top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:28) 08.22.Kevesebben tudják viszont, hogy a Világgazdasági Fórumnak van egy másik összejövetele is, a nyári Davos Summit, amit június­ban tartottak. De joggal kérdezhetik: miért olyan fontos ez, hogy nyáron is tanácskoznak a világot uraló nagyfiúk? Azért, mert ezúttal a „nyári Davos” nem Davosban, hanem Kínában, egészen pontosan Tiencsinben zajlott le június 27–29. között, és a háromnapos rendezvényen az egyik fő felszólaló – természetesen Klaus Schwab mellett – nem más volt, mint a kínai miniszterelnök, Li Csiang. A rendezvény egyébként az Új Bajnokok (New Champions) 14. találkozója volt, amelyen összesen 1500 globális vezető, ebből 130 közéleti személyiség, 800 üzleti vezető és száz „innovátor” – jelentsen ez bármit is – volt jelen. A rendezvény címe Vállalkozói szellem – a globális gazdaság hajtóereje volt, s az megállapítható a hivatalos szövegekből, hogy erőteljesen felléptek a globalizáció újbóli megerősítése mellett. Nyilvánvalóan látszik, hogy a globalizáció ellen fellépő törekvéseket kívánják csírájában elfojtani.


A kérdés csak az, hogy mikor és mekkora kárt okoznak, mielőtt a kínai rezsim összeomlik. Vélemény.


Sci-fikbe illő, állandóan figyelő kamerarendszer fogja a londoni közlekedést ellenőrizni, a kihágást nem lehet megúszni.


Élő közvetítés dátuma: 2023. aug. 19. A konferenciáról készült jobb minőségű felvételek két héten belül lesznek elérhetők.


A tévé- és rádióorvosok újra megjelentek. A világ médiái, minden nyelven, ugyanazokkal a mondatokkal fokozatosan felkészít bennünket arra, hogy mi vár ránk ősszel. A SARS-CoV-2 új változata állítólag "sokkal fertőzőbb, mint a korábbiak". Vissza kell majd "szoknunk a maszk viseléséhez". Aztán itt van az infektológus összegzése: "A világjárványt a rendkívül hatékony vakcináknak köszönhetően sikerült ellenőrzés alá helyezni, de nem szabad lankadni “. Hogyan képes egy orvos, aki méltó a nevéhez, papagájként ismételgetni azt, ami teljesen pontatlan, és amit a McKinsey & Company, Blacrock stb. tanácsadói erőltettek rá? Mert ma már pontosan tudjuk, hogy a McKinsey & Company, Blacrock stb. tanácsadói beszivárogtak szinte az összes minisztériumba és nemzeti ügynökségbe, beleértve az egészségügyi szervezeteket, a nemzeti közegészségügyi ügynökségeket is.Forrás: Sprouts Deutschland @ YouTube


Szent Korona Igazsága Tanácsadó és Jogvédő Egyesület SZKITA Egyesület – és az orvosokatisztanlatasert.hu szervezésében, valamint a Szkíta Veszprémi Önkormányzat támogatásával a Magyarok Országos Gyűlésén.


Két képet közölt, az egyiken a fővárosi Szent István Nap ünneplése látható, a másik képen New York szerepel 1956-ban, húsvétkor. Egy barátja, James Card megjegyzését tolmácsolja posztjában, amely így szól: „Ami 1956-ban Magyarországon elképzelhetetlen volt, az 2023-ban történik, és ami 1956-ban New Yorkban történt, az 2023-ban elképzelhetetlen”.


A bíróság 200 ezer dollárban (mintegy 70 millió forintban) állapította meg az óvadékot Donald Trump ügyében Georgia államban – derül ki a hétfőn nyilvánosságra hozott bírósági iratokból.


A Német Katolikusok Központi Bizottságának elnöke szerint az AfD nézetei nem férnek össze a kereszténységgel, és ki is szorítaná tagjait a katolikus szervezetekből.


