top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:27) 10.11.
A videóban megszólal Csintalan Sándor is, és figyelemreméltó, hogy kegyelmet kért az „őt megverőkre”, szerinte régen megbűnhődtek. Csodálkozik, hogy bírták ki ép ésszel a 15 éves eljárást.


Az erről szóló közös nyilatkozatot az Amnesty International(!) harvardi szervezete is aláírta, később azonban szép csendben törölték magukat a listáról. Francesca Rivafinoli szemléje.


Az izraeli nagykövet kijelentette, „sosem láttam ezen a téren még ennyi Izrael-barát embert”.


Palesztin szurkoló távolított el egy izraeli zászlót közintézményről.


Ez itt és most a kérdés: Churchill vagy Chamberlain? A történtekért felelősséget viselő izraeli első embernek el kell döntenie, de gyorsan! Tűz viharral kell véget vetni a Hamasztánnak!


Tanúja vagyok annak, hogy amerikai lelkészek és korábban józan gondolkodású befolyásos emberek a világunkban teljesen elveszítik az eszüket és népirtásra szólítanak fel. Ez nem meglepő, de őrületes végignézni. Ha az elmúlt három év eseményei megtanítottak valamire, akkor az az, hogy amikor az embereket érzelmi őrületbe kergetik, a kritikus gondolkodást teljesen kihajítják az ablakon! Ami a hétvégén Izraelben történt, annak nyilvánvalóan gyomorszorító és szörnyű volt szemtanúja lenni, de nem bízom Izrael úgynevezett "hírszerzési kudarcában", sem az Irán elleni háborút követelő washingtoni kígyókban és az egyszer biztos, hogy már nem bízom az ártatlan civilek egyértelmű népirtását követelő, érzelmileg őrjöngő influenszerekben sem. Ez egy meghatározó történelmi pillanat volt sajnos, hasonlóan Pearl Harborhoz, 9/11-hez, a C-19 koronavírushoz és az ukrán háború kezdetéhez, stb, és egy csomó embert egyszerűen csak kijátszottak.


A kibuc közvetlenül a gázai határ mellett helyezkedik el, ahol a lakóknak mindössze 12 másodpercük van biztonságos helyre menekülni, ha megszólalnak a légvédelmi szirénák.


Az uniós biztos kijelentette, az EU különbséget tesz a palesztinok, a Palesztin Hatóság és a Hamász között.


Az uniós tagállamok megosztottak a kérdésben: ahogy arról tegnap beszámoltunk, Ausztria és Németország átmenetileg felfüggesztette a palesztinoknak nyújtott anyagi támogatásokat, és felülvizsgálják, hogy mire költötték a forrásokat. Spanyolország és Franciaország azonban teljesen máshogy vélekedik a kérdésről.


Egyetértettek. Hangsúlyozták a fegyveres konfrontáció mielőbbi beszüntetésének és a helyzet meglévő nemzetközi jogi alapokon történő rendezésének fontosságát.


Washington teljesíteni tudja Izrael minden fegyverekre, felszerelésre és lőszerre vonatkozó kérését, miközben továbbra is támogatja Ukrajnát – közölte hétfőn a Pentagon szóvivője újságírókkal.


Itt sokáig nyugalom volt, az oroszok azonban támadásba lendültek.


A tájékoztatás szerint a következő hetekben 10 darab Leopard 1A5 harckocsi, 15 páncélozott szállító- és 20 szanitécjármű is érkezik Ukrajnába.


A legnagyobb problémának a migráció kezelését tartják.


Edward Lucas szerint a következő amerikai kormányzat cserbenhagyná az ukrán elnököt.


Fico éppoly tébolyult magyargyűlölő, mint a szlovák politikai spektrum maradék része. Ezt nevelték beléjük, ebből számukra nem látszik a kiút. Gyűlöletben fogantak, s ezért ez a viselkedés számunkra értelmezhetetlen.


A nyugati világ legvallásosabb lakossága még mindig az Egyesült Államokban él. Azonban az elmúlt néhány évben drámaian visszaesett azoknak a keresztényeknek a száma, akik rendszeresen gyülekezetbe vagy templomba járnak. De mi az oka a nagy kivonulásnak?


Egy keresztény tanárnő azt állítja, hogy „bűnözőként kezelik”, amiért nem volt hajlandó szélsőséges LMBTQ-ideológiát oktatni a diákoknak, és emiatt kirúgta az anglikán egyházi iskola, ahol tanított.


A Labrisz Leszbikus Egyesület „terápia”, ami nem gyógyít – a reparatív beavatkozások címmel tart előadást a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ Szekciójának tagjával. Az esemény leírása alapján „az átnevelő vagy konverziós terápiákról, illetve beavatkozásokról lesz szó, amelyek célja a nemi identitás és/vagy a szexuális orientáció megváltoztatása, meggyógyítása.”


931 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page