top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:26) 09.25.Az egyik legnagyobb amerikai médiumban azt merik állítani, hogy egy bokszoló, a nagy Marvin Hagler a vakcinák utóhatásai következtében halt meg...

Ez egyre inkább kezd kiderülni, ezért akarnak mindent cenzúrázni, vagy újabb plandémiát, esetleg háborút, vagy a pénzügyi rendszer összeomlását előidézni. Bármit megtesznek, hogy ne kerüljenek rács mögé...

Liu Shaye, Kína franciaországi nagykövete az LCI francia televíziós csatornának adott interjúban...

Saye Liu: Magyarázza el álláspontját, mert kissé kétértelműnek tűnik. Ön szerint a Krím Ukrajna? – Attól függ, hogyan érzékeli a problémát. Van egy történelem: a Krím eredetileg orosz volt. Hruscsov a Szovjetunió idején átengedte a Krímet Ukrajnának. – Sajnálom, de a nemzetközi jog szerint, tudja, a Krím Ukrajnához tartozik. – A nemzetközi jog szerint még a volt Szovjetunió országainak sincs, úgymond, hatályos nemzetközi jogi státusza. Mert nincs olyan nemzetközi egyezmény, amely szuverén országként rögzítené a státuszukat. A nagykövet megjegyzései heves reakciót váltottak ki a balti államok és Ukrajna részéről.


Tucker Carlson: az amerikai kormány megakadályozta, hogy interjút készítsek Putyinnal

“Amerikai állampolgár vagyok” – mondta Carlson a Die Weltwoche című lapnak. “Sokkal hűségesebb amerikai vagyok, mint mondjuk Joe Biden vagy Kamala Harris, aki nem is ebben az országban nőtt fel, hanem Kanadában. És ők mondják meg nekem, hogy mit jelent lojális amerikainak lenni?”.


A Swatch vezérigazgatója szerint a Nyugat arrogáns és képmutató

A Nyugat kettős mércét alkalmaz az ukrajnai konfliktus kapcsán, és ellenségesen viszonyul a harcok diplomáciai úton történő befejezésére irányuló erőfeszítésekhez – mondta Nick Hayek, a svájci Swatch Group óragyártó óriásvállalat vezérigazgatója a SonntagsBlick című vasárnapi lapnak.

Volt CIA-elemző: Ukrajna nagyon rosszul jár, ha orosz területeket rakétáz

Larry Johnson szerint az oroszok előbb-utóbb porig rombolják a kijevi vezérkar épületét.


Botrányba fulladt Zelenszkij kanadai látogatása – így tiltakoztak a kanadaiak az ukrán elnök ellen (VIDEÓ)

A tiltakozás az Ukrajnának nyújtott 650 millió dolláros segély miatt robbant ki.


Kijátsszák az exporttilalmat – így juttatják az ukránok Romániába gabonájukat

A román Országos Statisztikai Hivatal (INS) adatai szerint ugyanis az ukrán mezőgazdasági termékek jelentős része Moldova Köztársaságon keresztül érkezik az országba. A román gazdák már azt is kilátásba helyezték, hogy eltorlaszolják a határátkelőket.


Orosz ortodox templom bezárása miatt tüntettek Szófiában

A templom elöljáróját, aki egyúttal az orosz ortodox egyház képviselője is volt, valamint két fehérorosz papot kiutasítottak az országból a bolgár nemzetbiztonsági érdekek elleni cselekmények címén.


Gulyás Gergely: Magyarország mindig, mindenkor és mindenhol támogatja a kárpátaljai magyarságot

Megnyitották a tanévet az MCC megújult kárpátaljai képzési központjában.


Nagy bajba kerülhet a Nyugat a lendületesen formálódó BRICS csoport miatt – méghozzá katonailag is

A világ nagy része szabadulni kíván az USA dominanciájától, és egyre több állam csatlakozna az Oroszország, Kína, Brazília köré szerveződő BRICS-hez. A Nyugat aggódik.


A Gazprom Nyefty is bejelentette, hogy elhagyta a dollárt és az eurót a nyersolaj-kereskedelemben

Az orosz olajtermelő Gazprom Nyefty, a Gazprom energiaipari óriás leányvállalata a külföldi partnerekkel folytatott nyersolaj-kereskedelemben szinte teljesen elhagyta az amerikai dollárt és az eurót, és áttért a nemzeti valutákra – derült ki Alekszandr Gyukov, a vállalat vezérigazgatójának e heti nyilatkozatából.


Közel-keleti békedominót jósol az izraeli külügyminiszter

Eli Cohen szerint féltucat muszlim ország készül normalizálni a kapcsolatait Izraellel.


Győzelme esetére Trump belengette „az amerikai történelem legnagyobb belföldi deportálási műveletét”

A korábbi elnök iowai beszédjének napján több mint 4000 venezuelai illegális bevándorló lépte át az Egyesült Államok déli határát.


Washington Post: Trumpnak két számjegyű előnye van Bidennel szemben

Ha ma tartanának választást, Donald Trump volt amerikai elnök 10 százalékos előnnyel győzné le Joe Biden elnököt – derült ki a Washington Post/ABC News közvélemény-kutatásából. Az eredmény Trump legerősebb előnyét mutatja azóta, hogy mindketten bejelentették indulásukat a 2024-es választásokon


Luxusautót és aranyrudakat találtak Biden korrupt szövetségesénél

Egy közel-keleti állam vesztegette meg az amerikai szenátus külügyi bizottságának befolyásos elnökét.


Több tízezer ember vonult utcára Spanyolországban, hogy tüntessen a szocialisták ellen

Több tízezer ember vonult utcára Madridban, hogy tüntessen a szocialisták ellen, akik a progresszív kormányzás folytatásáért cserébe amnesztiát akarnak adni a hatóságok elől bujkáló volt szeparatista katalán vezetőnek, Carles Puigdemont-nak.


Franciaország kivonja a katonáit Nigerből

Emmanuel Macron francia elnök vasárnap este bejelentette, hogy a Niameybe akkreditált francia nagykövet “a következő órákban” hazatér, a francia csapatok pedig az év végéig távoznak Nigerből.


A francia jobboldal megerősítette többségét a szenátusban

A kormánypárti frakció kisebb lett, míg Marine Le Pen pártjának, a Nemzeti Tömörülésnek három szenátorral sikerült visszatérnie a felsőházba.


Kolostorban lövöldöztek koszovói szerbek és albánok

Halálos patthelyzet alakult ki a szerb nemzetiségű fegyveresek és a rendőrség közötti Észak-Koszovóban.


Belgrád bombázására szólította fel a NATO-szövetséget egy osztrák közgazdász

Gunther Fehlinger osztrák közgazdász és közösségi médiaszemélyiség, aki magát a NATO bővítési bizottság európai alapítójának jellemzi, felszólította a NATO-erőket, hogy “bombázzák le Belgrádot most”, miután a koszovói biztonságiak halálos lövöldözésbe keveredtek ismeretlen támadókkal a szerb határ közelében.


Kiborult az LMBTQ-lobbi az olasz kormány új törvényjavaslata miatt, akad, aki már a kivándorláson gondolkodik

Az olasz szenátus egy olyan törvényjavaslatot fogadna el, amely a béranyaságot egyetemes bűncselekménnyé tenné.


 

 
861 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page