top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:13) 2023.02.26.Szelídült vagy el is tűnt a covid, Németországban mégis 37 százalékkal többen haltak meg 2022 decemberében, mint korábban. Nálunk ez a szám 2,8 százalék. Hogyan lehetséges ez? (nu, a kérdésben benne van a válasz: a covid ugyan szelídült vagy el is tűnt, az "oltásnak" nevezett kísérleti szerek azonban ott dolgoznak a tömegével megtévesztettekben...)


Varga Judit igazságügyi miniszter 2021. július 21-én öt gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdésben kezdeményezett népszavazást. Bár az ügyben eljáró Nemzeti Választási Bizottság valamennyi kérdést átengedte, a jogorvoslati eljárások során a Kúria Kovács András vezette tanácsa megtagadta a kiskorúak nemátalakító műtéteivel kapcsolatos kérdés hitelesítését. Ezután az Alkotmánybíróság 2021 decemberében annak alkotmányellenes mivolta miatt megsemmisítette a Kúria határozatát; Kovácsék a megismételt eljárásban is megtagadták a kérdés hitelesítését.


...azaz mintegy 20 millió ember...


„Csak akkor állunk le, ha visszaállítjuk a Szovjetunió szétesésekor kialakított határokat” – fogalmazott az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője.


Az Európai Parlament ma reggel készült fotója Strasbourgban.„Vlagyimir Putyin súlyosan elszámította magát, amikor elindította a háborúját” – jelentette ki Justin Trudeau.


Elon Musk elismerte az elhallgatott igazságot az ukrajnai helyzettel kapcsolatban A Twitter és a Tesla tulajdonosa, a világ egyik leggazdagabb embere. Elon Musk puccsnak nevezte a 2014-es ukrajnai eseményeket.


A cikk szerint a Budapest-Varsó illiberális tengely felbomlását az eredményezte, hogy Putyin durván elszámította magát.


Optimista az Európai Bizottság elnöke, szerinte ezzel a lépéssel „kimerítik Oroszország háborús arzenálját”.


A politológus úgy gondolja, maradni kell az Európai Unióban, de annak működését gyökeresen meg kell változtatni.


A világ olaj- és gáziparának profitja 2022-ben hatalmas mértékben, 70 százalékkal nőtt a háború és a szankciók következtében. A nyereség nagyságrendje még az elemzők várakozásait is felülmúlta.


Energiaárak, gyermekvédelem, szélsőbaloldali erőszak, NATO, háború – összefoglalónk a szombati Kormányinfóról.


Ukrajna szuverenitása, és az, hogy polgárai maguk dönthessenek sorsukról, kiemelten fontos, de felmerül a kérdés, hogy ha elhúzódik a háború, marad-e valami országukból – hívta fel a figyelmet a háború első évfordulóján adott interjúban a Judicial Watch jogvédő intézet kutatási igazgatója.


Mintegy tízezren gyűltek össze a rendőrség adatai szerint Berlinben a Brandenburgi kapunál szombaton, hogy tűzszünetet, béketárgyalásokat és az ukrajnai fegyverszállítások leállítását követeljék egy nappal a háború kitörésének első évfordulója után. A tüntetést, amelyen a szervezők szerint mintegy 50 ezren vettek részt, Sahra Wagenknecht, a Baloldal (Die Linke) politikusa és Alice Schwarzer nőjogi aktivista szervezte.


Roger Köppel svájci lapszerkesztő, politikus szerint megfélemlítik és megszégyenítik a béke híveit, de egy év múlva majd sokan belátják, hogy nekik volt igazuk.


A Reuters a szír rezsimhez közel álló forrásokra hivatkozva számolt be a múlt héten végrehajtott légicsapás részleteiről.


Miután az ohio-i katasztrófa során káros szennyező anyagok kerültek a levegőbe, talajba és a vizekbe, Michael Barasch ügyvéd azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) állítása, miszerint a levegő minősége biztonságos, színtiszta hazugság. Barasch azt javasolta, hogy inkább ürítsék ki a területet, egy 20 mérföldes körzetet kettő vagy négy hétre, és tekintsék mérgező területnek, amíg független tudósok meg nem erősítik, hogy valóban biztonságos. “Ellenkező esetben húsz év múlva pontosan azt fogjuk látni, amit most látok, hogy az emberek megbetegednek és meghalnak a szeptember 11-i amerikai terrortámadás után a mérgező levegő miatt – tette hozzá az ügyvéd, aki emellett fenntartotta, hogy képtelen hinni az EPA-nak.


Az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet hajója szegte meg a törvényt.


Az ország déli részében pusztító földrengés során összeomlott épületekkel kapcsolatos hanyag munkavégzés gyanúja miatt.
711 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page