Fagyos fogadtatásban részesült Olaf Scholz német kancellár péntek este a müncheni ikonikus Marienplatz téren tartott kampánybeszéde során. Az ország Ukrajnának nyújtott katonai támogatásának kritikusai kifütyülték a kancellárt, aki ezután megkérdőjelezte ellenzőinek valódi szándékait, és azzal vádolta őket, hogy Oroszország kezére játszanak.


Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta II. Tavadrosz kopt pápát, az egyiptomi keresztények legfőbb egyházi vezetőjét.


Rendeződhetnek a vitás kérdések?


Kuleba


A BRICS-csúcstalálkozót augusztus 22-24. között tartják Johannesburgban. A BRICS-csoport elnöki tisztét idén Dél-Afrika tölti be. Az ország BRICS-serpája, Anil Suklal korábban azt mondta, hogy jelenleg mintegy 30 ország érdeklődik a BRICS-csatlakozás iránt. Néhányan közülük hivatalos kérelmet nyújtottak be, köztük Algéria, Banglades, Egyiptom és Etiópia. A Business Standard című indiai lap idézte forrásait, amelyek szerint az augusztus 22-24. között Johannesburgban megrendezésre kerülő csúcstalálkozón öt országot vehetnek fel a BRICS-csoportba: Argentína, Egyiptom, Indonézia, az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia.


Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn újságíróknak elmondta, hogy ukrán kollégája, Volodimir Zelenszkij személyes találkozót kért a közelgő “Nyugat-Balkán” csúcstalálkozón Athénban.


Janez Jansa pártja átvette a vezetést Szlovéniában.


A Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, a Roszatom mérnöki részlegéhez tartozó Atomsztrojekszport vállalat megkezdte Pakson az új VVER-1200-as blokkok kivitelezési szakaszának munkálatait hétfőn.


Sadiq Khan polgármester pedig bocsánatkérésre kényszerült.


Egy amerikai bolttulajdonost lelőttek, miután vita alakult ki az üzlete előtt kifüggesztett Pride-zászló miatt – számolt be a hírről a BBC. A rendőrség szerint a 66 éves Laura Ann Carletont pénteken találták meg holtan egy lőtt sebbel a kaliforniai Cedar Glenben lévő Mag Pi üzletében. A gyanúsítottat – aki fegyverrel, gyalog menekült el a helyszínről – a rendőrség lelőtte. A cikk szerint a gyanúsított „becsmérlő megjegyzéseket” tett a szivárványos zászlóra, mielőtt lelőtte az asszonyt. Az áldozatról Paul Feig hollywoodi rendező Instagram posztjában emlékezett meg, elmondta, hogy barátját lelőtték, miután szembeszállt a gyanúsítottal, amiért az letépte a zászlót. A rendező azt írta: „összetört” Carleton családja és az LMBTQ+ közösség miatt, akiknek Lauri igazi szövetségese volt”.„Ennek az intoleranciának véget kell vetni. Bárkinek, aki gyűlölködő szavakat használ az LMBTQ+ közösség ellen, rá kell jönnie, hogy a szavai számítanak, hogy a szavai erőszakot inspirálhatnak ártatlan, szerető emberek ellen” – írta a bejegyzésben. (nu, újabb ürügy az abnormalitással szembeszállók szájkosarazására)


A Budapest Pride keresetet nyújtott be a Médiatanács ellen A Budapest Pride kisfilmét a Médiatanács határozata szerint nem lehet társadalmi célú reklámként sugározni, mert az népszerűsíti a homoszexualitást.


„Eljött az ideje, hogy többet várjunk el az olyan vállalatoktól, mint a Facebook, amely dollármilliókat keres a kanadai felhasználóin” – mondta Trudeau. (nu, már megint egy hamisbeszéd: ugyanis az a baj, hogy a fésznek a dollármilliókhoz szüksége van legalább a szabadszólás látszatára; de T.-nak és a Világuralmi Hálózatnak ebből még ez is sok)


(nu, még egy színésznő)


Szóval a magyarokból hiányzik a szolidaritás. Bezzeg a lengyel ápolónőt feketén foglalkoztató porschés német – na, az majd' kipukkad tőle. Francesca Rivafinoli írása.

 


748 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK