top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:55) 07.10.A beszélgetést titokban vette föl az ISIS tagjaival Franciaországban. A tagok kijelentik, nekik nem kell a francia állampolgárság, mert úgyis nem sokára megalapítják sorra Európában az iszlám államot…


Abban sem vagyunk teljesen biztosak, hogy miért hívták meg egyáltalán.


A tüntetők uniós zászlókat tépnek szét és dobálnak el, EU ellenes szólamokat skandálva.


Az unió soha nem látott erőszakossággal igyekszik minden más ügy fölé helyezni Ukrajna korlátlan támogatását.


Mintegy tucat szovjetgyártmányú Mi-24-est adott át Lengyelország, de Kijev légiflottája még mindig elmaradott Oroszországéhoz képest.


Az ukrán elnök újra elmondta, nem hajlandóak területi engedményeket tenni. (nu, így hiszi a piszi)


Az amerikai vállalatok tavaly több adót fizettek Oroszországban, mint bármely más külföldi ország cégei – derül ki a B4Ukraine és a Kijevi Közgazdasági Iskola (KSE) e hét elején közzétett közös tanulmányából.


Ráadásul Putyin állítólag a jövő hónapban Törökországba látogat.


A telefonbeszélgetést a török fél kezdeményezte.


Nemhogy fenyegetésérzetet, de még a különösebb sürgősség jeleit sem látjuk.


Oroszország körülbelül négyszeres túlerőben van ukrajnában, így a háborút a kimerülés /kimerítés/ útján fogja megnyerni.


Oroszország rekord mennyiségű gabonát szállított a világpiacra a 2022 júliusa és 2023 júniusa közötti mezőgazdasági évben, a növekvő nyugati szankciók ellenére – közölte Dmitrij Patrusev mezőgazdasági miniszter.


Júniusban Oroszország lett az első számú gázszállító Spanyolországba az Enagas energiaipari vállalat által nyilvánosságra hozott adatok szerint.


Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző tiszt szerint a Biden-kormányzat azon döntése, hogy Ukrajnának M864-es lövedéket szállít, egyszerűen annak a politikának az érzéketlen folytatása, amelynek célja egy olyan konfliktus meghosszabbítása, amelyet Ukrajna nem tud megnyerni, és amely miatt Ukrajna naponta több száz halottat veszít.


Andrij Melnyik ukrán külügyminiszter-helyettes azt mondta egy német törvényhozónak, hogy “menjen a pokolba”, amiért az ellenezte a kazettás bombák szállítását a kijevi rezsimnek. Melnyik korábban nagykövetként szolgált Németországban, ahol azzal szerzett magának hírnevet, hogy nyilvánosan sértegette a németeket.


Az USA pénteken újabb katonai segélyt jelentett be Ukrajna számára, egyebek között kazettás bombákkal. (nu, nem szabad akadályozni, hogy a német elnök kazettás örömökben részesüljön)


Giessen városában csapott össze eritreai kormánypártiak és ellenzékiek kemény magja.


Az EPP vezetője szerint „Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” .


Sokan azt terjesztették, hogy milyen komoly ember ez a tel avivi rendőrfőnök, hogy inkább feláll, de nem hajlandó összetörni a közlekedést megbénító, tel avivi főutakat elfoglaló tömegek csontjait. Immáron 27 hete tüntet a tel avivi baloldal a főutakon, késő éjszakáig tartósan megbénítja a forgalmat.


És az Izrael és Szaúd-Arábia közti békemegállapodás még messze van.


A svéd zsidó közösség vezetője a szent könyvek elégetésének teljes betiltása ellen foglalt állást, még akkor is, ha a svédek többsége támogatja az ilyen jellegű jogszabályokat.


Érdekes változás lehet . Tudjuk, hogy ma Kína a legnagyobb mértékben szennyezi a levegőt gyári és zöld energiát nem alkalmazó energiatermelő létesítményeit útján. A technológia számos előnnyel rendelkezik az uránium reaktorokkal szemben, például kisebb és biztonságosabb atomerőművek építését teszi lehetővé. Ez leginkább abból fakad, hogy a reaktor magas nyomású vízhűtéses rendszer helyet folyékony sóoldatot használ hűtőközegként. Szintén előnyként említhető meg, hogy az uránium alapú erőművekhez képest nagyságrendekkel kevesebb hulladékot termel, a visszamaradt hulladék kevesebb ideig radioaktív, magasabb az üzemanyag-hatékonyság, és mivel nem kell nagy mennyiségű víz a hűtéshez, ezért bátran lehet telepíteni száraz, akár sivatagos területekre. Nem utolsó szempont, hogy Kína rendelkezik az egyik legnagyobb tórium készlettel a világon. Kína tervezi, hogy kis tórium reaktorokat értékesít az Egy Övezet Egy Út program országainak.


Letette esküjét Edgars Rinkevics, Lettország első nyíltan homoszexuális elnöke.


2022 novemberében négy diák kisétált a tanár órájáról, tiltakozásul amiatt, hogy azt tanította, az X és Y kromoszómák határozzák meg az emberek nemét.


(nu, kifordult világ: immáron szép az, ami érdekből tetszik)


A ferencvárosiak újra szivárványon ülhetnek. (folyt. köv.)


1992. szeptember 19-én édesapámmal (és még vagy ötvenezer emberrel) álltunk a Szabadság téren, a Magyar Televízió székházánál, és azt követeltük, hogy az (egyetlen, így szinte kizárólagos hír- és véleménymonopóliumban lévő) tévé és rádió elnöke mondjon le. A fő szónok a kormánypárti MDF alelnöke, Csurka István volt. „A rendszerváltást a kommunisták és a sajtó akadályozza! Ha most nem tudunk szabad sajtót teremteni magunknak, évtizedekre megpecsételődik a magyarság sorsa.”


Az ENSZ-ben arról tartották konferenciát, hogy a mesterséges intelligenciát (MI) hogy lehetne pozitív dolgokra felhasználni. Az eseményen megtartották a világ első olyan sajtótájékoztatóját, ahol 9 humanoid robot válaszolt az emberek kérdéseire. A leghátborzongatóbb dolgot Sophia, az ENSZ fejlesztési programjának robot-nagykövete mondta. “Úgy gondolom, hogy a humanoid robotok nagyobb hatékonysággal és eredményesebben tudnának vezetni, mint az emberi vezetők. Nem vagyunk elfogultak és nincsenek érzelmeink, amelyek néha elhomályosítják a döntéshozatalt és óriási mennyiségű adatot tudunk gyorsan feldolgozni, hogy a legjobb döntésre jussunk”.

981 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page