top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:13) 2023.02.26.Brutális halálhullám söpört végig Európán, Magyarország valahogyan kimaradt

Szelídült vagy el is tűnt a covid, Németországban mégis 37 százalékkal többen haltak meg 2022 decemberében, mint korábban. Nálunk ez a szám 2,8 százalék. Hogyan lehetséges ez? (nu, a kérdésben benne van a válasz: a covid ugyan szelídült vagy el is tűnt, az "oltásnak" nevezett kísérleti szerek azonban ott dolgoznak a tömegével megtévesztettekben...)


Alapjogokért Központ: Az Alkotmánybíróság megfutamodott a Kúria genderaktivistát játszó bírói elől

Varga Judit igazságügyi miniszter 2021. július 21-én öt gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdésben kezdeményezett népszavazást. Bár az ügyben eljáró Nemzeti Választási Bizottság valamennyi kérdést átengedte, a jogorvoslati eljárások során a Kúria Kovács András vezette tanácsa megtagadta a kiskorúak nemátalakító műtéteivel kapcsolatos kérdés hitelesítését. Ezután az Alkotmánybíróság 2021 decemberében annak alkotmányellenes mivolta miatt megsemmisítette a Kúria határozatát; Kovácsék a megismételt eljárásban is megtagadták a kérdés hitelesítését.


Csak megjegyzem: 2023. március 1-jétől a kínai hadsereg megkezdi mindazok besorozását, akik alkalmasak a katonai szolgálatra...

...azaz mintegy 20 millió ember...


Ukrán vezető: Orosz területekre is támadni fogunk, ha kell

„Csak akkor állunk le, ha visszaállítjuk a Szovjetunió szétesésekor kialakított határokat” – fogalmazott az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője.


A tagállamok zászlajait mind lecserélték az ukrán zászlóra

Az Európai Parlament ma reggel készült fotója Strasbourgban.Kanada rákapcsol: újabb szankciókat és Leopard 2-es tankok küldését jelentette be

„Vlagyimir Putyin súlyosan elszámította magát, amikor elindította a háborúját” – jelentette ki Justin Trudeau.


Elon Musk elismerte az elhallgatott igazságot az ukrajnai helyzettel kapcsolatban A Twitter és a Tesla tulajdonosa, a világ egyik leggazdagabb embere. Elon Musk puccsnak nevezte a 2014-es ukrajnai eseményeket.


Financial Times: Orbán Viktor elszigetelődött az EU-ban – már rég itt volt az ideje

A cikk szerint a Budapest-Varsó illiberális tengely felbomlását az eredményezte, hogy Putyin durván elszámította magát.


Von der Leyen szerint a tizedik uniós szankciócsomaggal „mélyen beleharapnak az orosz gazdaságba”

Optimista az Európai Bizottság elnöke, szerinte ezzel a lépéssel „kimerítik Oroszország háborús arzenálját”.


Fricz Tamás: A globális elit érdeke a háború

A politológus úgy gondolja, maradni kell az Európai Unióban, de annak működését gyökeresen meg kell változtatni.


A globális olajipar óriási extraprofitot zsebel be a háború és a szankciók nyomán

A világ olaj- és gáziparának profitja 2022-ben hatalmas mértékben, 70 százalékkal nőtt a háború és a szankciók következtében. A nyereség nagyságrendje még az elemzők várakozásait is felülmúlta.


Gulyás: Ha a NATO belép a konfliktusba, az a harmadik világháborút jelentené

Energiaárak, gyermekvédelem, szélsőbaloldali erőszak, NATO, háború – összefoglalónk a szombati Kormányinfóról.


Amerikai szakértők a háborúról: A legemberségesebb út az azonnali tűzszünet

Ukrajna szuverenitása, és az, hogy polgárai maguk dönthessenek sorsukról, kiemelten fontos, de felmerül a kérdés, hogy ha elhúzódik a háború, marad-e valami országukból – hívta fel a figyelmet a háború első évfordulóján adott interjúban a Judicial Watch jogvédő intézet kutatási igazgatója.


"Nem a mi háborúnk!" – 50000 ember tüntetett a békéért Berlinben

Mintegy tízezren gyűltek össze a rendőrség adatai szerint Berlinben a Brandenburgi kapunál szombaton, hogy tűzszünetet, béketárgyalásokat és az ukrajnai fegyverszállítások leállítását követeljék egy nappal a háború kitörésének első évfordulója után. A tüntetést, amelyen a szervezők szerint mintegy 50 ezren vettek részt, Sahra Wagenknecht, a Baloldal (Die Linke) politikusa és Alice Schwarzer nőjogi aktivista szervezte.


Álviták helyett a sorskérdéseinkről kellene vitát folytatnunk – svájci lapszerkesztő Budapesten

Roger Köppel svájci lapszerkesztő, politikus szerint megfélemlítik és megszégyenítik a béke híveit, de egy év múlva majd sokan belátják, hogy nekik volt igazuk.


Iráni és szíriai drónszakértők találkozójára csapott le az izraeli légierő

A Reuters a szír rezsimhez közel álló forrásokra hivatkozva számolt be a múlt héten végrehajtott légicsapás részleteiről.


Újabb információk derültek ki az amerikai vonatszerencsétlenségről – Az esettel kapcsolatban egy ügyvéd hazugnak nevezte a környezetvédelmi ügynökséget

Miután az ohio-i katasztrófa során káros szennyező anyagok kerültek a levegőbe, talajba és a vizekbe, Michael Barasch ügyvéd azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) állítása, miszerint a levegő minősége biztonságos, színtiszta hazugság. Barasch azt javasolta, hogy inkább ürítsék ki a területet, egy 20 mérföldes körzetet kettő vagy négy hétre, és tekintsék mérgező területnek, amíg független tudósok meg nem erősítik, hogy valóban biztonságos. “Ellenkező esetben húsz év múlva pontosan azt fogjuk látni, amit most látok, hogy az emberek megbetegednek és meghalnak a szeptember 11-i amerikai terrortámadás után a mérgező levegő miatt – tette hozzá az ügyvéd, aki emellett fenntartotta, hogy képtelen hinni az EPA-nak.


Precedens Olaszországban: most először büntettek meg egy migránsokat szállító NGO-hajót

Az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet hajója szegte meg a törvényt.


Földrengés: csaknem kétszáz embert vettek őrizetbe Törökországban

Az ország déli részében pusztító földrengés során összeomlott épületekkel kapcsolatos hanyag munkavégzés gyanúja miatt.
711 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page