top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:53) 08.18.Még Obamát, Clintont, Bident és Sorost is megnevezték, mint az összeesküvés mögött álló fő "ideológusokat". Ez az emberiség történetének legnagyobb sztorija, és még mindig nagyrészt ismeretlen a nagyközönség előtt.
Hogy mi a Nagy Tavaszias jelenlegi állása és milyen kihatásai lesznek a háború színházában lévőkre?Úgy vélik, hogy Kijevnek az év végéig nem sikerülhet délre, a Krím félsziget felé nyomulnia.


Dánia és Hollandia F-16-os vadászgépeket küldhet Ukrajnának, amint a pilótaképzés befejeződik – közölte Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön.


A Verhovna Rada (ukrán parlament) nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője, Jehor Csernyev kijelentette, hogy az ukrajnai mozgósítás negyedik hulláma esetén minden férfi háborúba megy. A SZTRANA című ukrán lap tudósítása szerint a képviselő elmondta, hogy ha Ukrajnát az államiság elvesztésének valós veszélye fenyegeti, akkor minden férfi bevonul, mivel minden férfi kötelessége megvédeni hazáját.


Kitért arra is, hogy a baloldali kormányok haderőt leépítő politikája után a honvédség újjáépítésére van szükség. Orbán Viktor kijelentette, hogy a gazdasági lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy minden esetben a legújabb technikát vásároljuk meg, de hazai fejlesztéssel és gyártással kiegészítve egy ütőképes haderő kialakítása a kormány célja.


“Ma este a légvédelmi erők megsemmisítettek egy drónt a Moszkva elleni támadási kísérlet során. Az UAV roncsai az Expocenter területére zuhantak, az épületben nem keletkezett jelentős kár” – közölte Szergej Szobjanyin polgármester.


Észtország megsérti az emberi jogi törvényeket azzal, hogy olyan törvényt vezet be, amely gyakorlatilag megszünteti a kisebbségi nyelvoktatást az országban – figyelmeztetnek az ENSZ szakértői egy csütörtökön közzétett jelentésben.


Az orosz elnök, a külügy- és a védelmi miniszter beszédeiből kirajzolódott a jelenlegi világpolitikai helyzet orosz értékelése.


...biztosította a katonai szövetség vezetője, Jens Stoltenberg csütörtökön Oslóban tartott sajtótájékoztatóján az újságírókat.


Az oroszok vasárnap nemzetközi vizeken megtámadtak egy teherhajót, amely nem reagált a felszólításra.


Úgy tűnik, Mircea Geoană kicsit túlbecsüli saját országa kapacitásait.


A 2022-es összecsapások óta egyre nagyobb az eszkaláció veszélye az indiai–kínai határ mentén. A világ két legnépesebb állama infrastruktúra-építési versenybe kezdett a vitatott határ menti területeken, ami növeli az atomfegyverekkel ellátott hatalmak közötti eszkaláció veszélyét.


India tárgyalásokat folytat Oroszországgal kedvezményes áron történő búzaimportról, mivel az emelkedő világpiaci árak közepette igyekszik megfékezni az inflációt – jelentette csütörtökön a Reuters az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.


Kijelentették, Lengyelország „határozottan harcolni fog” az ilyen beavatkozások ellen.


... és a Nagy Újraindítás


A Mi Hazánk Mozgalom széles körű és alapos társadalmi egyeztetést kíván a Szent Korona-tanra épülő történelmi alkotmányunk helyreállítása érdekében, amelyhez egy, az egész nemzetet képviselő alkotmányozó nemzetgyűlésen megalkotott és elfogadott alaptörvény szükséges, a jelenlegi Szájer-féle, egy párt érdekeit szolgáló Alaptörvény helyett.


A baloldal még mindig nem érti, hogy az antiszemitizmus-kártya többé nem működik a jobboldal ellen. Szilvay Gergely írása.


A legszebb az egészben, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság is az elkövetők között van.


Hivatali visszaélés, valamint bűnszervezet létrehozásának gyanújával vád alá helyezték a szlovák titkosszolgálat (SIS) vezetőjét – jelentette be Stefan Hamran országos rendőrfőkapitány csütörtökön Pozsonyban.


A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) megtiltotta, hogy transznemű nők női sakkversenyeken vegyenek részt, egészen addig, amíg megfelelően meg nem tudja vizsgálni a kérdést – írja a BBC. Hozzáteszik, hogy ez akár két évbe is telhet.


A genderideológia, különösen annak gyerekekre vonatkozó része egyre szélsőségesebbé válik.
1 048 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK