top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:16) 10.17.Egyre többen teszik fel a kérdést, hogy ha Oroszország bombázta volna így rommá Kijevet, akkor vajon a nemzetközi közvélemény hogyan reagált volna? Illetve hogyan reagál most? Tény, hogy Izrael nem tehet mást, mint keményen odacsap, hiszen amit a palesztinok és a Hamasz elkövetett, az elfogadhatatlan. Ahogy a kollektív büntetés és bombázás is az. Mi akkor a megoldás? Ez egy ördögi kör, ebből jól kijönni nem lehet. Izrael számára nagyon nehéz is lesz, mert Izraelt felszegezték a "Dilemma szarvára". Mit is takar ez pontosan? Forrás: Scott Ritter: NATO in the horns of a dilemma after former Ukrainian regions vote to join Russia


Elkezdődött? Brüsszelben AK-47-es gépfegyverrel végeztek ki két svéd állampolgárt (Videó) Holnap [ma] egyébként Belgium-Svédország meccs is van, erre érkezhetett a 2 svéd, akit agyonlőttek az "illegális bevándorlás" fővárosában! Ettől tartok leginkább már a következő hetekben: Gáza kiterjedhet Európára! (Vilag Helyzete)


Terrorista támadás Brüsszelben tegnap. Fegyveres arab terroristák támadása. Allah Akbar! Kiáltottak a terroristák! Két halott, svéd állampolgárok voltak. Ennek kapcsán beszél Cristian Terhes arról, hogy az európai parlamentben mindössze egy percet szántak a terrorcselekmény ismertetésére ….és kész! Ezek után Terhes európai parlamenti képviselő elővett egy tananyagként használt arab nyelvű füzetet, amelyben az áll, hogy se a zsidó, se a keresztény vallás nem jó, egyedül a muzulmán az igaz vallás. Továbbá, hogy palesztinok milyen hősiesen harcolnak a zsidók ellen és hősnőnek, és követendő példának állítja be a tananyag Dalál Mugrabit, a Fatach terroristanőjét, aki terrorcsoportjával együtt 1978- ban véres terrortámadást követett el Izrael tengerpartján. A muzulmán gyerekeket terrorizmusra buzdító kiadványt az Európai Unió finanszírozta.


A Belgium-Svédország Euro 2024-es selejtezőt a félidőben félbeszakították, miután „a játékosok úgy döntöttek, hogy nem akarják folytatni a mérkőzést a ma Brüsszelben történtek miatt”áll a King Baudouin stadion közleményében. A hatóságok felszólították a szurkolókat, hogy maradjanak a stadionban.


Rómában erőszakba torkollott a palesztin szimpatizáns tüntetés. A tömeg döbbenetes jelszavakat skandált. Ezek közül kiemelendő az „Izrael fasiszta, terrorista állam, Netanjahu disznó gyilkos”.


A szigetország iszlám közösségei aktivizálták magukat.


Tzipi Hotovely, Izrael londoni nagykövete tagadta, hogy humanitárius válság lenne kialakulóban Gázában, és azzal érvelt, hogy a Hamász palesztin militáns csoportnak “meg kell fizetnie az árat” az izraeli civilek elleni támadásokért.


A francia elnök is megszólalt a brüsszeli terrortámadással kapcsolatban.


Az MCC Brussels vezetője szerint a pánik, a lezárások és a figyelmeztetések azt jelzik, nem merünk tovább menni; afféle pótcselekvések történnek „ahelyett, hogy azon gondolkoznánk, miként lehetne ez ellen harcolni”.


Az Európai Bizottság biztonsági főigazgatósága akcióba lépett: körüzenetben figyelmeztetnek.


Mivel Izrael alapból „gyarmatosító“ és „elnyomó“, a palesztinok pedig „áldozatok“, ez a felállás akkor is így marad, ha lefejezett vendégmunkások potyognak az égből. Megadja Gábor írása.


Öt közel-keleti vezetőt hív fel a nap folyamán Vlagyimir Putyin orosz elnök, mások mellett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt és Mahmúd Abbász palesztin elnököt is – jelentette ki újságíróknak Jurij Usakov, az orosz államfő tanácsadója.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel együtt szeretett volna Izraelbe látogatni, de közölték vele, hogy most nem a legjobb az idő egy ilyen látogatásra – jelentette a Ynet című újság.


A CEU hivatalos céljai között szerepel a “nyílt társadalom és a demokrácia” értékeinek népszerűsítése a közép- és kelet-európai országokban – valamint a volt Szovjetunió köztársaságaiban -, de erőfeszítései jelenleg az orosz politikai vezetés és az ukrajnai hadművelet “lejáratására” összpontosulnak – közölte a főügyészség.


Az alakuló új világrend nem lesz sem igazságos, sem pedig stabil. Az emberiség előtt olyan hatalmas kihívások tornyosulnak, és nem csupán geopolitikaiak, amelyek miatt szinte elképzelhetetlen, hogy ez az átmenet békés lesz. Meg kell barátkoznunk azzal, hogy a világ olyan lesz, amilyen még soha nem volt, mondta a Demokratának Alexander Rahr német politológus, ismert Oroszország-szakértő.


A kormányfő leszögezte, hogy Kína idén ismét hazánk legnagyobb külföldi közvetlen befektetője.


Az orosz egységek kezdetben veszteségeket szenvedtek, ám most komoly változás történt.


Miután megtiltották, hogy a 12. hét után elvetessék a gyermeket – írja a Life Site News.


Az eset miatt az MLSZ elgondolkodik-e azon, hogy szerződést bontson a Valton Securityvel? Ez utóbbi kérdés azért is releváns, mert sajnos nem ez az első eset, hogy a magyar válogatott mérkőzéseit biztosító biztonsági szolgálat emberei önhatalmúlag és erőszakosan lépnek fel a magyar szurkolókkal szemben. A tavaly júniusi, németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen például egy nagy-magyarországos zászló miatt vegzálták a fanatikusok egy csoportját, arra hivatkozva, hogy a magyarság összetartozását szimbolizáló jelkép használata tiltott a stadionokban. Később az ügy akkora felháborodást keltett a hazai nyilvánosságban, hogy az MLSZ hivatalos közleményben jelentette be: a Nagy-Magyarország-szimbólum ott lehet a magyar válogatott meccsein.


Ezek a változások azt követően következnek be, hogy a Pfizer jelentős, 77%-os visszaesésről számolt be a második negyedéves nyereségében, miközben a COVID-19-hez kapcsolódó termékeinek értékesítése visszaesett. A vállalat bevétele a vártnál nagyobb mértékben csökkent, 54%-kal, 12,73 milliárd dollárra, szemben az előző év azonos időszakában elért 27,74 milliárd dollárral.

 


Böjte Csaba Füssy Angélával a Polgári Mulatóban


Deák-Sárosi László könyvhétre megjelent, a verstani ismereteket új szemszögből megvilágító kötete, A háromszólamú vers minden eddigi szakirodalmat figyelembe véve a legátfogóbb, legalaposabb értelmező-magyarázó munka, amelyben a szerző a magyar verstant új alapokra helyezve a vers értelmi és metrikai hangsúlyait, jellegzetességeit tanulmányozza.1 083 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page