top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:50) 09.14.
Kevesen olvastak még be így egyetlen mondatban a CNN-nek, a legnagyobb főáramú fake news propaganda-csatornának élő adásban!


Az amerikai védelmi minisztérium hamarosan egy különleges csapatot küld Ukrajnába, amelynek feladata a Kijevnek nyújtott amerikai támogatások ellenőrzése lesz – jelentette a CNN. A csatorna a fejleményt a republikánus törvényhozók növekvő otthoni felhívásaihoz kapcsolta, amelyek nagyobb felügyeletet követelnek a világ egy legkorruptabb országába.


Antony Blinken amerikai külügyminiszter azt állította, hogy a világ egy új diplomáciai rendre áll át, amelyben Washingtonnak kell az élen járnia az Oroszországból és Kínából érkező növekvő fenyegetések leküzdésében, szövetségeseivel együttműködve, hogy bizalmat építsen azon nemzetek között, amelyek számára a régi rendszer kudarcot vallott.


Korábban Garland Nixon amerikai újságíró a YouTube-csatornája adásában arról beszélt, hogy az Egyesült Államok konfliktusba akar kerülni Oroszországgal, hogy legyőzze azt, hogy megőrizze hegemón szerepét.


Csehország szerdán bejelentette, hogy nem küldi vissza Ukrajnába a menekültként érkezett hadköteles korú férfiakat, hogy besorozzák őket. Németország, Ausztria és Magyarország már korábban hasonló nyilatkozatot tett.


Szerdától kezdve az orosz rendszámú személygépkocsik nem léphetnek be Észtországba. A tilalom a Moszkvával folytatott kereskedelemre vonatkozó uniós szankciók végrehajtási intézkedése.


Az Európa Tanács Irány az 55% program ingatlanokra vonatkozó részéről beszélek, aminek folyamatosan új részleteit ismerünk meg. Most az ingatlanok energetikai besorolása van folyamatban. Felmérésre kerül melyik ingatlanon milyen beruházásokat kell végrehajtani ahhoz, hogy megfeleljen a jövő klímasemleges (zéró carbon kibocsájtás) feltételeinek. (2030-ra nem fűthetsz fával a klímahiszti miatt, nem használhatsz orosz gázt a ruszfóbia miatt...) Az ET irányadó szabályozásának hivatalos linkje: https://www.consilium.europa.eu/hu/po...


A válasza: "A gender nyelv népszerűsítése”.


A legjobb frankofón album díjat kapta meg.


Először is a mind biológiailag, mind gazdaságilag és mind erkölcsileg tarthatatlan terhességmegszakításokat egész Európában meg kell szüntetni. Hogy nem lehet? A covid alatt olyan dolgok történtek, amiket korábban elképzelhetetlennek tartottunk. Egész iparágakat lehetett leállítani, vállalkozásokat felfüggeszteni ellenszolgáltatás nélkül és az embereket az otthonukba zárni. Azóta tudom, hogy egy társadalommal mindent meg lehet tenni, csak akarni kell.


Ha nem születik több gyermek, lemondunk a jövőnkről, a magyarság megmaradásáról – mondja a köztársasági elnök, akivel az V. Budapesti Demográfiai Csúcs előtt beszélgettünk.


Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter 2019-ben vonta kérdőre a lutheránus egyházat az LMBTQ-rendezvényeknek nyújtott támogatásával kapcsolatban, a következő bibliai verset idézve Twitter-bejegyzésében: „Ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt ébredt vágy bennük: férfiak férfiakkal fajtalankodnak, de el is veszik tévelygésük méltó büntetését önmagukban” (Róm.1). A politikust kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel vádolták meg, tavaly minden vádat ejtettek ellene, azonban a finn főügyész fellebbezett a döntéssel szemben és a múlt hónapban ismét bíróság elé kellett állnia Päivinek, viszont ítéletet majd csak később hoz a bíróság. Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest, a Hungary Helps Program jószolgálati nagykövetét kérdeztük Paivi Rasanen kálváriájáról. „Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, mondta a Mester. Minden más csak lárifári” – mondta a szerzetes, majd kifejtette, ha valaki egészében elkötelezi magát Jézusnak „nemcsak kiválogatva belőle azt, ami neki tetszik, akkor nem álmodozhat langymeleg, békés életről.”


A politikus levelet írt a rendőröknek, amelyben jelezte, hogy nem kellene embereket pusztán azért előállítani, mert csendben imádkoznak.


VIDEÓ

Nagy István szerint nem válhat cselekvésképtelenné a kormány Brüsszel hallgatása mellett sem.


Az Európai Parlament határozatban ítélte el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, amiért februárban elment tárgyalni Fehéroroszországba. A tárcavezető közösségi oldalán reagált.


A szankciók hatása mellett Moszkva maga is támogatja, hogy minél több vagyon kerüljön vissza Oroszországba.


Az ukránok is tisztában vannak vele, hogy az elnökválasztási kampány kezdetével a bőségszaru is kifogyhat.


Állítása szerint ő és közeli hozzátartozói halálos fenyegetéseket kaptak.


Facebook-oldalán jelentette be Szöllősi György, hogy nem kapott beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. „A chicagói magyar közösség meghívására vettem volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az immár 25., jubileumi Árpád-kupán, amelyet a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitottam volna meg.” – írta a főszerkesztő.


Elfogadták Kalifornia államban azt a törvényt, amely a bírók kezébe helyezi a döntést, hogy a szülők tovább nevelhetik-e a gyerekeiket vagy sem.


A volt elnök szerint azért vette célba a milliárdos, mert felborította a status quot.


Új részvények a Soros Capital Management portfóliójában.


A Microsoft elnöke szerint „biztonsági fékeket kellene előírnia a kritikus infrastruktúrát irányító mesterséges intelligencia számára”.


Az erre vonatkozó döntést a francia hatóság továbbítja a többi uniós tagállamnak is.


David de Rothschild családja szövetségeseivel együtt megvásárolta befektetési bankjának 95,65%-át, miután felvásárlási ajánlatot tett. Mostantól kezdve folytatja a cég tőzsdéről való kivezetését. Egy technikai lépés.


Dr. Heiko Schöning előadása a IV. Budapesti Nemzetközi COVID Konferencián.


A bejelentő szerint a hat tiszt arra a következtetésre jutott, hogy a vírus valószínűleg a vuhani laboratóriumból származik, mert annyira nyilvánvaló volt.

 

A kaganátustól az Árpád-korig

Meghívó dr. Szücsi Frigyes régész (a Hunnia-per egyik, még köztársasági elnöki kegyelemben nem részesített, koholt eljárással sújtott vádlottjának) előadására


A COMPUTER MINT ESZKÖZ. MEGHÍVÓ


Napkelet. Amit Klebelsberg életművéből elhallgattak

Polgári Mulató, 2023. szeptember 22. péntek, 18:30. 100 éve alapította meg a Napkeletet, e mérföldkőnek számító irodalmi folyóiratát Klebelsberg Kunó. Életművéből ma már „csak” ez számít tabunak, holott géniuszok sora alkotott a Napkeletben. Jelentősége a Nyugat folyóiratéhoz mérhető, ám annak szellemisége ellen lépett föl. Ezért tették indexre 1945-ben! De miért van ott máig? Erre keressük a választ a 100 esztendős Klebelsberg Napkelet folyóirata, “A Trianon után feltámadt magyarság lapja” címmel. A négy részből álló programsorozatunk első pódiumbeszélgetésének témája: Amit Klebelsberg életművéből elhallgattak: A Napkelet folyóirat, Szekfű Gyula, Tormay Cecile és a közízlés: “Aranytól Adyig”. Németh Szilárd beszélgetőtársa Domonkos László, Dr. Nagy Gyöngyi, Raffay Ernő, Dr. Ujváry Gábor.


939 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page