top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:30) 07.26.A Biden-család külföldi pénzei jelentenék az eljárás alapjait.


Emlékeztetőül : Anthony Bourdain-t, Clintonék főszakácsát szintén holtan találták, ahogy Gary Rhodes-t, a királynő séfjét, Johnatan Gold-ot, Spielberg séfjét is...


"Az arca teljesen összezúzódott, mintha verekedett volna valakivel" - mondta az edgartowni tűzoltóság egyik tagja azzal a feltétellel, hogy nevét nem használják.


Egyre ingatagabb a talaj a brüsszeli politikus lába alatt.


„Szinte minden ukrán terméket készek vagyunk exportálni” – fogalmazott Janusz Wojciechowski.


Magyarország támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azon törekvéseit, hogy Oroszország és Belarusz sportolói részt vehessenek a 2024-es nyári olimpián, és ellenzi a sportolók politikai okokból történő bojkottálását – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közvetített interjúban.


Ha Európa peremtengerei ingyenes autósztrádákból "no go zone"-okká alakulnak át, a kontinens sokkal szegényebb lesz.


Még az amerikaiak sem támogatják, hogy az ukránok Oroszország területét támadják, de úgy látszik, ez nem érdekli Zelenszkijéket.


“A támadás visszaverése során mindkét távirányított ellenséges csónakot megsemmisítették az orosz hajó rendszeresített fegyvereiből ezernyolcszáz méter távolságból leadott tűzzel” – tette hozzá a minisztérium. Nem ez az első támadás, amelyet a kijevi rezsim tengeri drónokkal hajt végre. Július közepén két tengeri drón támadta meg a Krími hidat.


Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy továbbra is támadják az orosz célpontokat a Krímben, köztük a Krími hidat, mondván, hogy a csapások csökkentik Moszkva harcképességét a kijevi erők ellen.


“Szerintem az ukrán erők kétségbeesettek és őszintén szólva az összeomlás szélén állnak. a morál ott gyengébb, mint valaha” – jelentette ki a Pentagon volt tanácsadója.


...derül ki a Bundeswehr egy titkosított jelentéséből, amelyet a Bild ismertetett. “Egyes katonai egységek olyannyira széttagoltak, hogy bár mindegyikük tesz valamit, képtelenek egységes módon dolgozni” – jegyzi meg a dokumentum.


A szakértők szerint bármi elképzelhető.


“Tilalmat vezetnek be a barátságtalan országokból származó kész hal- és tenger gyümölcsei termékek Oroszországba történő behozatalára. A mezőgazdasági minisztérium szerint az Európai Unióból, az Egyesült Államokból és Norvégiából származó import törlése felszabadít bizonyos piaci réseket, amelyeket a hazai termelők tölthetnek be, akiknek a kapacitása lehetővé teszi a hazai piac igényeinek teljes körű kielégítését” – áll a közleményben.


...hogy részt vegyen a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság 1950-1953-as haza felszabadító háborújában aratott győzelmének 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi eseményeken.


Ezek új épületek. A belvárosban továbbra is zajlik a felújítás. Folyamatosan költöznek vissza a lakók.


Reagáltak arra, hogy tegnap a Kneszetben a kormánykoalíció törvénybe iktatta az “ésszerűség indok” - ra nem hivatkozhat többé a Legfelsőbb Bíróság, amikor a jobboldal által hozott törvények ellen lép fel, azok eltörléséről határoz.


Az izraeli igazságügyi reform szerintük veszélyezteti a bíróságok függetlenségét.

A miniszterhelyettes szerint a baloldal kisstílű politikai érdekből a tanárok nagyobb arányú béremelése ellen dolgozik.


Diplomáciai botrány? Igen, a javából. Orbán Viktor tusványosi beszédében áthágta a nemzetközi diplomácia szabályait, nem engedte a román külügyet békésen, titokban demarsolni. A magyar külpolitika egyik nagy erénye az, hogy az arcpirító pofátlanságokhoz nem vág jó képet. Közeli s távoli nyugati szövetségeseink lassan észrevehetnék a nem túl komplex összefüggést önnön pofátlanságuk és a Magyarországgal való együttműködés nehézsége között. Kohán Mátyás írása.


A helyiek rettegnek és dühösek.


A Fehér Ház álláspontja szerint a kormányzó politikája veszélyezteti a migránsok és a határőrizetben dolgozók életét, és aláássa az elnök határvédelmi politikáját.


"Ha befektetünk a tiszta energiába és az elektromos járművekbe és csökkentjük a népesség számát, akkor több gyermekünk lélegezhet tiszta levegőt és ihat tiszta vizet" – mondta. "Amikor [Joe] Biden elnök és én hivatalba léptünk, ambiciózus célt tűztünk ki... hogy 2030-ra felére csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását és 2050-re elérjük a nettó nulla kibocsátást" mondta Harris pénteken a baltimore-i Coppin State University hallgatóságának. A teljes cikket lefordítottam számotokra! (VilagHelyzete)


A Gresham-palotához vonultak a klímarettegők, a Four Season hotelhez, hogy tudassák velünk: A kormány klímakatasztrófába vezet minket... Szerencsére hazánkban még gyerekcipőben járnak – mint az antifa, de ha nem figyelünk oda, akkor majd a városokban, reptereken, múzeumokban fognak káoszt csinálni...


Mikor volt utoljára saját politikai véleményed? Mármint olyan, ami nem egyezik okvetlenül annak a pártnak, politikai oldalnak a véleményével, amelyet támogatsz. Annyira ki van sarkítva a politika, hogy valószínűleg elég ritkán fordul elő ilyesmi. Pedig előfordulhatna, hiszen a pártszimpátia nem vallás. Ahol viszont mégis előfordul ilyen tetszőleges válogatás a különböző nézetek között, az éppen a vallás, noha ennek nemcsak egyszerűen nem így kéne lennie, hanem ez maga a következetlenség.


Kifejtette: a „Twitter” név akkor volt találó, amikor a platformot rövid, 140 karakteres üzenetek cseréjére használták, hasonlóan a madarak csiripeléséhez. Most azonban a felhasználóknak lehetőségük van a tartalom különböző formáinak megosztására. Musk a jövőről szólva elárulta: átfogó kommunikációs funkciók és pénzügyi szolgáltatások bevezetését tervezi a platformon.


A Princeton diákja három nap alatt írt egy algoritmust, ami bármilyen szövegről megmondja, hogy a ChatGPT írta-e. A GPTZero már több millió felhasználónál jár, Edward Tian pedig több más izgalmas előadó mellett az idei Brain Bar fesztiválon mesél arról, mi a gond a mesterséges intelligenciával. A CIA volt elemzője, Martin Gurri megjósolta a Brexitet, Donald Trump elnökségét, a Brain Baron pedig arról beszél majd, hogyan törte meg a közösségi média az elitek információs monopóliumát, és forgatta fel a modern társadalmakat is. A napi hírzajon segít majd felülemelkedni a fesztivál látogatóinak Peter Turchin orosz származású amerikai tudós, aki a történelemből gyűjtött nagy mennyiségű adat segítségével jósolja meg a jövőt.


A Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) egy új kémiai kísérletet támogat búzával, árpával és zabbal az Egyesült Államokban. Más szóval, ez az első alkalom, hogy az EPA jóváhagyta a klórmekvát-klorid széles körű használatát, amely peszticid (növekedésgátló), amely toxikus profillal rendelkezik a madarakra, emlősökre és az emberi reprodukcióra. Vegye figyelembe, hogy a klórmekvát-klorid szerepel a rendkívül veszélyes anyagok kémiai profiljában. A klórmekvát-kloridot 1962 óta használják üvegházakban a díszvirágok növekedésének szabályozására és folytonosságuk növelésére, de széles körben elterjedt alkalmazása élelmiszernövényeken korlátozott mérgező profilja miatt. Most a mezőgazdasági szektorban használják majd a búza, árpa, zab és tritikálé termelésének növelésére az Egyesült Államokban, de ez költséges lehet az emberiség és a környezet számára – írja a Hét érvei. Korábban arról számoltak be, hogy a biológiailag lebomló műanyag sokkal károsabb, mint a "nem biológiai".


Szilaj Csikós ajánlatunk: "Kapitalizmus, koronavírus és háború: A geopolitikai gazdaság!"

Radikhai Desai, aki sokaknak ismerős lehet a Michael Hudsonnal folytatott beszélgetéseiből, részletesebben kifejti a Covid-problémákat új könyvében: "Kapitalizmus, koronavírus és háború: A geopolitikai gazdaság!".

A könyv ingyenesen elérhető a kiadónál. A Covid fejezet kiváló, és nagyon ajánlott sokaknak, akiket összezavart a közegészségügyi propaganda.


A 2019-es, 2020-as és 2021-es években az intenzívágyak kihasználtságának aránya osztályonkénti lebontásban. Ha csak a legalsó számokat nézem (az összes osztályt együttesen), láthatom, hogy 2019-ben az ágyak 75,9 százaléka, 2020-ban 68,8 százaléka, 2021-ben pedig 70,3 százaléka volt foglalt az intenzív ágyaknak. Hol volt vajon a pandémia? (Biró Éva)


Hol vannak már az ártalmatlan táncmozdulatok vagy az „Ice Bucket Challenge”-ek. Egyre többször olvashatunk arról, hogy egyes TikTok kihívások életeket követeltek maguk után. Egy jelenlegi őrületnek köszönhetően viszont új életeket is érint.


Semjén kiemelte, hogy azt még a római pápa sem mondhatja, hogy nem bűn az, amit a Biblia bűnnek mond, s mint rámutatott, attól még lehet valaki a barátja, hogy az a személy bűnös állapotban van.


Soren Aldaco szerint inkább a depresszióját kellett volna kezelniük ahelyett, hogy nemváltásra kényszerítik.


Postánkból


 

FELIRATKOZÁS A HUNGÁRIA TV CSATORNÁJÁRA

  • Hungária TV - YouTube

  • A Haza minden előtt! címmel a Hungária TV 2023. április 17-től hétfőnként délután 14h órai kezdettel felvételeket készít Szegeden a Csongrád-Csanád vármegyei stúdiójában.

  • A Magyar Szent Korona folyamatos hatalmának jogaiba való visszahelyezésének lehetősége, a nemzet kötelessége és felelőssége Hazánkért, nemzetünk létéért, jövőjéért.

  • Jelentkezés a műsorba előadóként, riportalanyként, vendégként és információ: hungariatv.hu@gmail.com +36 70 395 4644 drbenegabor@gmail.com +36 70 360 3595

  • videó: „Ha törvénytelen a hatalom, a nemzetnek joga van ellenállni” – Kásler Miklós és Tóth Zoltán József

K.M.: A Szent Korona hatalma folyamatos, jogaiban lehet korlátozni de ezek a jogok mindörökre szólnak és soha nem semmisülnek meg. Szünetelhet a Szent Korona joga, de meg soha nem szűnhet.

T.Z.J.: EKKOR VAN TÖRVÉNYTELEN HATALOM

K.M.: Úgy van, amit helyre kell állítani Ez többször előfordult a Szent Korona történetében, legutoljára 1944. március 19. után mert a Szent Korona jogai szünetelnek. Ha a Korona jogait csorbítja a király, akkor a nemzetnek joga van ellenállni. Kőszegi M. László elnök alapító e-mail: hungariatv.hu@gmail.com919 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page