top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:17) 08.21.Élő közvetítés dátuma: 2023. aug. 19. A konferenciáról készült jobb minőségű felvételek két héten belül lesznek elérhetők.


Úgy látszik minden évben elő kell húzni Jancsi bohócot a fiókból: “Új, veszélyes variáns terjed Európában!” Egy ezredik náthát okozó vírumutációval ijeszgetik ismét a jónépet. Kölyökkoromban a tejet reklámozták ezzel a szlogennel, hogy soha, soha nem lehet megunni. Szerintem mi már 3 évvel ezelőtt meguntuk!


“Jó lenne felfrissíteni az ukrán vezetés emlékezetét arról, hogyan használták fel az amerikai “támogatók” által nekik küldött kazettás bombákat. Elvégre az áldozatok az unokáik lesznek, nem pedig az amerikai gyermekeik. És az ukrán unokák lesznek azok, akiknek ki kell fizetniük a számlát is” – írja a cikk szerzője.


A brit külügyminisztérium megtiltotta a brit kormánytisztviselőknek, hogy az “ellenséges állam” kifejezést használják, mert attól tartanak, hogy felbosszantják Kínát. Ezt a kifejezést a hatóságok többé nem használhatják Oroszországra, Észak-Koreára és Iránra – írja a Times című brit lap.


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a kollektív Nyugat hegemóniájának megőrzésére tett kísérletei éppen ellenkező hatást váltottak ki, arra ösztönözve a valódi világtöbbséget, hogy elutasítsa erőforrásainak kizsákmányolását a külföldi államok által.


A iráni tábornok a tárca szerint Oleg Szaljukovval, az orosz szárazföldi erők főparancsnokával a kétoldalú katonai együttműködés erősítéséről állapodott meg, amelynek célja “a két ország fegyveres erői harckészültségének javítását célzó projektek megvalósítása”.


„A közvélemény tudja, ki vagyok, és hogy milyen sikeres elnökségem volt” – közölte a 77 éves Trump a közösségi médiában megosztott bejegyzésében, majd hozzátette, hogy egyáltalán nem is vesz részt vitán a párttársaival.


A lakosság egytizede részt vesz a civil kezdeményezésben.


Az MCC Afteren többek között Orbán Balázs, Schiffer András és Rod Dreher is ott lesz.


A Guardian cikke szerint Kelet-Európában „a korlátlan alapfinanszírozás lehetőségei korlátozottak” a civilek számára.


A hivatalos beszámolók alapján Budapest Főváros Önkormányzata egymilliárd forintban részesült 2020-ban.


Egy szokásosnál is durvább hangvételű cikkben a Globalist magazin arról ír: Orbán kihasználja a „hiszékeny magyarok” „látens antiszemitizmusát és romagyűlöletét”, hogy „örökre” hatalmon maradhasson.


A Newsmax szóvá tette, hogy míg a török vagy a tatár elnök tiszteletét tette Magyarországon a hétvégén, addig uniós vagy NATO-s vezető alig.


A lapnak nyilatkozó szakértő szerint a két ország között fontos különbség, hogy Törökország komoly politikai tényező, Magyarország viszont nem. (nu, akkor vajon miért látogatott ide Erdogán?)


A szerző szerint Orbán Viktor az egyike azon keveseknek, aki örülne Trump visszatérésének. (nu, ráadásul még ez is: minket követ az amerikai jobboldal...)


Kiderült az is: azért van olyan ország, amely „nem megfelelő célpont” számukra.


A bűnszervezet 2021 augusztusában legalább 13 alkalommal nyújtott segítséget összesen több mint 150 illegális migránsnak, és ezzel több mint 13 millió forint haszonra tett szert.


Köztük sok etiópiai állampolgárt, akik a háború sújtotta Jemenen keresztül jutottak el Szaúd-Arábiába.


A titkosszolgálat és a belső ellenőrzés is a vizsgálatok célkeresztjébe került a szlovákiai „rendőrháborúban”.


„Tiszta őrület jellemzi a woke mozgalmakat” – fogalmazott a szerb elnök.


Nagyon sötét veremben találhatja magát az, aki utánajár John Money munkásságának: bemutatjuk a genderideológia egyik atyját, akire nem nagyon akarnak hivatkozni a mai aktivisták.


Michael Cirillo, aki ma már Sarah néven ismert, évekkel ezelőtt még az amerikai szocialista párt tagjaként “forradalmat” akart Amerikában, ma már viszont az ukrán hadsereg szóvivője. (nu, lényegében egykutya)


Újabb meglepő „produkcióval” rukkolt elő a mesterséges intelligencia: ezúttal egy streamingoldalon lehet élőben követni, ahogy „MI Jézus” tanácsokat osztogat minden olyan felhasználónak, amely valamilyen kérdéssel fordul hozzá.


István király kiirtotta a magyar nemzet egyharmadát, ebben az úgynevezett nyugati típusú valláson és társadalmi berendezkedésen, a félelem, a szorongás, és az őshagyomány megvetésén felépülő rendszerben. A lényeg, hogy a vérszerződés rendelése szerint, Géza fejedelem jogos és törvényes örököse, az nem István király volt, hanem Koppány fejedelem. Tudjuk, hogy mi történt Koppánnyal, felnégyelték, kitépték a szívét, stb..,stb.., ami szöges ellentéte krisztus tanításaival, hát ennyit a mai vallási dogmarendszerről. Most ebből levezetni, hogy a legkeresztényebb király a tényleges trónörököst, így végzi ki, és úgy állítja be a történelmet, mintha ő végezne jogtalan küzdelmet, ez egészen elképesztő. Azt tudjuk, hogy István király utolsó éveiben olyan depressziótól szenvedett, hogy a források szerint csak zokogás jött a szobájából. Tehát az utolsó tíz évében csak sírt. (no, töredelmesen bevallom, hogy halvány sejtelmem sincs arról, mindebből mi igaz, mi nem igaz; de kötelességemnek vélem szólni róla, hogy ilyen meggyőződések is léteznek... – VDGy)

 


777 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK