top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:37) 10.18.Tapasztalt „harcosok” egyben gyakorlatban is kipróbált szakértő segítők gyűltek össze arra, hogy kidolgozzák, milyen módszerekkel és hogyan tudnák megtörni a gyermekeink kötelező oltási rendje során alkalmazott hazai hatósági oltásterrort illetve az ezt „megtagadó” vagy ehhez „szkeptikusan viszonyuló” tehát ellenálló szülőkkel, mint állampolgárokkal szemben alkalmazottjelenlegi abszurd, aránytalanul súlyos retorziókat tartalmazó hatósági eljárásrendet. Megállapítást nyert, hogy a különböző hatóságok, bíróságok, Alkotmánybíróság ill. nem hatósági, de ezt a szerepet eljátszó állami szervezetek pl. népegészségügyi-, gyámhatósági szervezet „kéz a kézben” –túlkapásokkal- rendszeresen hogyan „terjeszkednek túl” a saját hatáskörükön. Jól kimutatható, hogy miképp próbálják -jogszerűnek tűnő, de néha nyilvánvalóan jogszerűtlen- „fegyelmező” ill. „kényszerítő” eszközökkel (pl. bírság) az oltás-szkeptikus szülőket rákényszeríteni arra, hogy engedélyezzék gyermekeik beoltását ezekkel a bizonytalan összetételű, súlyos mérgekkel is szennyezett vakcinákkal. Ezzel a kényszerítéssel számos nemzetközi egyezmény megsértve, mint pl. a 2016-os Európai Unió Alapjogi Chartáját


A következő szempont, amely miatt nem kell a kardunkba dőlni, hogy – bár mindegyik párt kijelentette, hogy nem kíván a PiS-szel kormányozni – a kormányalakítási tárgyalásokat ők kezdhetik meg.


A Hamász szerint egy izraeli légicsapás okozta a robbanást, míg Izrael úgy véli: a palesztin Iszlám Dzsihád rakétája rombolta le a kórházat.


Történetesen éppen Gázából rakétázták Izraelt, amikor bekövetkezett a tragédia. Videó is készült a robbanásról.


Az európai uniós – így a magyar – adófizetők pénzéből is finanszírozzák a terroristák kifizetését.


Az amerikai elnök állítólag kőkemény felelősségre vonással készül Izrael bombázásaival kapcsolatban.


Izraeli katonai források szerint minden újabb óra a hadsereg ellen játszik, mert lehetővé teszi a Hamasz felkészülését az összecsapásokra.


Így reagált a török elnök a gázai al-Ahli Arab Baptista Kórházra mért csapásra.


Kína aggódik a Gázai övezet izraeli ostromának következményei miatt, és bejelentette, hogy humanitárius segélyt küld a térségben élő rászorulóknak – közölte Peking állandó ENSZ-képviselője, Zhang Jun.


Pedro Sanchez több minisztere is bírálta Izrael válaszát a Hamászra, ezért a miniszterelnök most megpróbál tüzet oltani.


Október 9-én Izrael bejelentette a Gázai övezet “teljes” blokádját, beleértve az élelmiszer, az áram és az üzemanyag tilalmát. Izrael védelmi minisztere úgy nyilatkozott, hogy országa “bestiális emberek” ellen harcol. Kolumbia vezetője válaszul azt írta, hogy “ezt mondták a nácik a zsidókról”, megjegyezve, hogy “a demokratikus társadalmak nem engedhetik meg, hogy a nácizmus újra teret nyerjen a nemzetközi politikában”, és hogy a gyűlöletről szóló diskurzus “holokausztot” hozna.


Kiderült, hogy hány magyar állampolgár tartózkodik a világ legveszélyesebb övezetében.


A radikális síita fegyveres szervezet északon támadná Izraelt, amíg a Hamász Gázában folytatná a harcokat.


A két politikus nem tudott megegyezni a Gázai övezetbe irányuló humanitárius segélyek kérdésében.


Németország külügyminisztere, Annalena Baerbock pénteken szolidaritási és támogató látogatásra érkezett Izraelbe, ahol felvételeket vetítettek neki a Hamász fegyveresinek betöréséről. A jelentések szerint a német diplomata sírt a felvételek láttán.


Olaf Scholz német kancellár kedd esti izraeli látogatásának befejezéseként egy óvóhelyre menekült, miután küldöttségének a Gázából érkező rakétatűz miatt evakuálni kellett a repülőgépét – közölték a vele utazó újságírók.


