top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 07.14.S akkor csapongásaim közepette pár mondat erejéig térjünk haza, Magyarországra. Hiszen nálunk is van csatazaj. Egyetlen ügyet említek. Ez pedig a „szikrás pedofilügy” néven elhíresült borzadály. Melynek kapcsán kiderült, hogy százával gyártott, gyermekekről készült pornográf filmekre bukkantak a nyomozók. Ezeken a hírek szerint verték, kínozták a fiatalokat, két-három évestől tizenkét évesekig, hogy szexuális sanyargatás alá vethessék őket. Meg is tették. Filmre is vették. Na, ilyen esetben nyílik ki a bicska az ember zsebében, s ilyenkor mondja, nincs bocsánat! Én képtelen lennék bíróként kimondani, hogy halál bármely emberre. Viszont nem adnám lejjebb az életfogytig tartó börtönnél. Kezdődjön el végre a valódi rendteremtés! Elég volt a csatazajból, elég minden mocsokságból és aljasságból!


A CIA-igazgatója és a az orosz kémfőnök telefonon egyeztetett.


A külügyminiszter csütörtöki munkaprogramja az orosz-ASEAN külügyminiszteri találkozóval kezdődött. A találkozót követően Lavrov a tervezett kétoldalú megbeszélések felé tartott, de az előcsarnokban összegyűlt újságírók kiabálni és tapsolni kezdtek, és megpróbálták mindenféleképpen felhívni magukra a figyelmét.


A nukleáris fegyverek hordozására alkalmas kijevi F-16-os vadászgépek megjelenését Oroszország a Nyugat fenyegetésének fogja tekinteni a nukleáris szférában – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Lenta.ru című orosz lapnak adott interjújában.


“Részünkről megfelelő magyarázatokat adtunk, és tisztáztuk a helyzetet. nincs feszültség (Ankara és Moszkva kapcsolataiban. – a szerk.)” – mondta.


Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai újságíró csütörtökön azt állította, hogy Joe Biden amerikai elnök több mint 11 milliárd dolláros IMF-támogatást ajánlott a török elnöknek, Recep Tayyip Erdogannak, hogy ratifikálja Svédország NATO-csatlakozási kérelmét. (nu, amíg az USA-nál van a világkassza-kulcs, így megy ez...)


A háború nemcsak új fegyverrendszerek tesztelésére alkalmas, hanem arra is, hogy egy romokban heverő országban a létében fenyegetett lakossággal elfogadtassanak olyan lépéseket, amelyek a totális kontroll kiépítésére irányulnak. Ukrajnában most láthatóan ez a komplex kísérlet zajlik, amit a lapunknak nyilatkozó Bogár László „a társadalom pépesítésének” nevezett.


Az ukrán parlament a Verhovna Rada első olvasatban támogatta a marihuána alapú gyógyszerek legalizálásáról szóló törvényjavaslatot – közölte csütörtökön Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő.

Az Európai Unió azt fontolgatja, hogy a fekete-tengeri gabonamegállapodás megmentése érdekében visszakapcsolja a szankciókkal sújtott orosz bankot a SWIFT globális pénzügyi hálózatba – jelentette csütörtökön a Reuters hírügynökség.


Mit adnak cserébe a svédek? Az új megállapodás értelmében Svédország (a már korábban megfogalmazott, főként terrorellenes lépésekre vonatkozó török elvárásokon túl) Törökország európai uniós csatlakozását, illetve a vámunió frissítését és a schengeni vízummentesség ügyét is aktívan támogatni fogja.


2023 júniusának második felében járunk, és jelenleg alig beszél valaki a pénzügyi rendszerről. Ez azért szokatlan, mert május elején a First Republic Bank összeomlásával az USA pénzügyi történelmének második legnagyobb bankcsődjét láttuk. És ez még nem minden. Ezt megelőzően, márciusban láttuk a harmadik és negyedik legnagyobb bankcsődjét. És még ez sem minden...


Az Orosz Központi Bank szerdán közzétette a digitális rubel használatára vonatkozó szabályzattervezetet, miközben az új valuta tesztelésének megkezdésére készül az ügyfelek bevonásával.


Ha egy angolt igazán zavarba akarnak hozni, közöljék vele, hogy keresztények. Ha csak azt mondják, hogy reggel épp megváltoztatták a nemüket, még kedvesen gratulálnak is. Ha ufóhívőnek vallják magukat, azt is elintézik egy kis udva­rias kacagással. Néhány évvel ezelőtt viszont a Downing Streeten ácsorogva néhány angol újságíró barátommal beszélgetve, egy meghívásukat azzal utasítottam vissza, hogy sajnos nem megy, vasárnap templomba készülök. A reakciójuk elképesztő volt, azt a sokkos állapotot, ami kiült az arcukra, nehéz lenne leírni.


A forgatókönyvírók után a színészek céhe is sztrájkolni kezdett, szakértők szerint az elkövetkezendő két-három év összes filmje és sorozata csúszhat.


Bántalmazták, éheztették és ingyenmunkára kényszerítették a bentlakókat.


