top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:26) 09.25.Ez egyre inkább kezd kiderülni, ezért akarnak mindent cenzúrázni, vagy újabb plandémiát, esetleg háborút, vagy a pénzügyi rendszer összeomlását előidézni. Bármit megtesznek, hogy ne kerüljenek rács mögé...

Saye Liu: Magyarázza el álláspontját, mert kissé kétértelműnek tűnik. Ön szerint a Krím Ukrajna? – Attól függ, hogyan érzékeli a problémát. Van egy történelem: a Krím eredetileg orosz volt. Hruscsov a Szovjetunió idején átengedte a Krímet Ukrajnának. – Sajnálom, de a nemzetközi jog szerint, tudja, a Krím Ukrajnához tartozik. – A nemzetközi jog szerint még a volt Szovjetunió országainak sincs, úgymond, hatályos nemzetközi jogi státusza. Mert nincs olyan nemzetközi egyezmény, amely szuverén országként rögzítené a státuszukat. A nagykövet megjegyzései heves reakciót váltottak ki a balti államok és Ukrajna részéről.


“Amerikai állampolgár vagyok” – mondta Carlson a Die Weltwoche című lapnak. “Sokkal hűségesebb amerikai vagyok, mint mondjuk Joe Biden vagy Kamala Harris, aki nem is ebben az országban nőtt fel, hanem Kanadában. És ők mondják meg nekem, hogy mit jelent lojális amerikainak lenni?”.


A Nyugat kettős mércét alkalmaz az ukrajnai konfliktus kapcsán, és ellenségesen viszonyul a harcok diplomáciai úton történő befejezésére irányuló erőfeszítésekhez – mondta Nick Hayek, a svájci Swatch Group óragyártó óriásvállalat vezérigazgatója a SonntagsBlick című vasárnapi lapnak.

Larry Johnson szerint az oroszok előbb-utóbb porig rombolják a kijevi vezérkar épületét.


A tiltakozás az Ukrajnának nyújtott 650 millió dolláros segély miatt robbant ki.


A román Országos Statisztikai Hivatal (INS) adatai szerint ugyanis az ukrán mezőgazdasági termékek jelentős része Moldova Köztársaságon keresztül érkezik az országba. A román gazdák már azt is kilátásba helyezték, hogy eltorlaszolják a határátkelőket.


A templom elöljáróját, aki egyúttal az orosz ortodox egyház képviselője is volt, valamint két fehérorosz papot kiutasítottak az országból a bolgár nemzetbiztonsági érdekek elleni cselekmények címén.


Megnyitották a tanévet az MCC megújult kárpátaljai képzési központjában.


A világ nagy része szabadulni kíván az USA dominanciájától, és egyre több állam csatlakozna az Oroszország, Kína, Brazília köré szerveződő BRICS-hez. A Nyugat aggódik.


Az orosz olajtermelő Gazprom Nyefty, a Gazprom energiaipari óriás leányvállalata a külföldi partnerekkel folytatott nyersolaj-kereskedelemben szinte teljesen elhagyta az amerikai dollárt és az eurót, és áttért a nemzeti valutákra – derült ki Alekszandr Gyukov, a vállalat vezérigazgatójának e heti nyilatkozatából.


Eli Cohen szerint féltucat muszlim ország készül normalizálni a kapcsolatait Izraellel.


A korábbi elnök iowai beszédjének napján több mint 4000 venezuelai illegális bevándorló lépte át az Egyesült Államok déli határát.


Ha ma tartanának választást, Donald Trump volt amerikai elnök 10 százalékos előnnyel győzné le Joe Biden elnököt – derült ki a Washington Post/ABC News közvélemény-kutatásából. Az eredmény Trump legerősebb előnyét mutatja azóta, hogy mindketten bejelentették indulásukat a 2024-es választásokon


Egy közel-keleti állam vesztegette meg az amerikai szenátus külügyi bizottságának befolyásos elnökét.


Több tízezer ember vonult utcára Madridban, hogy tüntessen a szocialisták ellen, akik a progresszív kormányzás folytatásáért cserébe amnesztiát akarnak adni a hatóságok elől bujkáló volt szeparatista katalán vezetőnek, Carles Puigdemont-nak.


Emmanuel Macron francia elnök vasárnap este bejelentette, hogy a Niameybe akkreditált francia nagykövet “a következő órákban” hazatér, a francia csapatok pedig az év végéig távoznak Nigerből.


A kormánypárti frakció kisebb lett, míg Marine Le Pen pártjának, a Nemzeti Tömörülésnek három szenátorral sikerült visszatérnie a felsőházba.


Halálos patthelyzet alakult ki a szerb nemzetiségű fegyveresek és a rendőrség közötti Észak-Koszovóban.


Gunther Fehlinger osztrák közgazdász és közösségi médiaszemélyiség, aki magát a NATO bővítési bizottság európai alapítójának jellemzi, felszólította a NATO-erőket, hogy “bombázzák le Belgrádot most”, miután a koszovói biztonságiak halálos lövöldözésbe keveredtek ismeretlen támadókkal a szerb határ közelében.


Az olasz szenátus egy olyan törvényjavaslatot fogadna el, amely a béranyaságot egyetemes bűncselekménnyé tenné.


 

 
863 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page