top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:48) 09.30.
A tudós úgy gondolja, hogy a folyóiratok nem publikálnak éghajlati tanulmányokat, ha azok nem követik az elvárt „narratívát”.


Új módot talált Biden minisztériuma, hogy határsértőket támogató civil szervezeteket pénzelhessen – szúrta ki a Breitbart.


A SpaceX aláírta első szerződését a Pentagonnal, hogy az új “Starshield” program keretében műholdas szolgáltatásokat nyújtson – írja a Bloomberg. Elon Musk vezérigazgató a törekvést a “civil” Starlink rendszer katonai alternatívájaként jellemezte, bár a jelek szerint a meglévő műholdkonstellációra támaszkodik majd.


Elon Musk csütörtökön személyesen is beszállt az amerikai bevándorlási vitába, és maga látogatott el a mexikói határhoz Texasba, hogy helyi politikusokkal és a rendfenntartó erők képviselőivel találkozzon. Mindezt azért, hogy valós képet kapjon, mi a helyzet a migráció terén az Egyesült Államokban.


Ezeket az embereket szeretné Európára zúdítani Brüsszel – fűzték hozzá az összeállításhoz.


A svéd miniszterelnök szerint „a rendőrség nem képes egyedül elvégezni az összes feladatot”.


Megelégelték a migrációs válságot.


Kevesebb menekültet fogadnának be, meghatároznák a felső határt, és en bloc, 80 százalék ítéli rossznak vagy nagyon rossznak a helyzetet.


Az üzletember egy kérdést tett fel: „Tisztában van ezzel a német közvélemény?”


A tűzpárbaj egész nap tartott, egy rendőr meghalt, egy megsebesült, négy támadót pedig lelőttek.


A NATO Szerbiát és Koszovót a feszültségek azonnali csökkentésére szólította fel.


Előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokat tarthatnak Szerbiában.


A tragikus sorsú térségből most menekültáradat indul meg Örményország felé, a történelem során sokadszor. De egyáltalán mi volt ez a fura ék-államocska Azerbajdzsánban, és hogy került oda?


Az Ügynökség azt reméli, hogy Magyarország feloldja az ukrán népnek nyújtott 500 millió eurós létfontosságú uniós katonai segély blokkolását.


Az orosz elnök azt állította, hogy a fejlődő piacok hitelkötelezettségei már a hűbérrendszerhez hasonlítanak, és ezen gyakorlat megszüntetésére szólított fel. "Ezért mindannyiunknak együtt kell dolgoznunk a globális (pénzügyi) rendszer szabályainak megváltoztatásán.”


Az ukrán állampolgárok ezentúl akkor is beléphetnek Oroszországba, ha lejárt az útlevelük – írja elő egy Vlagyimir Putyin elnök által aláírt új rendelet. Moszkva és Kijev még 1997-ben ratifikálta a vízummentességről szóló megállapodást, amelyet Ukrajna nem volt hajlandó megújítani, és 2023. január 1-jén érvényét vesztette.


A gyakorlat célja felkészíteni a lakosságot „a nukleáris hatalmak közötti fegyveres konfliktusok veszélyére”.


A tilalom azt jelenti, hogy Norvégiába nem léphetnek be orosz rendszámú, kilenc- vagy annál kevesebb üléses személygépkocsik.


A listán az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt helyen találunk magyar nevet is, Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a 12. a sorrendben, előbbre lépve a tavalyi 13. helyről.


Újabb részletek derültek ki az Benjamin Netanjahu és Joe Biden múlt heti találkozójáról.


Az első magyar felvidéki hírportál a tegnapi napon Forró Krisztiánnal, a magyar Szövetség párt elnökével publikált nagyinterjút, melyet a Vasárnap-hu is szemlézni kívánt, azonban ma délelőttre elérhetetlenné vált az oldaluk. Főszerkesztőnk elérte a Felvidék.ma szerkesztőségét, akiktől azt a tájékoztatást kapa hogy vírustámadás érte a portált, de “gőzerővel dolgoznak” a hiba kijavításán.


Ez bár csak egy lehetőség, de megjelent már az első fecske.


Már a Mancs őrjárat nevű, népszerű rajzfilmsorozatot is utolérte az LMBTQ-propaganda, és egy „nem bináris” karakterrel bővítették ki a történetet.


LMBTQ+ és „kritikai fajelmélet”-témájú érzékenyítő hetet tartanak hatéves gyerekeknek a Los Angeles-i iskolákban, miközben angol- és matekeredményeik folyamatosan romlanak.

884 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page