top of page

Mindennapi szemezgetésünk (19:16) 08.07.
Megkezdődött az antiglobalizmus felemelkedése, és az emberek nemet mondanak a globalistákra, akik háborúba akarnak minket vezetni.

"...hogy ha egyszer világjárvány van, a bíróságok nem avatkozhatna bele a végrehajtó hatalom intézkedéseibe."


Több, mint három évvel a kihirdetése után a Covid-19 miatti egészségügyi vészhelyzetnek vége – jelentette ki az egészségügyi világszervezet főigazgatója ez év májusában. A járványkezelés szakembereket, társadalmat is megosztotta és annak következtében kialakult globális gazdasági válság, a lezárások a mindennapok életét is alaposan átrendezték. Egy biztos, talán nincs ember a földön, akire valamilyen hatással ne lett volna a Koronavírus járvány. Mai műsorunkban az Orvostudomány és a járványkezelés szempontjából tekintünk vissza az elmúlt időszakra, tapasztalatokat összegezve próbáljuk megválaszolni, hogy vajon a járványkezelésekre létezik-e egységes recept és utólag visszatekintve, mennyire igazolható a járványkezelés módja, hogyan változott az a járvány során is. (Eger TV)


“A felek nagyra értékelték az orosz-kínai kapcsolatok folyamatos fejlődését, amelyek stabilitást és pozitív dinamikát mutatnak az általános geopolitikai instabilitása közepette” – közölte a minisztérium.


A külügyminisztérium honlapján közzétett Rosszijszkaja Gazeta című lapnak írt cikkében Marija Zaharova médiajelentéseket idézett, amelyek szerint megölt ukrán katonák szervei, például szívek, vesék és májak jelentek meg a darknet néhány legnagyobb piacterén, az árak 5000 eurónál kezdődnek. Az egyik kereskedő állítólag azt állította, hogy 48-60 órát vesz igénybe, amíg bármelyik kívánt szervet orvosi dobozban megkapják, és a szállítások az EU országaira korlátozódnak.


A Washingtonban kiadott nyilatkozat megerősíti az Egyesült Államok elkötelezettségét Georgia szuverenitása és területi integritása iránt.


Netanjahu fia több hónapja külföldön tartózkodik és testőre arra lett figyelmes, hogy bárhova megy, mindenhol ott vannak a magánnyomozók, akik fotózzák, követik a kormányfő fiát. A nyomozók jóval előbb érkeznek meg a szállodákba, mint Netanjahu fia,ami felettébb gyanús. Honnan tudják, hogy hova utazik, melyik szállodában fog megszállni a kormányfő fia. Ezeket a részleteket csakis a Sabak, a biztonsági szolgálat ismeri. A riporter azt kérdezi, Ehud Baraknak lehetnek emberei a Sabaknál, lehet, hogy Barak figyelteti magánnyomozókkal Jair Natanjahut? Nemcsak Ehud Baraknak lehetnek informátorai. Az általános biztonsági szolgálatról többször megírta az izraeli sajtó, hogy az oda kiválasztottak inkább a baloldal köreiből kerültek ki.


Eltiltaná Donald Trumpot az ügyészség a nyilvános megszólalástól az ellene legutóbb megindított vádeljárás részleteivel kapcsolatban.A kurátorok egyelőre úgy döntöttek, a művésznő minden műtárgyát eltávolítják ebből a galériából. Ez nem tökéletes megoldás, de rövid távon ezt tudtuk tenni” – nyilatkozta az egyébként transznemű Chris Moore, a kiállítás vezetője. A Daily Mail című brit napilap szerint.


A Hawaii Egészségügyi Minisztérium azt tanácsolta a Hawaii Egyetem munkatársainak és végzős hallgatóinak, hogy ne dokumentálják azoknak a fiataloknak az „LMBTQ+” státuszát, akikkel együtt dolgoznak annak érdekében, hogy ezek az információk rejtve maradjanak a szülők előtt.


Nyílt levélben tiltakozott, és Péterffy Attila pécsi polgármesterhez fordult Kővári János az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője, pécsi önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk pedig feljelentést tesz a pécsi LMBTQ-nap ellen, ahol a “Szivárványos Nap” keretében szexuális devianciákról szóló kiállítás mellett drag queenek, azaz nőnek öltözött férfiak is részt vesznek. Az esemény szervezője az Amnesty International Magyarország Facebook-bejegyzésében feltüntette, hogy kisgyermekeket is várnak a programra.


Adam Smith-Connort idén januárban bírságolták meg, miután egy brit abortuszklinika előtt állva elmondott magában egy imát a korábban elhunyt fia miatt.


Mint ahogy a szerző írja, most a budapesti Líra könyvesboltnak kell rekordösszegű, 32 ezer eurós bírságot fizetnie, mert védőfólia nélkül árultak egy tini képregényt. Magyarországon a hatóságok szerint a képregény veszélyt jelent a fiatalokra: Nick és Charlie ugyanis egymásba szeretnek – jegyzi meg a szerző. Homérosz, Shakespeare, Oscar Wilde – a törvény alapvetően megtiltja, hogy a világirodalom számos klasszikusát fiataloknak árulják – teszi hozzá. Orbán Viktor könyvüldözése Európa-szerte felháborodást kelt, és a Német Könyvkiadók Egyesülete is elborzadva reagált – írja a szerző.


A modellváltásnak és a felvételi decentralizációjának köszönhetően idén nagyságrendekkel több diákot vettek fel az egyetemekre, mint a korábbi években. Erről és a felsőoktatás vitás kérdéseiről is faggattuk a felsőoktatásért felelős államtitkárt.802 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page