Putyin őszinte részvétét fejezte ki az életüket vesztett izraeliek családtagjainak és hozzátartozóinak, egyúttal hangsúlyozta, hogy határozottan elutasít és elítél minden olyan akciót, amelynek áldozatai civilek, köztük nők és gyermekek. Egyebek között ismertette az izraeli féllel a palesztin, egyiptomi, iráni és szíriai vezetővel hétfőn előzőleg lefolytatott telefonos megbeszélések legfontosabb elemeit.


Orosz oktatási központok nyíltak Nigériában, Elefántcsontparton és a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A létesítmények lehetőséget biztosítanak a helyi diákoknak az orosz nyelvtanulásra és az ország kultúrájának megismerésére.


Pusztán politikai ürüggyel betiltott rendezvények, egyesületek feloszlatása: a francia kormány hónapok óta egyre diktatórikusabban lép fel a nacionalistákkal szemben.


Az Európai Parlament kedden támogatta az Ukrajna 2024-2027 közötti, 50 milliárd eurós támogatására vonatkozó javaslatot, az úgynevezett új Ukrajna-eszköz létrehozását, amelynek célja, hogy támogassa az ország helyreállítását, újjáépítését és modernizációját.


A magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.


Orbán Viktor „az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi. Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra” – mondta az orosz államfő. Orbán Viktor kedden Pekingben kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal.


A német napilapban megjelent véleménycikk alapján Orbán Viktor politikájának köszönhető, hogy Magyarország a gazdasági erejénél és a népességszámánál jóval nagyobb figyelmet kap.Orbán Viktor számára előnyt jelent, hogy ő az egyetlen uniós ország kormányfője, aki részt vett a Selyemút-csúcstalálkozón, és tárgyalt a kínai, valamint az orosz elnökkel is – áll a Frankfurter Allgemeine Zeitung véleménycikkében.


Első olvasatban megszavazta az átfogó atomcsend-egyezmény (CTBT) ratifikációjának visszavonásáról szóló törvényjavaslatot kedden az orosz parlament alsóháza.


Az amerikai konzervatívok – az értelmiség és a politikusok egyaránt – követik a Magyarországon zajló folyamatokat és alkalmanként még merítenek is belőle. A nemrég az Egyesült Államokban járt elemzőt kérdeztük!


... olvasható a magyar és a szerb kormány közös nyilatkozatában, amelyet kormany.hu oldalon kedden tettek közzé.


A szervezet célja, hogy a civil közösségekben is felhívja a figyelmet a WHO tervére, amelynek megvalósulása beláthatatlan következményekkel jár a magyar emberek életére nézve - közölte a Mi Hazánk. A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet azon törekvéséről van szó, miszerint a pandémiaszerződés és a hozzá kapcsolódó dokumentumok keretében a Big Pharma által finanszírozott globális szervezet jogosultságot szerez arra, hogy bármilyen diktatórikus döntést meghozzon, amit a magyar hatóságoknak kötelezően végre kell hajtaniuk, legyen az járványra való hivatkozással egy kényszeroltási program, vagy bármilyen más olyan lezárás, amely az emberek szabadságjogait is durva mértékben korlátozza.


Ciprian Dobre, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei elnöke elmondta, mi a tervük a jövő évi romániai helyhatósági választásokon.


Elsőre talán túlzásnak tűnhet, de egyáltalán nem az: a kezek és lábak nélkül született szónok, aki újra és újra kiáll az élet védelme mellett, saját bankot alapít. Olyan pénzintézetet, amely minden élet védelmét fontosnak tartja. Nick Vujicic azért szánta rá magát a lépésre, mert nemrég olyan diszkrimináció érte, amely példátlan a maga nemében: nézetei miatt liberális bankja zárolta a számláját.


Ezt a felvételt még érdekesebb annak fényében látni, hogy személyes ismerősömtől tudom, egy olyan nővértől, aki kovid-intenzíven dolgozott, hogy a lélegeztetőgépek nem a megszokott módon voltak beállítva a kovidos betegeknél, hanem teljesen másképp. Más nyomásra és lényegesen magasabb légzésszámra. Nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy elképzeld, mekkora roncsolást okozhat egy gyulladt tüdőben egy helytelen gépi lélegeztetés. (Biró Éva) 


Böjte Csaba Füssy Angélával a Polgári Mulatóban
851 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg