top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:59) 08.24.


Javaslom, hogy ellenőrizze, hogy az Ön városa "már" a pszichopata városok közé tartozik-e (és igen, sajnos ez sem összeesküvés-elmélet). Ezek a városok (jelenleg 1143) vállalták, hogy lakosaik 2030-ra betartják az alábbi kötelező szabályok listáját: 0 kg húsfogyasztás, "0 kg tejtermék fogyasztása, 3 új ruhadarab személyenként évente, 0 saját tulajdonú személygépkocsi, 3 évente 1 rövid távú (1500 km-nél rövidebb) repülőút személyenként.


A Pretoriai Legfelsőbb Bíróság 2023. augusztus 17-én meghozott egy ítéletet, melyben kimondja, hogy a miniszternek és az egészségügyi minisztériumnak ki kell adnia többek között a kovid-19 oltóanyag beszerzésére vonatkozó szerződéseket. Forrás: itt. Ez maga az ítélet. (Biró Éva)


“Kardiológus vagyok. Elmondhatom, hogy a kovid előtt két szívizomgyulladásos esettel találkoztam egész pályafutásom során… két esettel az évtizedek alatt. Most napi két esetet látok a klinikán.”


Szent Korona Igazsága Tanácsadó és Jogvédő Egyesület SZKITA Egyesület – és az orvosokatisztanlatasert.hu szervezésében, valamint a Szkíta Veszprémi Önkormányzat támogatásával a Magyarok Országos Gyűlésén. (ezt a videót eltávolították...)


Érdekes. Nagyon híres és népszerű ember. Miért nincs semmi hír a közvetlen előzmémyről? Vagyis arról, hogy Moszkvában járt és miért volt ott. Ez több, mint furcsa.


Egyben leckét adott mindannyiunknak arról, hogy milyen a diktatúra, és miért jó, hogy itthon demokrácia van. Kohán Mátyás írása.


Az ukránok arról adtak tájékoztatást, hogy információik szerint megindult a Wagner-harcosok egy nagy csoportja Oroszország irányába Belaruszból, miután megtudták, hogy a magánhadsereg vezetője, Jevgenyij Prigozsin csütörtökön, napra két hónappal a sikertelen puccskísérlet után életét vesztette. A meg nem erősített adatok alapján Minszk nem hagyta jóvá, hogya zsoldosok kivonuljanak, így a különleges erők megpróbálják feltartóztatni a Wagner-alakulatokat.


A köztársasági elnök a közösségi oldalán számolt be az elért eredményekről.


Légiriadóval indult a köztársasági elnök kijevi látogatása.


Az Egyesült Államoknak csökkentenie kellene az Ukrajnának nyújtott támogatását, mert nem tudja fenntartani a támogatás jelenlegi szintjét – mondta egy vezető konzervatív agytröszt vezetője. Az európai államoknak többet kell tenniük azért, hogy Kijev tovább harcolhasson Oroszország ellen – tette hozzá Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke.


Hat ország válik 2024 januárjától a BRICS-csoport teljes jogú tagjává, miután a jelenlegi tagállamok vezetői jóváhagyták jelölésüket – jelentette be Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök. A bővítés a héten Johannesburgban tartott csúcstalálkozó kiemelt témája volt.


"Nincs meggyőzőbb érv egy újabb adóemelésre, mint az, hogy a nép követeli" - számol be a németországi helyzetről Krisztina Koenen.


Mivel Japán már lassan kifogyott a víztömeget tárolni képes kapacitásából, így az elmúlt időszakban a japán hatóságok belekezdtek a szennyezett víz megtisztításába. Éveken keresztül szűrték meg újra és újra a vizet a legmodernebb technológiákkal, hogy a lehető legtöbb szennyező anyag kikerüljön belőle. Az Egyesült Államok és Tajvan támogatásáról biztosította Japán projektjét, Kína viszont élesen elutasítja azt, mondván, hogy a fukusimai szennyezett víz visszaengedése az óceánba „szélsőségesen önző és felelőtlen cselekedet”, ami szerintük figyelmen kívül hagyja a nemzetközi közérdeket, és „a jövő nemzedékekre terheli a rizikót és a fájdalmat”.


Arról is beszélt, miért nem vett részt a republikánus jelöltek vitáján.


Nem csoda, hogy Trump le akarja fújni a republikánus elnökjelöltségért folytatott versenyt, pedig az még csak most kezdődik.


(nu, ezt inkább nem idézzük)


Menczer Tamás, Nagykovácsi országgyűlési képviselője is megszólalt. "Számomra elfogadhatatlan, hogy egy keresztet feldarabolnak és felgyújtanak. Talán szalonnát is sütöttek rajta... Nem értek egyet azzal, hogy egy kereszt – vagy bármely vallási szimbólum – valaki ellen irányulna, és érzékenységet sértene. Nem értek egyet azzal, hogy egy kereszt árt egy természetvédelmi területnek. De természetesen beszerezzük a szükséges engedélyeket."


A német nyugdíjasok száma az utóbbi években jelentősen megugrott. Elsősorban anyagi megfontolásból és a hazájuknál sokkal jobb közbiztonság miatt választják Magyarországot. A szakértő szerint valójában sokkal több német nyugdíjas élhet Magyarországon, mint ahogy az egyébként a hivatalos német társadalombiztosítási vagy nyugdíjfolyósítási adatokból kiderül. Sok nálunk élő német ugyanis még mindig valamilyen németországi lakcímhez tartozó bankszámlára kapja a nyugdíját. Így a német statisztikákban őket Németországban élő nyugdíjasokként tartják számon – olvasható a Világgazdaságban.


Az abortuszok számának növekedésével párhuzamosan csökken a születésszám Nagy-Britanniában. Amint arról a Lifenews.com beszámolt, 2022-ben mindössze 605 000 élveszületés történt Angliában és Walesben: ez 2002 óta a legalacsonyabb szám, 2021-hez képest pedig 3 százalékos csökkenést jelent. Mindeközben 2022-ben megugrott az abortuszok száma az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint.

 


1 183 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK