő” – jegyezték meg az újságírók.


Rumen Radev bolgár elnök csütörtökön gúnyos kioktatásban részesült az ukrán vendégétől, Volodimir Zelenszkijtől, miután közölte vele, hogy Szófia nem tud fegyvereket átadni Kijevnek. Miközben a televíziós kamerák rögzítették a találkozót, Zelenszkij nekirontott Radevnek, amiért az a konfliktus diplomáciai megoldását szorgalmazta. “Nem vagyok hajlandó lőszert biztosítani, különösen nem a bolgár hadsereg tartalékaiból” – mondta Radev Zelenszkijnek a bolgár sajtó szerint.


A Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége (CELAC) az EU által javasolt közös nyilatkozatból törölt minden Ukrajnára vonatkozó utalást – jelentette csütörtökön az Euractiv. A CELAC kifogásai arra is kényszerítették az EU-t, hogy nem hívhatja meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a közelgő közös csúcstalálkozóra.


A Raiffeisen osztrák bankcsoport, az egyik utolsó nagy nyugati pénzintézet Oroszországban, az uniós szabályozó hatóságok nyomása ellenére elhalasztja a kivonulást – jelentette csütörtökön a Reuters. A hírügynökség bécsi tisztviselőket idézett, akik védelmükbe vették a Moszkvával régóta fennálló kapcsolatokat.


"Ha azon tűnődnek, hogy mit rugdosok, a pódiumot rugdosom. Nem működik" – panaszkodott Biden a dél-karolinai beszéde közben.


A hírcsatorna vezérigazgatója szerint a riporter állítása, miszerint "az izraeli hadsereg örül, ha gyerekeket ölhet", "nem volt helyesen megfogalmazva".


A fenti idézettel reagált a migránslázadásra Marine Le Pen pártjának, a Nemzeti Tömörülésnek (RN) az elnöke, Jordan Bardella. Ami azért pikáns, mert maga Bardella is bevándorló családból származik.


Hiába kérvényezte az ügyvédje a szabadlábra helyezését, a bíróság elutasította a kérvényt. Annak ellenére, hogy kikerült egy szemtanúk által készített videó a halálos lövésről, de a videóban elhangzó párbeszéd leirata, a kocsiban ülő két fiú és a rendőrök vallomása ellentmond egymásnak.


Brüsszel és az európai parlamenti képviselők aggódnak a brit lap cikke szerint.


Németországban a GDP helyett a vállalati csődök és a szegények száma növekszik. Működik a zöld politika


„Ha valaki a választási kampányát egy az egyben nem csak, hogy külföldről finanszírozza, hanem az egyik imperialista nagyhatalom agytrösztjétől fogad el pénzeket, az felrúgja a legalapvetőbb demokratikus elveket, függetlenül attól, hogy a hatályos magyar jog mit mond erről.”


Az Áldozatok 2006 című alkotás műfajának különdíjat hozta el.


Eddig megszokták, hogy háborítatlanul jöhetnek össze valamelyik törzshelyükön és szövegelhetnek az ostoba, anarchista eszméikről, üzengethetnek a hazafiaknak valamelyik – soha le nem tiltott – közösségi oldalukon, valamint retteghetnek a „náciveszélytől”. Február óta azoban a hazai jobboldal odafigyel rájuk, aminek ők nem annyira örülnek.


A KSH adatai szerint a múlt hónapban 20,1 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint tavaly ilyenkor. Ez azt jelenti, hogy bár lassult az infláció, de továbbra is 20 százalék felett van.


A meleg férfiak új fétise az anyaméh bérlése, a csecsemők megfosztása anyjuktól, és a népszerűség és a közösségi oldalakon a címlapok címlapjain való felvonultatása.


Tíz óra munkával festették át a padot az Amnesty International közreműködésével. ("nyitott, szabad, boldog" nu, meg a régi vicc: "Hát valami hibája csak van?!" "Van. Kicsit hazudós.")(nu, lehet, hogy ő még szabadabb és még boldogabb)


A film Tim Ballard életéről szól, aki az amerikai belbiztonsági szolgálatnál dolgozott ügynökként, és egy-egy gyerekkereskedelmi ügyben kész volt elmenni – megmenteni a szexrabszolgának eladott kicsiket akár Kolumbiába is.

1 005 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK