top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:50) 09.14.
A CNN egy háborús uszító, szóval b@*d meg, Jake‼️

Kevesen olvastak még be így egyetlen mondatban a CNN-nek, a legnagyobb főáramú fake news propaganda-csatornának élő adásban!


CNN: az USA különleges csapatot küld Ukrajnába, akik ellenőrzik a támogatások felhasználását

Az amerikai védelmi minisztérium hamarosan egy különleges csapatot küld Ukrajnába, amelynek feladata a Kijevnek nyújtott amerikai támogatások ellenőrzése lesz – jelentette a CNN. A csatorna a fejleményt a republikánus törvényhozók növekvő otthoni felhívásaihoz kapcsolta, amelyek nagyobb felügyeletet követelnek a világ egy legkorruptabb országába.


Blinken: Washingtonnak kell az új világrend élére állnia, amely leküzdi az Oroszországból és Kínából érkező fenyegetéseket

Antony Blinken amerikai külügyminiszter azt állította, hogy a világ egy új diplomáciai rendre áll át, amelyben Washingtonnak kell az élen járnia az Oroszországból és Kínából érkező növekvő fenyegetések leküzdésében, szövetségeseivel együttműködve, hogy bizalmat építsen azon nemzetek között, amelyek számára a régi rendszer kudarcot vallott.


The Hill: az amerikai légierő minisztere a Kína elleni háborúra való felkészülésre szólított fel

Korábban Garland Nixon amerikai újságíró a YouTube-csatornája adásában arról beszélt, hogy az Egyesült Államok konfliktusba akar kerülni Oroszországgal, hogy legyőzze azt, hogy megőrizze hegemón szerepét.


Már négy EU-tagállam utasította el Ukrajna felszólítását a hadköteles férfiak kiadatására

Csehország szerdán bejelentette, hogy nem küldi vissza Ukrajnába a menekültként érkezett hadköteles korú férfiakat, hogy besorozzák őket. Németország, Ausztria és Magyarország már korábban hasonló nyilatkozatot tett.


Lettország után az észtek is kitiltották az orosz rendszámú autókat

Szerdától kezdve az orosz rendszámú személygépkocsik nem léphetnek be Észtországba. A tilalom a Moszkvával folytatott kereskedelemre vonatkozó uniós szankciók végrehajtási intézkedése.


Európa Tanács kötelező ingatlan felújítási programja (Fit for 55 program része)

Az Európa Tanács Irány az 55% program ingatlanokra vonatkozó részéről beszélek, aminek folyamatosan új részleteit ismerünk meg. Most az ingatlanok energetikai besorolása van folyamatban. Felmérésre kerül melyik ingatlanon milyen beruházásokat kell végrehajtani ahhoz, hogy megfeleljen a jövő klímasemleges (zéró carbon kibocsájtás) feltételeinek. (2030-ra nem fűthetsz fával a klímahiszti miatt, nem használhatsz orosz gázt a ruszfóbia miatt...) Az ET irányadó szabályozásának hivatalos linkje: https://www.consilium.europa.eu/hu/po...


Egy újságíró arra kérte Trudeau-t, hogy foglalja össze Kanada legnagyobb hozzájárulását az idei G20-csúcstalálkozóhoz

A válasza: "A gender nyelv népszerűsítése”.


Kanadai gyerekköny – Vetkőzzünk mindannyian meztelenre

A legjobb frankofón album díjat kapta meg.


Budaházy Edda: Demográfiai csúcs, vagy inkább Mariana-árok? Megmenti-e a földet a fehérek kihalása?

Először is a mind biológiailag, mind gazdaságilag és mind erkölcsileg tarthatatlan terhességmegszakításokat egész Európában meg kell szüntetni. Hogy nem lehet? A covid alatt olyan dolgok történtek, amiket korábban elképzelhetetlennek tartottunk. Egész iparágakat lehetett leállítani, vállalkozásokat felfüggeszteni ellenszolgáltatás nélkül és az embereket az otthonukba zárni. Azóta tudom, hogy egy társadalommal mindent meg lehet tenni, csak akarni kell.


„Magyarország követendő példa lett” – exkluzív interjúnk Novák Katalinnal, egyenesen az államfői rezidenciából!

Ha nem születik több gyermek, lemondunk a jövőnkről, a magyarság megmaradásáról – mondja a köztársasági elnök, akivel az V. Budapesti Demográfiai Csúcs előtt beszélgettünk.


Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter kálváriájáról

Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter 2019-ben vonta kérdőre a lutheránus egyházat az LMBTQ-rendezvényeknek nyújtott támogatásával kapcsolatban, a következő bibliai verset idézve Twitter-bejegyzésében: „Ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt ébredt vágy bennük: férfiak férfiakkal fajtalankodnak, de el is veszik tévelygésük méltó büntetését önmagukban” (Róm.1). A politikust kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel vádolták meg, tavaly minden vádat ejtettek ellene, azonban a finn főügyész fellebbezett a döntéssel szemben és a múlt hónapban ismét bíróság elé kellett állnia Päivinek, viszont ítéletet majd csak később hoz a bíróság. Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest, a Hungary Helps Program jószolgálati nagykövetét kérdeztük Paivi Rasanen kálváriájáról. „Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, mondta a Mester. Minden más csak lárifári” – mondta a szerzetes, majd kifejtette, ha valaki egészében elkötelezi magát Jézusnak „nemcsak kiválogatva belőle azt, ami neki tetszik, akkor nem álmodozhat langymeleg, békés életről.”


Brit belügyminiszter: a csendes ima önmagában nem törvényellenes

A politikus levelet írt a rendőröknek, amelyben jelezte, hogy nem kellene embereket pusztán azért előállítani, mert csendben imádkoznak.


Magyarország megtiltja 24 fajta ukrán mezőgazdasági termék behozatalát

VIDEÓ

Nagy István szerint nem válhat cselekvésképtelenné a kormány Brüsszel hallgatása mellett sem.


Szijjártó: Olvasom, elítéltek, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe

Az Európai Parlament határozatban ítélte el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, amiért februárban elment tárgyalni Fehéroroszországba. A tárcavezető közösségi oldalán reagált.


Hazamenekítik a vagyonukat az orosz milliárdosok

A szankciók hatása mellett Moszkva maga is támogatja, hogy minél több vagyon kerüljön vissza Oroszországba.


Ukrajna még 14 milliárd dollárt kér az USA-tól, de nem biztos, hogy megkapja

Az ukránok is tisztában vannak vele, hogy az elnökválasztási kampány kezdetével a bőségszaru is kifogyhat.


Áll a bál a szlovákoknál: beperelte az elnök Robert Ficót

Állítása szerint ő és közeli hozzátartozói halálos fenyegetéseket kaptak.


Működik a Pressman-lista: Nem utazhat Amerikába a Nemzeti Sport főszerkesztője

Facebook-oldalán jelentette be Szöllősi György, hogy nem kapott beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. „A chicagói magyar közösség meghívására vettem volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az immár 25., jubileumi Árpád-kupán, amelyet a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitottam volna meg.” – írta a főszerkesztő.


Elfogadták a törvényt: megfoszthatják a felügyeleti joguktól a gyerekük nemváltását ellenző kaliforniai szülőket

Elfogadták Kalifornia államban azt a törvényt, amely a bírók kezébe helyezi a döntést, hogy a szülők tovább nevelhetik-e a gyerekeiket vagy sem.


Trump: Soros kétségbeesetten próbál megállítani engem

A volt elnök szerint azért vette célba a milliárdos, mert felborította a status quot.


Soros bevásárolta magát a Microsoftba

Új részvények a Soros Capital Management portfóliójában.


Zárt ajtók mögött tárgyaltak a mesterséges intelligenciáról Musk, Bill Gates és Zuckerberg

A Microsoft elnöke szerint „biztonsági fékeket kellene előírnia a kritikus infrastruktúrát irányító mesterséges intelligencia számára”.


Az Iphone 12 sugárzása küszöbérték feletti – leállítják a forgalmazását Franciaországban

Az erre vonatkozó döntést a francia hatóság továbbítja a többi uniós tagállamnak is.


Ők már felkészültek a jövőre: A Rothschildok végleg búcsút vesznek a tőzsdétől

David de Rothschild családja szövetségeseivel együtt megvásárolta befektetési bankjának 95,65%-át, miután felvásárlási ajánlatot tett. Mostantól kezdve folytatja a cég tőzsdéről való kivezetését. Egy technikai lépés.


Dr. Heiko Schöning – A WHO és a maffia a bélflóra átalakításában érdekelt. Miért?

Dr. Heiko Schöning előadása a IV. Budapesti Nemzetközi COVID Konferencián.


Bumm. A CIA egyik vezető beosztású tisztje azt állítja, hogy a CIA megpróbált lefizetni hat elemzőt, hogy megváltoztassák álláspontjukat A COVID-19 eredetéről

A bejelentő szerint a hat tiszt arra a következtetésre jutott, hogy a vírus valószínűleg a vuhani laboratóriumból származik, mert annyira nyilvánvaló volt.

 

A kaganátustól az Árpád-korig

Meghívó dr. Szücsi Frigyes régész (a Hunnia-per egyik, még köztársasági elnöki kegyelemben nem részesített, koholt eljárással sújtott vádlottjának) előadására


A COMPUTER MINT ESZKÖZ. MEGHÍVÓ


Napkelet. Amit Klebelsberg életművéből elhallgattak

Polgári Mulató, 2023. szeptember 22. péntek, 18:30. 100 éve alapította meg a Napkeletet, e mérföldkőnek számító irodalmi folyóiratát Klebelsberg Kunó. Életművéből ma már „csak” ez számít tabunak, holott géniuszok sora alkotott a Napkeletben. Jelentősége a Nyugat folyóiratéhoz mérhető, ám annak szellemisége ellen lépett föl. Ezért tették indexre 1945-ben! De miért van ott máig? Erre keressük a választ a 100 esztendős Klebelsberg Napkelet folyóirata, “A Trianon után feltámadt magyarság lapja” címmel. A négy részből álló programsorozatunk első pódiumbeszélgetésének témája: Amit Klebelsberg életművéből elhallgattak: A Napkelet folyóirat, Szekfű Gyula, Tormay Cecile és a közízlés: “Aranytól Adyig”. Németh Szilárd beszélgetőtársa Domonkos László, Dr. Nagy Gyöngyi, Raffay Ernő, Dr. Ujváry Gábor.


936 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page