top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:53) 2023.02.21.Megdöbbentő, mire jutottak a kutatók a maszkkal kapcsolatban. Készült egy Cochrane-vizsgálat, melyben a maszkviselés hatásosságát kutatták az influenza és a koronavírusszerű kórokozók terjedésével kapcsolatban. A Cochrane tanulmányok a lehető legmagasabb minőségű kutatásokat gyűjtik össze és összegzik egy-egy előre meghatározott témában. Ezeket a vizsgálatokat rendszeres időközönként frissítik, hogy mindig a legfrissebb tudományos eredményeket mutassák – ezért, és a nagyon szigorú protokoll miatt ezek kifejezetten magas minőségű tudományos konszenzust képviselnek. (nu, ne felejtsük, mire kötelezték a szerencsétlen sportolókat is...)


Elrabolták a szabadságunkat. Elrabolták az egészségünket,


Ezt bizonyítják azok a vizsgálatok, melyeket dán tudósok végeztek beoltott emberek vérével, s amelyeket a “SARS-CoV-2 spike mRNA vaccine sequences circulate in blood up to 28 days after COVID-19 vaccination” című tanulmányban publikáltak. Ezek az eredmények is cáfolják azokat az állításokat, amelyek szerint a géninjekciókból származó mRNS-szekvenciák “csak az injekció helyén maradnak” és nagyon rövid időn belül lebomlanak. “A 108 betegminta közül 10 minta (9,3%) tartalmazta a vakcina mRNS szekvenciájának részleges vagy teljes szekvenciáját, amelyet az oltás után 1-28 nappal azonosítottak.”


Egy 57 éves nő perelte be a géninjekció-gyárat a szívkárosodása miatt és kártérítést követel.

A “Welt” így fogalmaz: “A következő hónapokban felgyorsul Németországban a kovid elleni oltásokból eredő esetleges egészségkárosodások jogi feldolgozása.” Ez számomra egyértelmű volt, hogy idén elkezdődnek a jogi eljárások. És a politika is tisztában volt vele, hogy nem tudják a végtelenségig a szőnyeg alá söpörni az oltáskárosodásokat. Nem ok nélkül módosították 2019 december 12-én itt, Németországban a teherkiegyenlítési törvényt, amely 2024 január 1-jével lép majd életbe. Mire a perek befejeződnek, addigra pont hatályba lép a törvény, ami alapján velünk fogják megfizettetni a kártérítéseket. Jól ki lett ez találva. (Biró Éva)


„Az eutanázia és a meghalni hajlandó tagjaink önkéntes felelősségének előkészítő vizsgálata emberi közelséget igényel. Az emberi közelség azonban előfeltétele és táptalaja a koronavírus terjedésének. A mai naptól egyesületünkben a 2G szabály érvényesül, kiegészülve olyan helyzetfüggő intézkedésekkel, mint például a zárt helyiségekben történő találkozás előtti gyorstesztek.”


A BlackRock pénzügyi óriás, a Nemzetközi Valutaalap és Joe Biden is tárgyalt Zelenszkijjel a napokban. A téma: hitelek és fegyverek.


A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása lehetőséget teremt arra, hogy Ukrajna erős maradjon – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, miután megbeszélést folytatott az IMF vezetőjével, Krisztalina Georgievával Kijevben.


Biztonsági garanciákat kapott kijevi látogatása előtt Joe Biden amerikai elnök - közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hétfőn Telegram-csatornáján. (nu, ez is több mint érdekes)


Ugyanúgy megbánja majd elköteleződését az Egyesült Államok, mint ötven éve – jósolja elemzésében a SkyNews ausztrál szakkommentátora, a Curtin University dékánja.


A republikánus kormányzó szerint a NATO-ra Oroszország nem jelent fenyegetést.


Királyi vizit a kiképzőtáborban. (nu, szorgalmas szabadkőműves; ő visszamegy, a kiképzettek meg fűbe harapnak, ám ez nem érinti a nyereségét)


A varsói találkozón az újabb ukrajnai fegyverszállításokat is megvitatták, hogy „minél hamarabb beköszöntsön a béke” – mondta a lengyel kormányfő, aki Giorgia Meloni olasz kormányfőt fogadta.


Josep Borrell bejelentette, hogy még a héten megegyezés várható a tizedik szankciós csomagról az oroszok ellen.


Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egy Ukrajnának nyújtandó 15 milliárd eurós támogatási programjának beindítását, valamint az Oroszországot sújtó gazdasági szankciók megerősítését szorgalmazta hétfőn, a G20 csoport pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek február 24-25-én, az indiai Bengaluruban tartandó találkozója előtt.


Szerinte „Putyin népirtására válaszul” kéne ezt tenni.


„Nyugat-Európában nem tartóztatnak le, de morális megkövezéssel illetnek mindenkit, aki bírálni merészeli ezt a háborús politikát” – fogalmazott.


Külső igény volna rá ugyan, de a belső feltételek nem adottak. Stabil támogatottságú vezetést létező népharag nélkül nem lehet színes forradalommal leváltani. Kohán Mátyás írása.


Ez a videó a rendezvény kezdete előtt készült, amelyen Max Blumenthal újságíró volt az első felszólaló.


Ábrahám Róbert műsorvezető-influenszer egy pártpolitikától mentes, a békéért kiálló tüntetést szervez az orosz-ukrán háború egy éves kitörése alkalmából. A médiaszemélyiség ennek apropóján kért fel hazai hírességeket, hogy énekeljék el közösen Michael Jackson és Lionel Richie közös számát. A műsorvezető hétfőn töltötte fel YouTube-csatornájára az elkészült alkotást, amelyen többek között Király Linda, Curtis, Bebe, Hadas Alfréd, Bedy, Pély Barna, Szőcs Reni, Pribelszki Norbert és Julian is énekel.


Miközben a magyar ellenzék a debreceni gyár miatt tiltakozik, a korábbi MSZP-szövetséges Frans Timmermans már azt sem tartja elfogadhatónak, hogy a munkaerőhiányt a bevándorlás révén oldjuk meg. Az uniós politikus a Bildnek fejtegette a véleményét a zöld fordulatról.


A dokumentum hat év után az első olyan fellépést jelenti Izrael ellen, amelyet az Egyesült Államok nem vétózott meg.


Az ellenségem ellensége a barátom klasszikus esete.


Antakyaban, İskenderunban, Samandağban, valamint a körülvevő városokban pár ezer fős keresztény közösség élt, akik közül tőbb százan vesztették életüket a február 6-i földrengésben. Nem csak személyi, de súlyos anyagi károk is keletkeztek: a legtöbb itt található keresztény templom összedőlt, vagy részlegesen megsérült.


Újabb földrengések rázták meg Törökországot hétfő este. A 6.4 és 5.8-as erősségű rengések tovább nehezítik a mentési munkálatokat, rengetegen rekedtek a romok alatt, akiket most még nehezebb lesz a felszínre hozni.


1 001 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page