top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:14) 08.23.


A montanai államügyész fellebbezni fog. „Ez a döntés abszurd, de nem meglepő egy olyan bírótól, aki engedte, hogy a felperesek ügyvédei egyhetes, az adófizetők által finanszírozott propagandakörutat tartsanak. A montanaiakat nem lehet hibáztatni az éghajlat megváltozásáért – még a felperesek szakértő tanúi is egyetértettek abban, hogy államunknak nincs hatása a globális éghajlatra” – nyilatkozta. Montana államügyész-helyettese azzal érvelt, hogy az energiapolitikáról az embereknek kell dönteniük választott képviselőik által.


Többször láthattunk már felvételeket a zavartan viselkedő és alvó amerikai elnökről, de Joe Biden most a hawaii-tűzvész áldozataival tartott találkozón szunyókált.


Az izraeli belpolitikai vihar "összetett probléma-halmaz, amit nem könnyű kibogozni, és az igazságügyi reform csupán egy vékony hártya mindezek felszínén" – írja Amichay Mihály Éva.


Hatmilliárd dollárt és a szankciók enyhítését ígérte Amerika Iránnak öt amerikai túszért cserébe.


A spanyol király egyeztetések után a Néppárt elnökét kérte fel kormányalakításra.


Panaszkodnak a vikingek, nincs elég eurokratájuk.


Egyre gyakoribbak a tengeri összecsapások is a két ország között.Szentpétervári légi bázist támadtak az ukránok: hatalmas a pusztítás. Nem ez lenne az első eset, hogy az ukránok a határtól távol lévő támaszpontot támadnak meg, mindenesetre eddig az orosz légvédelem meghiúsította a támadásokat.


Hanna Maljar szerint további segítségre van szükségük, hogy egy szinten legyenek az oroszokkal.


Ukrajna küzd a csapatlétszám megerősítésével az Oroszországgal folytatott konfliktusban elszenvedett folyamatos súlyos veszteségek miatt, valamint azért, mert a lakosság nem hajlandó leváltani azokat, akik már nem képesek a szolgálatra – jelentette kedden a brit állami irányítású BBC.


Egy drón repült be Moszkva Citybe, az orosz főváros pénzügyi és üzleti központjába, és egy épülőfélben lévő épületnek csapódott – közölte Szergej Szobjanyin polgármester szerdán kora hajnalban. Hozzátette, hogy senki sem sérült meg.


A vezetők támogatásukat és nagyrabecsülésüket fejezték ki Volodimir Zelenszkij elnöknek. A dokumentumot aláíró országok: Szerbia, Moldova, Montenegró, Románia, Koszovó, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Bulgária, Horvátország és a vendéglátó Görögország. Az eseményen Charles Michel, az Európai Tanács és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is jelen volt.


„Ezt a háborút a végtelenségig húzni a fegyverek szállításával ahelyett, hogy végre egy kompromisszumos békét szorgalmaznánk, az én szememben nem szolidaritás, hanem tiszta cinizmus” – írja Sahra Wagenknecht.


A pénzügyminiszter szerint első lépésben mintegy 100 milliárd rubel összértékű számla zárolásának feloldását tervezik.


A Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-csoport a nemzetközi kapcsolatok új, alternatív modelljének példája lehet – mondta Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök.


“A BRICS-csoport gazdasága a globális GDP mintegy 25%-át teszi ki. Véleményünk szerint szüksége van egy független fizetési eszközre. A BRICS valutáról szóló viták relevánsak. Az új valuták és fizetési eszközök létrehozása azonban soha nem gyors folyamat. Itt nem várunk gyors áttörést. Nézzék csak meg, hogy az Európai Uniónak mennyi időbe telt az euró és a meglévő fizetési eszköz létrehozása” – jegyezte meg Iljicsev.


A köztársasági elnök hamarosan Rómába utazik.


Bár Európa egyes nemzetállamai még csak most hüledeznek a kötelező migrációs kvóta valóságán és annak esetleges következményein, vannak országok, amelyek régóta igyekeznek különböző módokon olcsó munkaerőt beszerezni még kulturális önfeladásuk árán is. Az alábbiakban Németország példáján keresztül elemezzük, hogyan vált a vendégmunkások évtizedes alkalmazása során bevándorlóországgá, és mit is jelent valójában az európai kultúrára nézve a „Wir schaffen das!”.


A kultúrharc hátteréről beszélgettek az MCC Feszt After eseményén többek között Rod Dreherrel és Gladden Pappinnal!


Donald Trump volt elnök azt tervezi, hogy csütörtökön feladja magát, hogy ezt követően eljárás alá vonják a Fulton megyei börtönben, miután hétfőn korábban beleegyezett egy 200 ezer dolláros óvadékba és más szabadlábra helyezési feltételekbe – olvasható a CNN oldalán. Ezt később maga az elnökjelölt saját közösségi oldalán erősítette meg. „Csütörtökön a georgiai Atlantába megyek, hogy letartóztassanak”– írta Trump a TruthSocial platformján. Trump az állam kerületi ügyészének, Fani Willisnek is üzent a fenti posztjában:

Egy radikális baloldali kerületi ügyész által, aki az amerikai történelem egyik legnagyobb gyilkossági és erőszakos bűnözési katasztrófáját felügyeli”. Az időpontot Trump ügyvédei és a Fulton megyei államügyészség hétfői egyeztetése során határozták meg, ahol megállapodtak az óvadékról és a szabadlábra helyezés feltételeiről is. Trump azt mindenesetre már korábbban is kijelentette, hogy akkor sem hagy fel a kampánnyal, ha rács mögé kerül.


Böjte Csaba lejáratása megbukott, miután Mónika, az ügy koronatanúja, akinek vallomására építették az akciót, maga kért nyilvánosan bocsánatot az őt korábban befogadó ferences szerzetestől, és azt írta: végre sikerült eltávolítani a mérgező embereket, akik a maga fejét akarták általam".


Pálffy a hódmezővásárhelyi polgármesterrel történő beszélgetés során arról beszélt, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeik”. A politikus visszakérdezett, hogy milyen türelemmel kell lenni a pedofília felé, erre a műsorvezető rávágta, hogy a pedofil betegség felé, mert „minden beteggel szemben türelmet kell tanúsítani”. Elnézést, de egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmet tanúsítani a tömeggyilkossággal. Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával” – válaszolt vissza Márki-Zay Péter.


A szervezők szerint ezzel azért nincs gond, mert a gyerekek még úgysem értik meg a szexualizált ábrázolásokat.


Az Európai Bizottság által finanszírozott, magyarországi iskolákat és munkahelyeket célzó Befogadó terek elnevezésű program részeként útmutató készült „az iskolai zaklatás megelőzéséről” a pedagógusoknak — ennek középpontjába pedig az LMBTQ fiatalokat helyezték.


A nagy hírt az ikonikussá vált ferencvárosi padon jelentették be.


A hatodik osztályosoknak az MMR oltás, valamint DTPa oltás ismétléseit kívánják beadni. Korábban a kettőt nem adták egyszerre, a két oltás között egy hónap eltelt, de szintén a „covidnak köszönhetően” sok helyen már egyszerre adják be a gyerekeknek, amely miatt követhetetlen, hogy az esetleges oltási szövődmények mely oltás következményei! Szintén a „covidnak köszönhetően” arról nincs hivatalos információ, hogy az oltások egyszerre történő beadása megnövelte-e az oltási szövődményeket, mert 2020 óta, amióta létezik és adják a covid oltásokat a Népegészségügy nem ad ki összefoglaló tájékoztatást az oltás utáni eseményekről. 2019-es oltás utáni események, amiről utoljára beszámolt a Népegészségügy! 


941 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page