top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:21) 08.19.Régebben azt hittem, hogy mi vagyyunk a jó fiúk, és ez az egész a Kínai Kommunista Párt műve.


Dr. Meryl Nass amerikai belgyógyász és epidemiológus.


Sokan kongatták a vészharangot, hogy az Oroszországot is magában foglaló BRICS-csoport létrehozhatja a saját valutáját, és ezzel megtörheti a dollár hegemóniáját. Több tucat állam csatlakozna a szövetséghez, de a régi tagok közül nem mindegyik támogatja a szervezet terjeszkedését, sőt a közös valuta létrehozását sem. Az orosz Vzgljad portál számba vette a törésvonalakat, az egyes országok motivációit.


Moszkva az új piacok kiépítésére törekedve erősíti vezető üzemanyag-exportőrként betöltött pozícióját a latin-amerikai országba, amióta az EU és a G7-ek február elején árkorlátozással kísért embargót rendeltek el az orosz olajra és kőolajtermékekre – írja a hírügynökség.


A Nyugat az utolsó ukránig harcol az Oroszország “legyőzéséért”, de ennek a tervnek a kilátásai nem állnak jól – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az International Affairs című lapnak adott, szombaton megjelent interjúban.


Egyes ukrán egységek 85 százalékos veszteségeket szenvedtek el az orosz erők ellen folytatott ellentámadás során – közölték nyugati zsoldosok csütörtökön az ABC News csatornával. A jelentés egybevág az Oroszország által közzétett veszteségadatokkal, amely azt állítja, hogy erői két hónap alatt 43 ezer ukrán katonát semmisítettek meg.


Ukrajna patthelyzetbe került az Oroszországgal folytatott konfliktusában, és nem világos, hogy nyerhet-e – mondta Andy Harris képviselő (R-Maryland), Kijev egyik legfőbb támogatója az amerikai kongresszusban. Harris nemrég egy nagygyűlésen azt mondta választóinak, hogy ideje lenne leállítani az Ukrajnának nyújtott közvetlen amerikai támogatást, miután Kijev tavaszi offenzívája, amely a konfliktus megfordítását hivatott szolgálni, nem érte el céljait – jelentette a Politico csütörtökön.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem tud győzelmet aratni az Oroszországgal folytatott konfliktusban – jelentette ki Eugen Schmidt, az Alternatíva Németországért (AfD) párt képviselője az Izvesztyija című lapnak adott interjújában.


Az ortodox egyház később kifogást emelt a pap cselekedetével szemben. A területileg illetékes egyházmegye így kommentálta az esetet: „a rendezvényen elmondott áldás az egyházmegyei adminisztrációval való egyeztetés nélkül történt. Ezért ellenőrzés folyik az ügyben”. Hozzátették, az emlékmű avatásán résztvevő papok saját személyes meggyőződésük alapján cselekedtek, amely nem tükrözi az egyház hivatalos álláspontját a szovjet vezérről.


Németország egyik vezető katonai vállalkozója, a Rheinmetall az év végéig leszállítja az első Luna NG (új generációs) felderítő UAV drónokat...


“Magyarország időben intézkedett, hogy a diverzifikációs törekvések ne csak a forrásokról, hanem az útvonalakról is szóljanak … Nagyon fontos, hogy van a Török Áramlat gázvezeték, mert annak a kapacitása Magyarország felé 8,5 milliárd köbméter, és teljes egészében be tudja vonni az Oroszországból hosszú távú szerződés alapján érkező gáz teljes mennyiségét” – fejtette ki.


Az esetről a Washington Post számolt be.


Az USA-nak csökkentenie kell az Izraelnek nyújtott támogatást, mondja Vivek Ramaswamy.


Moshe Klugeft szerint Izrael nem engedheti meg magának a jelenleg kialakult helyzetet.Eleinte gondunk lesz a nevekkel, de majd nézegetjük sokat a térképet. A pesti romkocsmákban pedig ölre mennek egymással az Al Shabab és az Al Ettifaq szerelmesei. Ungváry Zsolt írása.


Az MIT Technology Review szerint a Washingtoni Egyetem, a Carnegie Mellon Egyetem és a Xi'an Jiaotong Egyetem kutatói által vezetett átfogó tanulmány 14 AI modellt elemzett, köztük olyan népszerű modelleket, mint a ChatGPT by OpenAI. Amikor politikai töltetű kijelentésekkel pózoltak, ezek a modellek számos elfogultságot mutattak. Nevezetesen, a ChatGPT a baloldali libertárius nézetek felé hajlott.


Minden előzetes figyelmeztetés nélkül péntek délelőtt törölték az érdi Fidesz Facebook-oldalát – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az érdi Fidesz frakcióvezetője. T. Mészáros András elmondta: nem ez az első eset, hogy a Facebook durván nekimegy az érdi Fidesz közösségi oldalának.


A szittya erkölcsiség és jogrendszer miatt szeretné Pócs Alfréd honosíttatni a népcsoportot.
854 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK