top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:33) 09.01."A balos eszelősök nagyon igyekeznek visszahozni a COVID-zárlatokat és -felhatalmazásokat a nagy hirtelen támadt félelemkeltéssel az elkövetkező új variánsokról. Az ám! És tudjátok, mi jön még? Választás. Újra fel akarják szítani a COVID-hisztériát!"


A Szövetségi Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ megjegyezte, hogy az ABC szerint idén ősszel új lendületet kapnak a védőoltások.


Nu, mint emlékezetes, a PCR tesz feltalálója, Kary Mullis, Nobel díjas tudós váltig állította, hogy találmánya nem alkalmas semmilyen vírusfertőzés igazolására. A Covid-19 járvány "beköszönte" előtt –hogyan, hogyan nem – gyorsan búcsút kellett vennie életétől. Aki viszont nálunk főkolomposként (ld. Merkely) konokul állította azt a hazugságot, hogy "Megbízható az új PCR-teszt, amivel 2 óra alatt kimutatható a vírus", még mindig a magasságos rektori helyén ücsörög...


Az, hogy a tömeges géninjekciózás kezdete után emelkedett meg az állítólagos kovid-halottak aránya.

Joseph Biggset, a Proud Boys nevű jobboldali csoportosulás egyik vezetőjét 17, társát Zachary Rehlt pedig 15 év szabadságvesztésre év börtönbüntetésre ítélte a Capitolium „ostroma” miatt – közölte a Reuters. Biggst többek között lázító összeesküvés miatt ítélte el, amiért a 2020-as amerikai választások után megpróbálta erőszakkal megakadályozni, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok következő elnöke. (nu, a tisztességes szabadságharcosokat ott sem szereti a hatalmi gépezet)


Ártatlannak vallotta magát Donald Trump volt amerikai elnök abban az eljárásban, amelyet Georgia államban indítottak ellene a 2020-as elnökválasztással összefüggő bűncselekmények ügyében - derül ki a csütörtökön ismertetett bírósági iratokból.


Orbán ezzel a nézettséggel sokakat lekörözött, Robert F Kennedy Jr. interjúja például „mindössze 12 millió” megtekintést ért el. De még a Hunter Biden üzlettársával, Devon Archerrel készített interjúra is csupán 23 millióan voltak kíváncsiak. A rekordot továbbra is a Donald Trumppal készült interjú tartja Tucker Carlsonnál, a volt amerikai elnökre 263 millió néző volt kíváncsi.


Az arizonai republikánusok korábbi kormányzójelöltje szerint Orbán a legnagyobb vezető Európában.


Védelmébe vette a külügyminiszter a keleti szomszédunkat.


Az EU-nak fel kell készülnie egy új bővítésre, amely 10 új állam felvételét eredményezné, és az előkészületek felgyorsítása érdekében tárgyalnia kell a felvételükre vonatkozó időkeretről – jelentette ki Josep Borrell, az EU főképviselője az uniós külügyminiszterek toledói informális ülése után.


A francia államfőnek nem tetszik, hogy csak két ciklusig vezetheti az országot. (nu, pedig milyen békebeli korszakot hozott a franciákra)


Theodor Herzl nem egy askenázi, szocialista mintaállamot képzelt el, hanem a világ zsidóságának menedéket az antiszemitizmussal szemben. Vélemény


A terv szerint menedékkérelmük elbírálásának ideje alatt az egyedülálló férfiaknak maguknak kell gondoskodniuk a szállásukról.


Egy év kihagyás után idén újra kaptak meghívót.


„Jelenleg mindenki nagyon ért ahhoz, hogy kellene harcolnunk. Itt van egy kis emlékeztető arról, hogy senki nem érti jobban ezt a háborút, mint mi” – ez az üzenet szerepel az ukrán védelmi minisztérium X-oldalán. Az üzenethez egy videót is mellékeltek.


Az országot mozgósítás közben elhagyó, hadköteleskorú ukrán férfiakat erőszakkal hazavinnék, hogy bíróság elé állítsák őket – mondta David Arahamija ukrán parlamenti képviselő csütörtökön az országos televízióban. Azokat, akiknek úgy sikerült elmenekülniük, hogy megvesztegették a hivatalnokokat, vagy olyan igazolásokat hamisítottak, amelyek állítólag alkalmatlannak mutatják őket a katonai szolgálatra, büntetőeljárás alá kell vonni – tette hozzá.


A II. Rákóczi Ferenc Középiskola kálváriája nem most kezdődött, ahogy a munkácsi magyarság szisztematikus jogfosztása sem. Az MCC beregszászi vezetőjét kérdeztük!


A volt hírszerző szerint az ukrán elnöknek nem tett jót az ellentámadás kudarca.


Ez az első alkalom, hogy Ukrajna behatolt az orosz fő védelmi vonal mögé.


A BAE Systems brit fegyvergyártó óriáscég “honosítani kívánja Ukrajnában” a brit L119-es és az amerikai M777-es ágyúk, valamint a svéd CV90-es gyalogsági harcjárművek gyártását – jelentette be csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.


Az olyan országok mint India, megveszik az olcsó orosz olajat, majd finomított formában eladják Európának. Az ukránok szerint itt az ideje ezt befejezni.


A litván külügyminisztérium bekérette a Vatikán küldöttjét Ferenc pápa orosz történelemmel kapcsolatos legutóbbi megjegyzései miatt – jelentette a helyi média.


A zöldpárti politikusok szerint ez hatalmas előrelépés.


A Facebook-cenzúra a hétvége során elérte lapunkat is, sajnálatos módon szombaton a Magyar Hírlap oldala törlésre került a Facebook felületéről, azonban nem adjuk fel, új oldalunk már elérhető! – írja a lap közleményében.


Szeptembertől hat középiskolában, heti egy tanórában indul a honvédelem tantárgy próbaoktatása – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tárca közleménye szerint.


A Farkasszív 963,38 méterre szállt! A régi, 960,19 méteres, 2021-ben felállított, angol világrekorder íjász angliai lövését legyőzve, most, 2023-ban, világelsőséget szerzett ismét a magyar zászló, 3 méter 19 cm hosszal túlszárnyalva a régi rekordot! Alább olvasható Mónus József helyszíni beszámolója.


942 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page