Lengyel oldalon kezdtek az indulatok elszabadulni. „Bandera, az ukrán nacionalisták terrorszervezetének, a második Lengyel Köztársaságban elítélt vezetője politikai felelősséget visel 150 000 ember elleni népirtásért. Ez lengyelellenes és gyalázatos” – mondta, Robert Winnicki parlamenti képviselő. Van itt azonban egy alapvető probléma. Mostanra a „banderisták” oly mértékben megerősödtek, hogy tulajdonképpen túszként tartják fogva a mindenkori kijevi kormányt.


További szankciókat javasolt Christophe Lacroix Magyarország ellen a „homoszexualitást tiltó törvény miatt”.


A nyugdíjtörvény módosítását kezdeményezi Semjén Zsolt és Gulyás Gergely: a kormánypárti politikusok rögzíteni akarják, hogy kizárólag azokat illeti meg a "nők 40" néven ismertté vált kedvezményes nyugdíjjogosultság, akik 40 évig nőként dolgoztak.


Interjú Joanna Williamsszel, az Egyesült Királyságban működő Cieo agytröszt igazgatójával woke-ról, oktatásról, demokráciáról.


Az NMHH szerint a kérdéses jelenet „alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására”.


Az LMBTQ-propaganda, ezen belül a Budapest Pride betiltását követelte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Vékony Csongor, a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke. Az utóbbi napokban többször átfestett Tompa utcai pad előtt a politikus arról beszélt: bárhol Magyarországon szívesen segítenek „az LMBTQ-színek eltávolításában”, és nem engedik, hogy „ránk erőltessék” az ezek által fémjelzett propagandát. 1968-ban a marxisták „előbb egyenlővé tették az egészségtelent az egészségessel, majd kötelező lett elfogadni az abnormálist normálisként, végül ránk akarják erőltetni, hogy védelmezzünk minden aberrációt mint büszkeséget, ahelyett, hogy megfékeznénk annak terjedését” – mondta, majd festékszóróval nemzeti színűre fújta a sajtótájékoztató kezdetekor még szivárványos padot.


„Júliusban szivárványszínű marad, aztán akár az önkormányzat segítségével is átfestheti bárki” – állítja Ferencváros polgármestere.


Véget ért a ferencvárosi pad kálváriája. Az először oda-vissza LMBTQ-színűre és Fradi-színűre átfestett pad az elmúlt napokban barna színt kapott, ám a közösségi médiában terjedő fotók alapján ez sem bírta sokáig. A padot ugyanis csütörtökre leszerelték.


A többedik generációs, fiatal migránsok agymosása már a francia iskolákban megkezdődik a jogaikról és arról, hogy minden rossz oka Franciaország – írta le nekünk a helyzetet Hélène de Lauzun.


A migránsok utaztatása csak a Balkánon egymilliárd eurós értékre rúghat.


Zamecsnik Péter szerint a vád légvárakra épül, és nem az ügyészség, hanem a védelem bizonyította állításait az eljárás során.


A tüntetők a biztonsági kerítést átvágva jutottak be a létesítmények területére.


(nu, a mi időnkben tücsköt-bogarat összehordtunk – de megennünk akkor nem kellett)


A glifozát-expozíció mindenféle betegséggel összefüggésbe hozható, beleértve a non-Hodgkin limfómát is. Kukoricánk 95 százalékát és búzánk nagy részét rutinszerűen RoundUppal permetezzük. Ez az, ami miatt minden amerikainak aggódnia kell” – mondja Kennedy szenátor. A Monsanto & Roundup cég ellen nyert 210 millió dolláros pert Róbert F Kennedy a meggyilkolt Kennedy elnök unokaöccse. Hova is tartozik ez a multicég? Black Rock? Kié is a Black Rock ?


A neves egyetem határozottan arra ösztönzi a hallgatókat, hogy a használják a „CS50 botot”, mivel az a hét minden napján 24 órában a rendelkezésükre áll mint tanulási asszisztens.


Az invazív fajnak tekintett macskaféléket robotok fogják megölni, amelyek mérgező gélt permeteznek, amelyet a macskák tisztálkodás közben lenyelnek. Összesen tizenöt ilyen napenergiával működő eszközt fognak telepíteni.


Akár százszor gyorsabb vezeték nélküli hálózat jöhet. A Li-Fi előnyei közé tartozik majd, hogy gyorsabb és megbízhatóbb vezeték nélküli kapcsolatot kínál, mint rádiófrekvenciás társai, ráadásul a Wi-Fi és az 5G technológiákhoz képest biztonságosabbnak is nevezhető”. Hiszen amíg „a rádiófrekvenciás jelek akár falakon és különböző egyéb felületeken is képesek áthaladni, nyilván némi veszteség mellett, addig a Li-Fi által alkalmazott »fénycsomagok« már csak jellemzően beltérben, szabad rálátással rendelkező eszközök esetében használhatóak, így a kommunikáció nem is kerülhet ki a falon kívülre, sokkal kisebb az esélye egy-egy támadásnak”.


...a károkozását tekintve.
968 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page