top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:26) 09.10.Oroszország hivatalosan bejelentette, hogy június 20. és 23. között megrendezi a 2024-es BRICS-játékokat, megelőzve a 2024-es párizsi olimpiát, amelyre Oroszországot azért nem hívták meg, mert nem volt hajlandó semleges zászló alatt versenyezni

Várhatóan mintegy 50 ország vesz részt - mindazok, amelyek kinyilvánították csatlakozási szándékukat a BRICS-országokhoz -, mintegy 4500 sportolót és 25 sportágat képviselve. Érdekes statisztikák. Mindössze 35 ország ellenzi az Orosz Föderáció részvételét az olimpiai játékokon. 171 ország támogatja részvételét, ebből 82 a zászlóval és a himnusszal való részvételünk mellett van.


A Wikipedia alapítója figyelmeztet, hogy az oldalt a CIA futtatja, hogy agymosást végezzen a nyilvánosságon

Sean Adl-Tabatabai: "HÁBORÚ FOLYIK AZ ELMÉDÉRT, ÉS A WIKIPÉDIA AZ ELLENSÉG". A Wikipedia alapítója éles figyelmeztetést intézett a nyilvánossághoz az általa létrehozott oldalról, azt állítva, hogy az amerikai kormány a nyilvánosság elleni "információs hadviselés" eszközeként vette át azt. Tudatlan amerikaiak milliói használják a Wikipédiát, mint hiteles információforrást az interneten.


Dél-Afrika nyilvánosságra hozta a Pfizer-szerződést, amelyet kormányaink kétségbeesetten próbálnak elrejteni előlünk

Az 5.5. fejezetben feketén-fehéren ez áll:

(1) Hatékonyság = ismeretlen.

(2) Nemkívánatos események = ISMERETLEN

(3) Hosszú távú mellékhatások = ISMERETLEN

A Pfizer szerződéséből. A bírósági végzés után más szerződéseket is közzétettek. A szerződést a következő szerződésekkel kapcsolatban tették közzé: healthjusticeinitiative.org.za/pandemic-trans...


A Fox News műsorvezetője, Megyn Kelly elmagyarázza, hogy miért BÁNTA MEG a COVID vakcina beadatását, miután autoimmun probléma alakult ki nála

"Van valami köze az emlékeztető adaghoz?" Igen. Nem én voltam az egyetlen, akinél kialakult."


Semjén Zsolt: Nem adjuk ki a katonakorú férfiakat Ukrajnának

Ausztria után Magyarország is kiállt az ukrán menekültek mellett.


Ukrajna hivatalos panaszt készül benyújtani Lengyelországgal szemben

Bár a harctéren sok támogatást kapnak a lengyelektől, a gabona-kérdésben eltérőek a két ország érdekei.


Umerov: fegyverekre van most szükségünk, annyi amennyi csak lehetséges

Ukrajnának annyi fegyverre van szüksége, amennyi csak lehetséges – közölte Rusztem Umerov, az ország új védelmi minisztere a Facebook oldalán. Umerov felszólított, hogy “vezessenek be egy új filozófiát a hozzáállásban a katonákhoz”, és biztosítsanak számukra mindent, amire szükségük van: fegyvereket, katonai felszerelést, egyenruhát és gyógyszereket.


Hersh: az amerikai hírszerzés szerint az új ukrán védelmi miniszter korruptabb, mint elődje

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter “még korruptabb”, mint elődje, Olekszij Reznyikov – jelentette csütörtökön Seymour Hersh amerikai újságíró egy névtelenül nyilatkozó amerikai hírszerzési tisztviselőre hivatkozva.


Az új ukrán védelmi miniszterről nemcsak az derült ki, hogy üzbég, hanem az is, hogy homoszexuális

Kompromittáló bizonyítékok szivárogtak ki a hálózatra az új miniszterről, amelyeken egy uborkával szexel, és meztelen fotókat küld a barátjának. Van videó is. De a FB nem bírná el.


Nyílt titok volt, de most már hivatalos, hogy Obama meleg, cracket szív és kiiktatja a kényelmetlen tanúkat

Larry Sinclair, aki 1999-ben ismerte őt, nézők milliói előtt tesz tanúvallomást.


Bajban Németország: a Scholz-kormány félidőre összetört és elszakadt a társadalomtól

A német társadalom és a kormány két különböző univerzumban létezik. Ha most lennének a választások, a derék polgárok két sör között nagyon megbüntetnék Scholzot.


Izrael örülhet: India gigamegállapodást jelentett be Amerikával és Európával

Izraelre és Szaúd-Arábiára is komoly szerep hárul majd a projektben. Moszkva és Peking hoppon maradtak.


Bloomberg: Kína nem támogatja, hogy a 2026-os G20-csúcs az Egyesült Államokban legyen

Kína kifogást emelt az ellen, hogy a 2026-os G20-csúcstalálkozót az Egyesült Államokban tartsák- írja a Bloomberg egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva. A cikk szerint Kína felháborodása elsősorban szimbolikus jellegű, mivel a döntés visszavonása nem valószínű.


Macronnak nem volt könnyű dolga a rugby ceremónián

A füttyszavaktól alig tudta elmondani a beszédét.


„Istenben bízunk” feliratok lesznek a tantermek falain

Az Info Chrétienne című francia nyelvű lap cikkét szemléző zarándok.ma portál szerint John Bel Edwards kormányzó a közelmúltban látta el kézjegyével azt a törvényt, amely pontosan szabályozza az „In God We Trust” mottó megjelenítésének módját Louisiana állam valamennyi osztálytermében. Az Amerikai Egyesült Államok hivatalos jelmondatát (1956 óta az) e szerint VILÁGOSAN ÉS JÓL LÁTHATÓAN KELL ELHELYEZNI A TANTERMEK FALAIN, sőt, még a minimálisan alkalmazandó méretét is rögzítik az augusztus első napjától hatályos jogszabályban. A híradásokban kiemelik: bár liberális hangok az állam és egyház szétválasztásának (egyébként a katolikus egyházból származó) elvére hivatkozva tiltakoznak a nemzeti mottó – s így a friss louisianai szabályozás – ellen, az valójában nem nevez meg egyetlen vallást sem, így bármely vallás és felekezet követői magukénak érezhetik, a törvény támogatói pedig egy „felsőbbrendű hatalom” elismeréseként magyarázzák a szabályozást.


A Vatikán ingyenes fogászati ellátást kínál a római szegényeknek

A római szegények fogászati ellátása érdekében szeptember 7-én szándéknyilatkozatot írt alá a Vatikánban a Szeretetszolgálati dikasztérium, az UniCamillus Egyetem és a római „Madonna della Fiducia” (Bizalom Szűzanyja) klinika.


Elon Musk Platform X nevű cége pert indított Kalifornia ellen, azt állítva, hogy az állam AB 587-es törvénye korlátozza a szólásszabadságot

Ezzel a lépéssel Musk, a világ egyik leggazdagabb embere, arra készteti Kaliforniát, a progresszív erődítményt, hogy egyensúlyba hozza a szólásszabadságot a közbiztonsággal. Korunk egyik sürgető kérdését érinti: elfogadjuk-e az államilag támogatott cenzúrát a vélt biztonság nevében. Ez a törvény megköveteli a közösségi médiától, hogy tisztázza a tartalommoderálási irányelveket, például a gyűlöletbeszédet és a félretájékoztatást.


A világon elsőként Kalifornia bevezeti a „Transzneműség Történelmi Hónapját”

A közgyűlés állásfoglalása szerint a transzneműség már az európai gyarmatosítás előtt is létezett Kaliforniában. 

Tisztelt Fotósok, Pályázók, Barátaim!

Első díj: 200 000 Ft


A 2024-re kiírt Magyar Trikolór Pályázat új határideje hamarosan,

2023.szeptember 25-én lejár.

A Nemzet Zászlója (https://1848.magyartrikolor.hu) szervezőjének pályázata.

Piros, fehér, zöld színeket tartalmazó fotókat várunk.

Részletek a http://magyartrikolor.com oldalon.

Köszönettel: Szilágyi Ákos
777 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page