top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 07.14.Kondor Katalin: Nem szűnik a csatazaj

S akkor csapongásaim közepette pár mondat erejéig térjünk haza, Magyarországra. Hiszen nálunk is van csatazaj. Egyetlen ügyet említek. Ez pedig a „szikrás pedofilügy” néven elhíresült borzadály. Melynek kapcsán kiderült, hogy százával gyártott, gyermekekről készült pornográf filmekre bukkantak a nyomozók. Ezeken a hírek szerint verték, kínozták a fiatalokat, két-három évestől tizenkét évesekig, hogy szexuális sanyargatás alá vethessék őket. Meg is tették. Filmre is vették. Na, ilyen esetben nyílik ki a bicska az ember zsebében, s ilyenkor mondja, nincs bocsánat! Én képtelen lennék bíróként kimondani, hogy halál bármely emberre. Viszont nem adnám lejjebb az életfogytig tartó börtönnél. Kezdődjön el végre a valódi rendteremtés! Elég volt a csatazajból, elég minden mocsokságból és aljasságból!


Orosz hírszerzés főnöke: Megvitattuk a CIA-val, mi legyen Ukrajna sorsa

A CIA-igazgatója és a az orosz kémfőnök telefonon egyeztetett.


Videó: óriási a médiaérdeklődés Szergej Lavrov körül Jakartában, egymást lökdösik az újságírók

A külügyminiszter csütörtöki munkaprogramja az orosz-ASEAN külügyminiszteri találkozóval kezdődött. A találkozót követően Lavrov a tervezett kétoldalú megbeszélések felé tartott, de az előcsarnokban összegyűlt újságírók kiabálni és tapsolni kezdtek, és megpróbálták mindenféleképpen felhívni magukra a figyelmét.


Lavrov: nukleáris fenyegetésnek tekintjük az F-16-os vadászgépek megjelenését Ukrajnában

A nukleáris fegyverek hordozására alkalmas kijevi F-16-os vadászgépek megjelenését Oroszország a Nyugat fenyegetésének fogja tekinteni a nukleáris szférában – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Lenta.ru című orosz lapnak adott interjújában.


Ankara magyarázatot adott Moszkvának az Azov parancsnokok kiadása miatt

“Részünkről megfelelő magyarázatokat adtunk, és tisztáztuk a helyzetet. nincs feszültség (Ankara és Moszkva kapcsolataiban. – a szerk.)” – mondta.


Hersh: Biden IMF-támogatást ígért Erdogannak cserébe a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáért

Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai újságíró csütörtökön azt állította, hogy Joe Biden amerikai elnök több mint 11 milliárd dolláros IMF-támogatást ajánlott a török elnöknek, Recep Tayyip Erdogannak, hogy ratifikálja Svédország NATO-csatlakozási kérelmét. (nu, amíg az USA-nál van a világkassza-kulcs, így megy ez...)


Ukrajna: Zajlik a totális kontroll kiépítése?

A háború nemcsak új fegyverrendszerek tesztelésére alkalmas, hanem arra is, hogy egy romokban heverő országban a létében fenyegetett lakossággal elfogadtassanak olyan lépéseket, amelyek a totális kontroll kiépítésére irányulnak. Ukrajnában most láthatóan ez a komplex kísérlet zajlik, amit a lapunknak nyilatkozó Bogár László „a társadalom pépesítésének” nevezett.


Az ukrán parlament támogatta a marihuána legalizálásáról szóló törvényt

Az ukrán parlament a Verhovna Rada első olvasatban támogatta a marihuána alapú gyógyszerek legalizálásáról szóló törvényjavaslatot – közölte csütörtökön Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő.

Reuters: az Európai Unió lazíthat az oroszellenes szankciókon

Az Európai Unió azt fontolgatja, hogy a fekete-tengeri gabonamegállapodás megmentése érdekében visszakapcsolja a szankciókkal sújtott orosz bankot a SWIFT globális pénzügyi hálózatba – jelentette csütörtökön a Reuters hírügynökség.


Legkorábban ősszel valósulhat meg a svéd NATO-csatlakozás

Mit adnak cserébe a svédek? Az új megállapodás értelmében Svédország (a már korábban megfogalmazott, főként terrorellenes lépésekre vonatkozó török elvárásokon túl) Törökország európai uniós csatlakozását, illetve a vámunió frissítését és a schengeni vízummentesség ügyét is aktívan támogatni fogja.


Ernst Wolff: Vihar előtti csend

2023 júniusának második felében járunk, és jelenleg alig beszél valaki a pénzügyi rendszerről. Ez azért szokatlan, mert május elején a First Republic Bank összeomlásával az USA pénzügyi történelmének második legnagyobb bankcsődjét láttuk. És ez még nem minden. Ezt megelőzően, márciusban láttuk a harmadik és negyedik legnagyobb bankcsődjét. És még ez sem minden...


Oroszországban megjelent a digitális rubel szabályzattervezete

Az Orosz Központi Bank szerdán közzétette a digitális rubel használatára vonatkozó szabályzattervezetet, miközben az új valuta tesztelésének megkezdésére készül az ügyfelek bevonásával.


Keresztény? Zároltuk a számláját!

Ha egy angolt igazán zavarba akarnak hozni, közöljék vele, hogy keresztények. Ha csak azt mondják, hogy reggel épp megváltoztatták a nemüket, még kedvesen gratulálnak is. Ha ufóhívőnek vallják magukat, azt is elintézik egy kis udva­rias kacagással. Néhány évvel ezelőtt viszont a Downing Streeten ácsorogva néhány angol újságíró barátommal beszélgetve, egy meghívásukat azzal utasítottam vissza, hogy sajnos nem megy, vasárnap templomba készülök. A reakciójuk elképesztő volt, azt a sokkos állapotot, ami kiült az arcukra, nehéz lenne leírni.


Példátlan sztrájkhullám rázza meg Hollywoodot: minden csúszhat

A forgatókönyvírók után a színészek céhe is sztrájkolni kezdett, szakértők szerint az elkövetkezendő két-három év összes filmje és sorozata csúszhat.


Lemondott a román munkaügyi miniszter az idősotthonokban történt visszaélések miatt

Bántalmazták, éheztették és ingyenmunkára kényszerítették a bentlakókat.


G. Fehér Péter: Ezért nem kérnek bocsánatot az ukránok a lengyelektől a tömeggyilkosságért

Lengyel oldalon kezdtek az indulatok elszabadulni. „Bandera, az ukrán nacionalisták terrorszervezetének, a második Lengyel Köztársaságban elítélt vezetője politikai felelősséget visel 150 000 ember elleni népirtásért. Ez lengyelellenes és gyalázatos” – mondta, Robert Winnicki parlamenti képviselő. Van itt azonban egy alapvető probléma. Mostanra a „banderisták” oly mértékben megerősödtek, hogy tulajdonképpen túszként tartják fogva a mindenkori kijevi kormányt.


Bíróság elé citálná Magyarországot Belgium, mert „diszkriminálja” az LMBTQ-személyeket

További szankciókat javasolt Christophe Lacroix Magyarország ellen a „homoszexualitást tiltó törvény miatt”.


Nők 40: Így módosítja a Fidesz a nyugdíjtörvényt a bíróság transzpárti döntése után

A nyugdíjtörvény módosítását kezdeményezi Semjén Zsolt és Gulyás Gergely: a kormánypárti politikusok rögzíteni akarják, hogy kizárólag azokat illeti meg a "nők 40" néven ismertté vált kedvezményes nyugdíjjogosultság, akik 40 évig nőként dolgoztak.


Nőnek lenni biológiai realitás? Betiltották az előadást

Interjú Joanna Williamsszel, az Egyesült Királyságban működő Cieo agytröszt igazgatójával woke-ról, oktatásról, demokráciáról.


Kiskorúakra veszélyes, ezért csak éjjel mehet a televíziókban a Pride kampányfilmje

Az NMHH szerint a kérdéses jelenet „alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására”.


Ismét átfestették a padot, ezúttal a Mi Hazánk aktivistái

Az LMBTQ-propaganda, ezen belül a Budapest Pride betiltását követelte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Vékony Csongor, a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke. Az utóbbi napokban többször átfestett Tompa utcai pad előtt a politikus arról beszélt: bárhol Magyarországon szívesen segítenek „az LMBTQ-színek eltávolításában”, és nem engedik, hogy „ránk erőltessék” az ezek által fémjelzett propagandát. 1968-ban a marxisták „előbb egyenlővé tették az egészségtelent az egészségessel, majd kötelező lett elfogadni az abnormálist normálisként, végül ránk akarják erőltetni, hogy védelmezzünk minden aberrációt mint büszkeséget, ahelyett, hogy megfékeznénk annak terjedését” – mondta, majd festékszóróval nemzeti színűre fújta a sajtótájékoztató kezdetekor még szivárványos padot.


Baranyi bekeményít: éjszaka is őriztetni fogják az LMBTQ-padot

„Júliusban szivárványszínű marad, aztán akár az önkormányzat segítségével is átfestheti bárki” – állítja Ferencváros polgármestere.


Itt a vége, fuss el véle: leszerelték az LMBTQ-padot

Véget ért a ferencvárosi pad kálváriája. Az először oda-vissza LMBTQ-színűre és Fradi-színűre átfestett pad az elmúlt napokban barna színt kapott, ám a közösségi médiában terjedő fotók alapján ez sem bírta sokáig. A padot ugyanis csütörtökre leszerelték.


Így önök is látják, hova vezet a korlátlan bevándorlás – francia történész a Mandinernek a zavargásokról

A többedik generációs, fiatal migránsok agymosása már a francia iskolákban megkezdődik a jogaikról és arról, hogy minden rossz oka Franciaország – írta le nekünk a helyzetet Hélène de Lauzun.


Korrupt rendőrök és milliárd eurós migránsbiznisz – ez zajlik a déli határ szerb oldalán

A migránsok utaztatása csak a Balkánon egymilliárd eurós értékre rúghat.


Gyárfás védője: Semmilyen bizonyíték sincs a gyilkosságra való felbujtásra

Zamecsnik Péter szerint a vád légvárakra épül, és nem az ügyészség, hanem a védelem bizonyította állításait az eljárás során.


Az aszfalthoz ragasztották magukat, így okoztak fennakadást a klímaaktivisták több német reptéren

A tüntetők a biztonsági kerítést átvágva jutottak be a létesítmények területére.


A jövő?

(nu, a mi időnkben tücsköt-bogarat összehordtunk – de megennünk akkor nem kellett)


“A Round Up, a neve az Amerikában legszélesebb körben használt gyomirtónak – glifozátot tartalmaz

A glifozát-expozíció mindenféle betegséggel összefüggésbe hozható, beleértve a non-Hodgkin limfómát is. Kukoricánk 95 százalékát és búzánk nagy részét rutinszerűen RoundUppal permetezzük. Ez az, ami miatt minden amerikainak aggódnia kell” – mondja Kennedy szenátor. A Monsanto & Roundup cég ellen nyert 210 millió dolláros pert Róbert F Kennedy a meggyilkolt Kennedy elnök unokaöccse. Hova is tartozik ez a multicég? Black Rock? Kié is a Black Rock ?


Már egy robot oktat a Harvardon

A neves egyetem határozottan arra ösztönzi a hallgatókat, hogy a használják a „CS50 botot”, mivel az a hét minden napján 24 órában a rendelkezésükre áll mint tanulási asszisztens.


Ausztráliában a kormány úgy döntött, hogy mesterséges intelligencia segítségével több millió kóbor macskát irt ki

Az invazív fajnak tekintett macskaféléket robotok fogják megölni, amelyek mérgező gélt permeteznek, amelyet a macskák tisztálkodás közben lenyelnek. Összesen tizenöt ilyen napenergiával működő eszközt fognak telepíteni.


Nyugdíjazhatja az otthoni Wifit egy új technológia

Akár százszor gyorsabb vezeték nélküli hálózat jöhet. A Li-Fi előnyei közé tartozik majd, hogy gyorsabb és megbízhatóbb vezeték nélküli kapcsolatot kínál, mint rádiófrekvenciás társai, ráadásul a Wi-Fi és az 5G technológiákhoz képest biztonságosabbnak is nevezhető”. Hiszen amíg „a rádiófrekvenciás jelek akár falakon és különböző egyéb felületeken is képesek áthaladni, nyilván némi veszteség mellett, addig a Li-Fi által alkalmazott »fénycsomagok« már csak jellemzően beltérben, szabad rálátással rendelkező eszközök esetében használhatóak, így a kommunikáció nem is kerülhet ki a falon kívülre, sokkal kisebb az esélye egy-egy támadásnak”.


Egy video, amely nagyon rosszul öregszik... Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója örömmel értesült arról, hogy vakcinája 90%-ban hatékony...

...a károkozását tekintve.


Ez a fickó sokak számára rossz ómen966 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page