top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:53) 09.18.ELÉG volt! Magyarországnak mindenképp AZONNAL vissza kell vennie saját mezőgazdasága és feldolgozóipara feletti önrednelkezési jogát!

Az USA korporációi által megszerzett ukrán földeken termelt gabonával az EU vezetésébe ültetett ügynökeiken keresztül árasztják el most egész Európát az amerikai érdekek szolgálatában!


Ukrán gabonavita: a nagytőke érdekeit védi Brüsszel az agrárminiszter szerint

Magyarország ki fog tartani, ígérte Nagy István.


Ukrajna támogatása ellen tüntettek Csehországban

Tízezren tüntettek Prágában a cseh jobboldali kormány Ukrajna-párti politikája ellen.


Nem bírnak magukkal az ukránok: beperlik Magyarországot és Lengyelországot

Kijev azt tervezi, hogy a Kereskedelmi Világszervezetnél perel a „nevetséges” korlátozások miatt.


Ukrajnában vizsgálatot indítottak a túlárazott lengyel és román importáram ügyében

Az ukrán Ukrenerho vállalat túlárazott villamos energiát vásárolt Lengyelországtól és Romániától ahelyett, hogy saját hőerőműveit használta volna – mondta Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök.


NATO-főtitkár: hosszú háborúra készülünk Ukrajnában

A Nyugatnak hosszú háborúra kell felkészülnie Ukrajnában – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Annak ellenére, hogy azt állította, hogy “gyors békét” akar Ukrajnában, Stoltenberg ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is támogatja Volodimir Zelenszkij elnök célját, az Oroszország feletti katonai győzelmet.


Kanada légvédelmi eszközöket vásárol Ukrajnának

Kanada 33 millió kanadai dollárt (mintegy 24 millió amerikai dollárt) biztosít egy brit vezetésű nemzetközi partnerséghez, amelynek célja, hogy Kijevet légvédelmi eszközökkel lássa el – olvasható a kanadai kormány honlapján.


The Intercept: az USA az IMF-hitellel zsarolta meg Pakisztánt, hogy fegyvereket adjon Ukrajnának

Az Egyesült Államok a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelét közvetítette a válság sújtotta Pakisztánnak egy titkos fegyverüzletért cserébe – jelentette vasárnap a The Intercept. A lap “a megállapodást ismerő” forrásokra és mindkét fél kormányzati dokumentumaira hivatkozva azt állította, hogy a fegyvereket az ukrán hadsereg ellátására szánták az Oroszországgal fennálló konfliktusban.


Elon Musk élesen bírálta az ukrán ellentámadást

Elon Musk amerikai milliárdos bírálta az ukrán ellentámadást, mondván, hogy Kijev túl sok embert veszített, de nagyon kevés területet szerzett.


Megérkezett Ursula von der Leyen Lampedusa szigetére – pattanásig feszült a helyzet (VIDEÓ)

Meloni kemény fellépést helyezett kilátásba az illegálisan érkező migránsokkal szemben. Ahogy arról portálunk is beszámolt, a héten összesen több mint 10 ezer illegális migráns érkezett a 6300 lakosú Lampedusa szigetére.


Lampedusából UrsulaVonDerLeyen felszólítja az európai országokat, hogy fogadják be az Olaszországba érkező migránsok egy részét

Ő dönt és koordinál mindent? Nem demokratikusan választották meg! Kinek a felhatalmazása alapján fogadják el az európai országok a döntéseit? Az Európai Unió biztonságos humanitárius folyosókat fog létrehozni, hogy egyre több bevándorlót fogadjon be. Ez Von der Leyen nagy ötlete!


Il Foglio: Orbán Viktor a legolaszellenesebb ember

Berágtak az olaszok a magyar kormányfőre, mert „nem segít a migránshelyzet kezelésében”.


Morawiecki: A migránsok áthelyezése nem oldja meg a lampedusai helyzetet A lengyel miniszterelnök szerint Ursula von der Leyen „konokul nem ismeri fel a brutálisan egyszerű igazságot, hogy Németország és az EB óriási hibát követett el”. A lengyel miniszterelnök szerint Ursula von der Leyen „konokul nem ismeri fel a brutálisan egyszerű igazságot, hogy Németország és az EB óriási hibát követett el”.


Bloomberg: Az USA fokozza a nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben

Az amerikai lap David Pressmanről ír.


„Ébredjetek, birkák!” – Donald Trump üzent a liberális zsidóknak

Sajátos ros hásánai üzenetet tett közzé a volt amerikai elnök.


Soros György legalább 300 ezer dollárt ad a TikTok aktivistáinak hálózatának, hogy dicsérjék Joe Bident és ultrabaloldali ötleteket terjesszenek a fiatal szavazók

A New York Post által a dokumentumokról és a közösségi médiáról készített áttekintésben az újság arról számolt be, hogy Soros Nyílt Társadalom Alapítványa több százezer dollárt dobott ki a "Gen-Z for Change" számára. A korábban "TikTok for Biden" néven ismert nonprofit szervezet hisz a határrendészet megszüntetésében, a rendőrség finanszírozásának megszüntetésében és a készpénzes óvadék megszüntetésében.


Jóváhagyott tervezet: arcfelismerő rendszert telepítenének az izraeli közterületekre

Az izraeli rendőrség bírósági végzés nélkül is hozzáférhetne majd a kamerákkal rögzített anyagokhoz.


Dél-Koreában idén szeptembertől akár 30 millió won (22 500 dollár) "kártérítésre" is jogosultak a családok, ha egy családtag a Covid-19 elleni oltás beadását követő 90 napon belül meghal...

– írja a The Korea Herald –, még akkor is, ha a halál okát nem állapítják meg a boncolás során. Az ázsiai ország 2022 júliusában kezdett pénzt osztani azoknak, akik az oltás után halnak meg, és haláluk oka még nem tisztázott. Eredetileg 10 millió won (7500 amerikai dollár) járt, ha a halál az oltást követő 42 napon belül következett be. A legutóbbi emelés hátterében az áll, hogy a lap szerint egyre többen követelik a részvétnyilvánítási pénzre való jogosultság kiterjesztését. A médium idézi Park Dae-csul képviselőt, a dél-koreai kormányzó Néphatalmi Párt képviselőjét: "Korea azért tudott a világ többi részéhez képest magasabb átoltottsági arányt elérni, mert az emberek bíztak az államban és beoltatták magukat. Ebben a tekintetben az állam felelőssége, hogy megszüntesse a vakfoltot, és segítsen az oltási politika áldozatainak".


R. F. Kennedy Jr. leleplezi a szakértőket, akik szerint a vakcinák biztonságosak

"Ez nem az én adatom, ezt a CDC mondja."


Szorul a hurok: vádat emeltek az amerikai elnök fia ellen

Hunter Biden akár 10 évre is börtönbe kerülhet.


„Ez nettó nemzetpusztítás” – Forgács István a Mandinernek

Terhes tinilányok és cigányság – véget kell vetni a szőnyeg alá söprésnek, a gyáva szociológusok és a polkorrekt, woke diktatúrának, különben nagyon nagy baj lesz.


Megtapsolták a német rendőröket, miután elráncigálták a Brandenburgi kaput megrongáló klímaaktivistákat (VIDEÓ)

A 14 tüntetőt letartóztatták.


Panaszkodik a román lap: Orbán Viktor kormánya több magyart akar Erdélyben is

Nem nézik jó szemmel a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szavait.


46 évesen megkeresztelkedett a brazil Fenomén!

Ronaldo Luis Nazário de Lima, vagy egyszerűen Ronaldo számára mindig is fontos volt a keresztény hit, de most egy fontos lépésre szánta el magát. A kétszeres világbajnok labdarúgó mindig is vallásosnak tartotta magát, ezt pedig korábbi megnyilvánulásaival is bizonyította, 2022-ben például klubja, a Real Valladolid feljutása után megfogadta, hogy a feleségével a stadiontól elzarándokol Santiago de Compostelába, Szent Jakab apostol sírjához. A brazil „Fenomén” pedig be is tartotta a szavát, és teljesítette az El Caminót. Most viszont újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az élete, 46 éves korában keresztvíz alá hajtotta a fejét. A hírt a saját közösségi oldalán is megosztotta, ahol kiemelte: A szentség által igazán újjászülettem Isten gyermekeként, egy új, tudatosabb és mélyebb módon.
 

806 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page