top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:04) 2022.11.17.
Világszerte zuhanórepülésben van a férfiak spermiumszáma, derítette ki egy új kutatás. A konkrét ok továbbra sem ismert. Súlyos problémával állunk szemben, amelyet ha nem oldunk meg, az emberiség túlélése kerülhet veszélybe. Sürgős globális fellépésre van szükség annak érdekében, hogy mindenki számára egészségesebb környezetet teremtsünk, és csökkentsük a reproduktív egészségünket veszélyeztető kitettségeket és viselkedési formákat"– írta a kiadott közleményben Hagai Levine, a Jeruzsálemi Héber Egyetem professzora.

Rövid magyarországi látogatása alkalmával 2022. november 15-én Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel és más magas rangú magyar tisztviselőkkel, hogy szorosabbra fűzzék a jelenlegi együttműködést, és megvitassák a jövőbeli közös feladatokat az egészségügyben. Kluge elismerte az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint a közegészségügyi szakemberek elkötelezettségét és szakszerűségét, akik fáradhatatlanul dolgoztak a Covid–19-pandémia idején a lakosság ellátása érdekében. A regionális igazgató WHO-díjat adott át Müller Cecília országos tiszti főorvosnak a világjárvány idején végzett tevékenységéért. (nu, felkészülnek: kovidosnépirtás-ellenes szabadságharcosok)


Svájcban egy ügyvéd most nyújtott be panaszt, amely 6 áldozatot érint, akiknek többé-kevésbé súlyos káros hatásai voltak, beleértve a halált is. Ebből a cikkből megtudjuk, hogy Svájc 2022. augusztus 24-ig 15 781 nemkívánatos hatást jelentett be, ebből 6006 súlyos, azaz 38,1 %! Hogyan lehetséges ilyesmit, ilyen szörnyűséget olvasni, miközben tudomásul vesszük, hogy az injekciós kampány folytatódik? A kovidesz-hisztéria előtt 5 súlyos nemkívánatos hatás esetén a terméket kivonták volna a forgalomból, és vizsgálatot folytattak volna le a történtek megértése érdekében. Ma, amikor a tudomány és a józan ész 3 évnyi hisztériakeltés által okozott korrupciója miatt több mint 6000 súlyos mellékhatásról szóló eset nem zavarja a hatóságokat. Szeretnénk megérteni, hogy miért állították le a mellékhatások számlálását augusztus 24-én, majdnem 3 hónappal ezelőtt!


Egy neves kardiológus, Dr. Peter McCullough szerint a vuhani koronavírus (COVID-19) elleni védőoltások állhatnak az egyébként egészséges emberek hirtelen és váratlan szívbetegségei és halálozásai mögött.


Ausztrál egészségügyi tisztviselők közölték, hogy nem engedélyezik és nem is javasolják (not recommended) a COVID-19 harmadik emlékeztető oltást (ötödik adag) egy korcsoport számára sem, annak ellenére, hogy az esetek és kórházi kezelések száma emelkedik. Mi történt? Eddig azt szajkózták, hogy “biztonságos és hatásos”!


Az emberek millióit nem beoltották egy virózis ellen, hanem megmérgezték őket egy tömegesen bevetett és rájuk kényszerített, bizonyítottan ipari mérgeket tartalmazó szérummal. És ez sajnos nem “konteó”, hanem a jól látható, reális tény.


Ha "vörös hullám" nem volt is, de azért a többség biztosításához szükséges 218 képviselői hely megvan.


Az ukrán elnök az amerikai vizsgálatok után sem hajlandó elismerni, hogy nem orosz rakéta csapódott be Lengyelországban kedd este.


A magyar származású amerikai stratéga szerint a lengyelországi rakétabecsapódásra adott amerikai reakcióért ha a Kreml hálás nem is, tisztelettudó lehet egy ideig. (s a Szilaj Csikó mit írt tegnap? "2) az amerikaiak, sőt személyesen Biden gyors és határozott kiállása az orosz álláspont mellett arra utal, hogy a háttérben csakugyan megkezdődött a két világhatalom közötti (vagy épp e két világhatalom feletti) egyezkedés.")


A nemzetbiztonsági szakember szerint árulkodó volt, hogy Joe Biden közölt a lengyel eseményekről először pontos információt.


Az elnök közölte, Franciaország nem része a háborúnak, mégis fontos szerepe van a béke előkészítésében.


Michael Hudson érdekes történelmi párhuzamot talált a középkori pápaság és a jelenlegi amerikai hegemóniára való törekvések között.


Az új Netanjahu-kormány még meg sem alakult, de már erős nyomást helyezett rá a Biden-adminisztráció, hogy ki lehet védelmi miniszter és ki nem.


Az ukrán külügyminiszter az orosz agresszió elkezdődésének első napjától arra sarkallja a nyugati világot, hogy szankciós politika folytatásával büntesse Oroszországot. Míg az ukránok a mai napig ezért lobbiznak, az EU kül-és biztonságpolitikáért felelős főképviselője a minap elismerte, a szankciók nem fogják megállítani a háborút.


A lengyelországi rakétabecsapódás azonban elvonta a figyelmet a november 15-i támadásokról.


„Itt a hágón túl az emberek éheznek és fáznak.” Se víz, se villany, se fűtés: így él most a tél kapujában a rakétatámadás sújtotta ukrajnai Hmelnickij népe, köztük vagy száz magyar is: egyikükkel, Szikora Attilával beszélgettünk.


„Békét akarunk és tűzszünetet” – jelentette ki a magyar miniszterelnök.


A felvételen az hallható, hogy a kínai pártvezér arról panaszkodik Trudeau-nak, hogy mindent, amiről zárt körben tárgyalnak, kiszivárogtatnak a sajtónak. Ez nem helyénvaló, az őszinte beszélgetésnek nem ez az alapja – teszi hozzá Hszi. Trudeau azt feleli, hogy ő hisz az őszinte és nyílt párbeszédben, és a jövőben is erre törekszik majd Kínával, de lesznek, amikben nem értenek egyet. Hszi a fordítást meg se várva, Trudeau szavába vágva annyit mond, hogy ennek meg kell teremteni a feltételeit, majd kezet fognak és elsétál.


Huszonkét katona ellen indult vizsgálat.


Bár mindketten a Clinton adminisztráció minisztereiként szolgáltak, és mindketten Obama gazdasági tanácsadó stábjában is helyet kaptak, Robert Reich és Larry Summers teljesen eltérő véleménnyel vannak az amerikai jegybank (Fed) monetáris politikájáról. Reich, aki még Obama gazdasági tanácsadó stábjában is helyet kapott, kiemeli, hogy a napjainkban tapasztalt infláció egy globális jelenség, ami nagyrészt a folyamatos globális ellátási sokkoknak köszönhető, mint az orosz-ukrán konfliktus és a kínai Covid-zárlatok, amelyek hozzájárultak az energia-, élelmiszer- és csúcstechnológiai alkatrészek globális hiányához. Az amerikai inflációt azonban elsősorban a vállalati kapzsiság húzza fel, ugyanis a vállalatok növekvő költségeiket használják ürügyül, hogy ezek fölé emeljék termékeik árait, ami nagyobb profithoz vezet – ez az oka annak is, hogy a vállalati nyereségek közel fél évszázada nem látott szintet értek el, véli a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem professzora. Reich rámutat, hogy a 80-as évek óta az Egyesült Államokban az iparágak kétharmada koncentráltabbá vált, ennek eredményeképpen pedig a vállalatok úgy emelhetik áraikat, ahogyan csak akarják, miközben simán megtartják ügyfeleiket, hiszen versenyhelyzettel szinte alig kell számolniuk.


Az amerikai Szenátus szerdán újabb jogalkotási akadályt söpört félre, hogy az azonos neműek, illetve a rasszok közötti házasság védelméről szóló kétpárti törvényjavaslatot el tudják majd fogadni. A képviselők 62-37 arányban szavazták meg a történelmi jelentőségű jogszabály előkészítését.


Kis ellentmondás ugyanakkor, hogy a mormonok továbbra is tartják magukat tanításukhoz, miszerint a házasság továbbra is férfi és nő között köttetik. (nu, pedig van benne logika: nem az a fontos, hogy mások szaporodjanak, hanem az, hogy ők)


Ezt a gondolatot Klaus Schwab a világ gazdasági fórum alapítója és vezetője képviseli. Ő kifejti, hogy az emberi agy meghekkelhető, abba belehet hatolni, annak akaratát befolyásolni, és ezt a hekkelést tömegesen véghez kell vinni.


Oroszország az új világrend négy nagy alapító hatalmának egyike lesz – ilyen véleményt fogalmazott meg Andrew Latham nemzetközi kapcsolatok professzora a The Hill amerikai kiadásában megjelent cikkében.

A második világháború után kialakult világszabályok csak az Egyesült Államok érdekeinek feleltek meg, de jelenleg a helyzet drámaian megváltozott - jelentette ki.


Nem becsülhetjük alá az agymosás hatását társadalmunkban. Hiába a nagymúltú könyvtárak, bennük a komoly értékkel bíró és örökkön örökké időtálló könyvekkel, a legnormálisabb értékrendű emberek is ugyanazokat a paneleket nagy félelmükből visszamondják, amikkel átmostak bennünket.909 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page