top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:52) 08.26.Elmondása szerint két órán belül átadott egy rejtjeles üzenetet az Egyesült Arab Emírségekben lévő orosz nagykövetnek, hogy tájékoztassa Vlagyimir Putyint és Alekszandr Bortnyikovot, az FSZB vezetőjét. Néhány perccel később Lukasenko megkérdezte Prigozsintól, hogy az információ eljutott-e hozzá, és az üzletember megerősítette, hogy Putyin figyelmeztette őt a készülő akciókra.


„Elkezdjük, készüljetek fel!” – mondja egyikük az X-re is felkerült felvételen.


Helyszíni beszámoló az atlantai Fulton County börtöntől, ahol a múlt heti bűnügyi vádemelés nyomán nyilvántartásba vették, majd óvadék ellenében szabadon engedték Donald Trumpot.


Kerry csütörtökön tette a megjegyzéseket Edinburgh-ban, Skóciában, a The Signet Library-ben.


A budapesti amerikai nagykövet, David Pressman és az Egyesült Államok “ellenségessége” kapcsán Tucker Carlson azt mondta: Magyarország keresztény ország, még ha nem különösebben vallásos is. Ez súlyosan sértő az Egyesült Államokra nézve, amely elutasítja a valódi kereszténységet, a kormány pedig kifejezetten utálja – fűzte hozzá.


A kanadai bíróság kimondta: Jordan Peterson kötelezhető egy „közösségimédia-oktatáson" való részvételre. A szerző ellen internetes posztjai miatt nyújtottak be panaszokat. A pszichológus kijelentette: csak a politikai véleményét fejtette ki, amihez elvileg joga van.


Hollandia az összes F-16-os vadászgépét átadja az ukrán fegyveres erőknek, de néhányat még visszatart az ukrán pilóták kiképzése céljából – mondta el Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter a Jevropejszka Pravda ukrán hírportálnak adott, pénteken megjelent interjújában.


A teljes amerikai uránimport harmada Oroszországból származik.


A Nyugat elé kesztyűt dobó orosz-kínai-brazil-dél-afrikai-indiai tömb megduplázta tagállamai számát, immár a világ népességének közel felét tömöríti, és nagyon unja már a dollár-banánt.


Ramon Schack a Berliner Zeitungnak írt véleménycikkében úgy fogalmazott, hogy “a világ népességének csaknem fele, köztük a leggyorsabban növekvő gazdaságok némelyike hamarosan ebben a valóban globális szövetségben találja magát”.


Magyarországról terjedjen el a béke üzenete a háborútól sebzett Európában – jegyezte be Ferenc pápa az áprilisi magyarországi látogatását megörökítő albumba, melyet Novák Katalin adott át neki vatikáni találkozójukon pénteken.


Vicces videó jelent meg a frontról.


Megjegyzik, hogy ezt a döntést a francia hatóságok Niger érdekeivel ellentétes intézkedései miatt hozták meg. Niger, amely egykori francia gyarmat volt, az egyik utolsó nyugati szövetséges maradt a Száhel-övezetben. Párizs drónokkal és vadászrepülőgépekkel látta el az országot, és 1500 katonát állomásoztatott ott a terroristák elleni harcban. Augusztus elején a hatalmat átvevő lázadók bejelentették a Franciaországgal kötött katonai megállapodások felmondását.


Korábban Niger új vezetője, Abdurahmane Tchiani tábornok találkozott Mali és Burkina Faso külügyminisztereivel, akik az országba érkeztek.


A Közel-Keleten az engedményeket gyengeségnek ítélik meg, az erőt pedig tisztelik - ez a sivatag évezredes törvénye, és ezt néhány ENSZ-csinyovnyik nem fogja megváltoztatni.


Miközben a hírekben tüntetésekről és tragikus terrortámadásokról hallani, a színfalak mögött hatalmas változások készülnek Izraelben, amelyek rövid időn belül felülírhatják a Jeruzsálemmel és a térség konfliktusaival kapcsolatos eddigi alaptéziseinket – állítja Elijahu Berkowitz rabbi, az Israel365 hírportál vezető szerkesztője a Heteknek adott interjúban.


Az EU merész lépéseket tenne a digitális szolgáltatásokról szóló törvénnyel, arra kényszerítve a legnagyobb online platformokat, hogy megnyissák rendszereiket az Európai Bizottság ellenőrzése előtt.


Németország nem hozott további intézkedéseket az Északi Áramlat és az Északi Áramlat-2 gázvezetékek védelme érdekében, annak ellenére, hogy a külföldi titkosszolgálatok figyelmeztettek a terrortámadások lehetőségére – derül ki a ZDF tévécsatorna és a Spiegel új jelentéséből.


Új törvényjavaslatot nyújtott be a dán kormány.A reprivatizáció eredményeként az elmúlt években újjászületett a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Mezőhegyesen. Az Európában egyedülálló robotizált szarvasmarhatelep és a szintén kuriózum vetőmagüzem mellett a birtok neve régóta egybeforrt azokkal a világhírű, kiváló génállományú lófajtákkal is, mint a nóniusz vagy a gidrán.


Szomorú szívvel csatlakozom Balassa Zoltán Negyven éve adták elő az István, a királyt című, a Felvidék.ma honlapon, 2023. VIII. 18-án megjelent írásának mondandójához. A szerző, a negyven évvel ezelőtti bemutatóval kapcsolatos írásában, a rockopera ama ominózus és értelmezhetetlen „Veled Uram, de nélküled!” zárómondata kapcsán, többek között Szörényi Leventére hivatkozva leírja: „olyan, hogy «veled, Uram, de nélküled», olyan nincs. Ezt nem lehet megmagyarázni. Egyértelmű, hogy a mondat politikai értelemben került a darab végére. Az akkori aktuálpolitikai helyzetben ez azt jelentette, hogy elfogadjuk Moszkva halálos ölelését, de azért hadd maradjunk önállók is egy kicsit a kultúránkban, az életmódunkban és minden egyébben.” De visszatérve a korábbi kérdésfelvetésre, bennem az az érzés alakult ki, hogy a rendező, Novák Péter és alkotótársai a «veled, Uram, de nélküled» „hamis üzenetét”, a korunkban egyre terjedő és olcsó népszerűségre szert tevő „Isten igen, de Egyház nem” világnézet ugyancsak hamis magyarázatával kívánják feloldani.955 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK