top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:23) 09.17.A férfit felesége és lánya találta meg az út szélén fekve. Probst éppen a 35. házassági évfordulóját ünnepelte volna. Andreas Probst élete is számít! Számított? Bocs, hogy ilyenekről is írok néha, de az ehhez hasonló esetek nálam borzasztóan ki tudják verni a biztosítékot, mert szinte zsigereimben érzem azt az értékek és minden erkölcs nélküli mocskot, amit az ilyen férgek hordozhatnak magukban és forr néha a düh + szomorúság keveréke, miközben el nem tudom képzelni, mekkora veszélyt jelentenek arra a társadalomra, ahol ilyenekből százezrek vannak szabadlábon...


Három afrikai állam katonai kormánya, amelyek az elmúlt években mind leváltották nyugati befolyású vezetőiket, megállapodtak abban, hogy külön-külön vagy közösen segítséget nyújtanak egymásnak, ha szuverenitásukat külső agresszió vagy belső fenyegetés éri. Mali ideiglenes elnöke, Assimi Goita szombat este közölte, hogy Burkina Faso és Niger vezetőivel aláírta az úgynevezett Liptako-Gourma Chartát “a kollektív védelem és a kölcsönös segítségnyújtás keretének létrehozása céljából”.


“Touadera elmagyarázta francia kollégájának, hogy a két ország közötti védelmi és képzési megállapodás keretében tárgyal az orosz hatóságokkal”, és hozzátette, hogy a többi nem tartozik rá – áll a jelentésben.


Kövér Lászlót a Magyarországot lejártó oktatóvideóról és a svédek NATO-csatlakozásáról is kérdezte Bayer Zsolt.


A színházi rendező rendkívül összetett helyzetben van, hiszen két nagyobbik fiának édesanyja Moszkvában színésznő, unokatestvéreik között pedig van olyan is, aki az orosz hadseregben harcol.


Kijevnek fel kell készülnie Amerika és Európa esetleges szemléletváltására.


A Poltavai Városi Tanács ülésén felszólalva Vitalij Berezsnyij alezredes, aki a toborzás és szociális támogatás területi központjának megbízott vezetőjeként szolgál, elismerte, hogy a helyi hatóságok küszködnek a sorozási kampányukkal, mivel a mozgósítási tervet csak 13%-ban teljesítették, amivel a város az utolsó helyen áll az egész régióban.


Washington a fogát csikorgatja dühében, amiért a jelek szerint Észak-Korea fegyvereket fog szállítani Moszkvának. Mást nem is nagyon tehet. A szankciós politika a bolygó legszürkébb részén már nem játszik.


A Gazprom orosz energetikai nagyvállalat csütörtökön leszállította az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmányát az Északi tengeri útvonalon keresztül Kínába – jelentette a Reuters az LSEG pénzügyi információs társaságra hivatkozva, mivel Moszkva a nyugati szankciókkal szemben az északi-sarkvidéki folyosó használatával akar terjeszkedni.


A román fegyveres erők készen állnak arra, hogy lelőjék az orosz pilóta nélküli légi járműveket (UAV) – közölte pénteken Gheorghița Vlad tábornok, a vezérkari főnök helyettese. Bukarest további erőket is telepít az ukrán határ közelében lévő Duna-deltába – mondta a svéd SVT 2 televíziónak. “Úgy döntöttünk, hogy mintegy 600 katonát telepítünk a védelmi vonalunk megerősítésére Dobrudzsa északi részén” – mondta Vlad, utalva Románia keleti parti régiójára, amely északon Ukrajnával határos. Az Ukrajna és Románia közötti határ a Duna mentén húzódik.


“Az Európai Bizottság szeptember 8-án közzétett, az Oroszországban bejegyzett személygépkocsik az EU területére történő belépési tilalmára vonatkozó ajánlásai miatt ez a tilalom a lengyel határon holnaptól érvényes, és ma éjfélkor lép hatályba” – mondta Kaminski.


A Baku és Jereván közötti feszültségek ismét növekednek, figyelembe véve az USA és az EU növekvő tevékenységét a régióban.


Izraeli biztonsági erők is érkeztek a háborúban lévő országba.


Az Olaszországba illegálisan belépő migránsok feltartóztatását, ellenőrzött táborokban elhelyezését és kiutasítását jelentette be Giorgia Meloni miniszterelnök, aki péntek este közölt videóüzenetében európai tengeri misszió elindítását kérte az észak-afrikai indulások leállítására.


A kiszivárgott beszéd Magyarország rendszerválás utáni legnagyobb politikai válságát robbantotta ki.


Ideológiai háború középpontjában áll a család intézménye, amelyet már a nagy nemzetközi szervezetek is ostrom alá vettek. A demográfiai csúcs egyik legizgalmasabb beszélgetésén jártunk.


„Jöjjön létre a konzervatív keresztények globális szövetsége Magyarországgal az élen” – javasolta Nick Vujicic.


Többmilliárd liternyi vizet használnak fel a techóriások, de már keresik a megoldást A ChatGPT-hez hasonló nyelvi modellek és a mesterségesintelligencia-rendszerek üzemeltetése rengeteg energiát és vizet igényel. Bár a szakértők igencsak aggódnak emiatt, a Microsoft és a Google, a terület legnagyobb szereplői azt állítják, hogy már dolgoznak a mesterséges intelligencia környezeti hatásainak csökkentésén.997 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page