top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:37) 09.11.Donald Trump nyilatkozatot adott nem sokkal a 2001. szeptember 11-i terrortámadás és a World Trade Center ikertornyainak leomlasztása után. Ezt a felvételt szándékosan helyezték a feledés homályába, de éppen emiatt fordítottam le nektek és feliratoztam magyarul! A videó szövegét pedig cikkben le is jegyeztem, hogy nyomtatható formában is fennmaradjon az utókor és az igazságot kutatók számára! Másokhoz hasonlóan már akkor ő is azt a tényezőt emelte ki, hogyKIZÁRT, hogy a repülőgépek becsapódásától omlottak össze a tornyok, hiszen köztudott, hogy korának legerősebb acélszerkezetű épülete volt és a WTC esetében ráadásul ezek az acéloszlopok kívülről is körbevették az egész felhőkarcolót, mivel építésekor kívülről befelé építették fel! (SBG Buddha - VilagHelyzete.com megj.)


(a gyengébbek kedvéért: lett belőle Covid, szinte ugyanannyi...)

35 ápolónő, akik mindannyian maszk viselésére kényszerülnek (annak ellenére, hogy a tudomány szerint nincs hatásuk), körülveszik a kedves vezetőt, aki maszk nélkül marad.The Washington Times: Michelle Obama arra készül, hogy 2024-ben a demokraták jelöltjeként induljon az elnökségért.


Oklahoma egy általános iskolájának élére drag queen igazgatót neveztek ki — a tanfelügyelő azonnali menesztésre szólította fel az intézményt. A tanfelügyelő felháborítónak tartotta az esetet és úgy nyilatkozott, hogy ez nem fér bele az oklahomai értékrendbe. A férfi elmondása szerint a szülők nap mint nap panaszkodnak, hogy a gyermekeket a woke és gender ideológiákkal szembesítik az oktatási intézményben.


Egy átlagos szavazó meghökken azon, hogy ilyen elképzelések egyáltalán felmerülhetnek az EU-ban. Ezek ugyanis a demokrácia, a népképviseleti elv megcsúfolását jelentenék. (Pindroch Tamás)


Ha lenne egy ukrán áttörés, biztosan jönne az orosz mozgósítás. Putyin ezt nem fogja elengedni. (Demkó Attila)


Bírálta Franciaországot és Németországot, amiért azok vonakodnak fegyvereket szállítani Ukrajnának, de élesen bírálta ugyanezért az Egyesült Államokat is. Mivel az Egyesült Államok nyújtja Ukrajna támogatásának oroszlánrészét, az USA a főszereplő ebben a háborúban. Mégis, a legelső napok óta Biden elnök is húzza az időt, és épp elég katonai segítséget nyújt ahhoz, hogy Ukrajna tovább harcoljon, de szándékosan nem eleget ahhoz, hogy lehetővé tegye a győzelmet – írta Kemp.


Ma éppen úgy, mint 1914-ben. (Robert C. Castel)


A biztonsági őrök megállították őket, sőt a végén még az újságírók telefonját is megpróbálták összetörni.

Az oroszoknak emellett tilos kozmetikai cikkeket, bőröndöket, mobiltelefonokat, laptopokat, bőr- és szőrmeárukat, valamint testápolási termékeket behozni az EU-ba.


Az év első hét hónapjában 230%-kal ugrottak meg a rubeles kereskedelmi elszámolások Törökország és Oroszország között a 2022-es év azonos időszakához képest – jelentette az Aydinlik hírportál hivatalos statisztikákra hivatkozva.


Oroszország sajnálatát fejezi ki az örmény szándékkal kapcsolatban, amely az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatok megtartására irányul – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a G20-csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón.


Szíria felhívta a nemzetközi közösség figyelmet arra, hogy Washington és az Egyesült Államokkal kapcsolatban álló terrorista csoportok folyamatosan fosztogatják természeti erőforrásait.


Egy tornaterem, amely 24 kis, műanyag fóliával elválasztott, háromszor három méteres térre van felosztva. Németországban a münsterlandi Telgte városa 45 embert szállásoltak el itt. Más választása nem volt az önkormányzatnak, hiszen sehol máshol nem tudták már elhelyezni a bevándorlókat. Az a 110 lakás, amelyet a kisváros már korábban is bérelt a menekültek számára, megtelt. Wolfgang Pieper, a 20 ezer lakosú város polgármestere elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet.


Egy izraeli delegáció érkezett meg szép csendben az arab olajmonarchiába.


Az indiai G20-csúcstalálkozó talán legfontosabb fejleménye volt, hogy országokon átívelő, kereskedelmi célú vasútvonalat építenek a jövőben.


A szocializmus egyes szakaszaiban nem volt kötelező érettségi tárgy a történelem, és a rendszerváltás után is időről-időre – főleg liberális oldalról – felvetődött az eltörlése. Ezek a hangok aztán elnémultak, és ha nézzük az eseményeket, egyre világosabb, hogy a történelmi tudat és a história ismerete nem pusztán bölcsész hobbi, hanem az életünk-sorsunk megértésének, a jövő feltérképezésének egyik legfontosabb eleme.


Nagyon fel tudom húzni magam, amikor egy emberi jogi aktivista a nőket (szerinte) megalázó jeleneteket kizárólag országhatárokon belül hajlandó felismerni. (Csisztu Zsuzsa)


Felteszi a kérdést, hogy vajon a konzervatív szülők inkább egy „meleg” gyermeket szeretnének, vagy egy halott gyermeket. (Kulifai Máté)


1944-ben végezték ki a németek a hétgyermekes Ulma családot, köztük a kivégzés pillanatában születő gyermeket is.

 

Tisztelt Fotósok, Pályázók, Barátaim!

Első díj: 200 000 Ft


A 2024-re kiírt Magyar Trikolór Pályázat új határideje hamarosan,

2023.szeptember 25-én lejár.

A Nemzet Zászlója (https://1848.magyartrikolor.hu) szervezőjének pályázata.

Piros, fehér, zöld színeket tartalmazó fotókat várunk.

Részletek a http://magyartrikolor.com oldalon.

Köszönettel: Szilágyi Ákos
970 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page