top of page

Mindennapi szemezgetésünk (19:19)


Nagy port vert fel bizonyos körökben a Milyen jövő elé néz a kétapukás kisfiú? címmel néhány napja megjelent véleménycikkünk. Az írás egy örökbefogadott kisfiút nevelő homoszexuális férfi párral megjelent interjúra reflektált. A két férfit a cikk nem nevesítette ugyan, ők azonban magukra véltek ismerni annak soraiban, és részletes „válaszcikket” tettek közzé közösségi oldalukon. Állításaikra most dr. Pécsi Rita neveléskutató docens reagál, szakmai állásfoglalás keretében. A szakértő hangsúlyozza: a téma – érzékenysége miatt – nagyon gyakran érzelmi síkra terelődik, ezért ő részben az eddigi kutatások, részben a neveléstudomány eredményei alapján vonja le a következtetéseket, amelyeket ebben a témában nagy bizonyossággal leszögezhetünk


Bauer Tamás szemmel láthatóan még most, vén fejjel sem érti és érzi, hogy a saját életében vezekelnie kellett volna, nem pedig hazudozni. Hogy semmilyen módon nem lett volna szabad és nem lenne szabad részt venni a közéletben, magánemberként kéne élnie abban az országban, amelynek népét az apja és tettestársai elárulták és megtizedelték. Bauer azonban itt van, magyarázkodik, folytatja apja munkásságát. Igaz, ő már nem köpi arcon és nem alázza meg maga alá vizelő, síró áldozatait, hanem úgynevezett liberális politikus. Tartok attól, hogy a kettő nincs is olyan messze egymástól, mint hinnénk. Hogy úgy mondjam, a második tény az elsőből fakad 2021-ben.


A rendőrség vízágyúkat, lovas rohamosztagot, rendőrkutyákat, könnygázt és gumibotot vetett be a tiltakozók ellen.


A szombat esti tüntetést ismét a civilekből álló “Men In Black” csoport szervezte, amely a koronavírus-korlátozások enyhítését szeretné elérni.


Fullasztó júliusi forróság volt. A lovak nem akartak legelni, összevissza kóvályogtak a kiégett gyepen aztán megindultak és a nyárfák alá húzódtak az árnyékba. Ilyenkor többször kellett itatni és bizony kemény munka volt több száz vödör vizet felhúzni a kútból az olthatatlan szomjú állatoknak. Mondta is már reggel Sanyi bácsi – a csikóspalánta mentora – „Megent szar nap lesz Laci, úgy készüljön.” Sanyi bácsi, alacsony karvalyképű alak volt, a puszta legidősebb aktív csikósa, magázta L.-t mert szerinte „úri gyerek” volt és annak úgy dukál.


Az alternatív kártyapakli megalkotója a királytól, a királynétől és a bubitól is megszabadult


Az észak-hollandiai tartomány az Európai Bizottság döntése ellen foglalt állást, szerintük a Minority Safepack elutasítása sérti az európai demokratikus értékeket. Határozatukat a tagállami és a regionális kormányoknak is elküldik, hogy ezzel ösztönözzék a döntéssel szembeni ellenállást.


A Kreml berágott az amerikaiakra.


„A helyi önkormányzatok valamennyi határozata a regionális nyelvek, így a magyar, funkcionálásáról Kárpátalja megye területén meg lett semmisítve.” Megsemmisítettek minden, a regionális nyelvek funkcionálásáról szóló kárpátaljai helyi tanácsi határozatot – jelentette az Ukrajinszka Pravda Tarasz Kreminy államnyelvvédelmi ombudsman sajtószolgálatának a Facebook közösségi oldalon megjelent tájékoztatása nyomán.


A tüntetőket körülbelül húsz baloldali anarchista szervezet toborozta. Szerintük a belga rendőrség külföldi származású [értsd színes bőrű vagy illegális migránsok] embereket szúr ki célpontnak, és már többük haláláért is a rendőrséget hibáztatják.

20 megtekintés

댓글


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page