top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:24) 10.19.Egy katolikus templom megépítése ellen tiltakoznak klímaaktivisták a franciaországi Ardèche megyében arra hivatkozva, hogy a létesítmény felállítása túl nagy szénkibocsátással járna. Az aktivisták kedd reggel gyűltek össze a templom tervezett helyszínénél, de a helyi egyházi személyek is felkészültek, akik sorfalat állva védték az építkezést – írja a francia TF1 Info. Egy, a helyszínen készült videófelvételen az látható, ahogy egy apáca ráveti magát egy aktivistára, aki az egyik kotrógépet próbálja megállítani. A klímavédők arra hivatkozva akarják megállítani az építkezést, hogy a helyszínen van egy veszélyeztetett, ritka növény, amit nem vettek figyelembe az építkezés megkezdése előtt.


Az orosz elnök szerint „sokan irigylik Orbánt, ezért támadják”.


Csupán 130 ország képviselőinek tartott előadást a magyar politikáról.


A világhírű filozófus szerint „Ukrajna jelenleg sokkal demokratikusabb ország, mint Magyarország”.


A magyar miniszterelnök számít a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank együttműködésére a magyar gazdaság fejlesztésében.


A szakértő szerint novemberre eldőlhet az uniós pénzek sorsa.


A miniszter rámutatott, hogy hazánkban mind a három német prémium autómárka gyártóbázissal fog rendelkezni.


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetőjének közelmúltbeli izraeli útja több európai tisztviselőből is elégedetlenséget váltott ki, akik azzal vádolták, hogy túllépte hatáskörét. Szerintük rendszeresen túllépi hivatalos kötelességeit, és megfosztja az uniós kormányokat attól a lehetőségtől, hogy részt vegyenek a döntéshozatalban – írja a Politico. (nu, csak leesett a tantusz)


Az Európai Bizottság elnöke szerint „a brüsszeli merényletet a gyűlölet motiválta”. (nucsak! akkor már csak az a kérdés, hogy kik az "európaiak"; az Ursula-félék? vagy a Pressmanek?)


Azt javasolja a nagykövetnek, hogy Joe Biden és Vlagyimir Putyin elnök közös fotóit „nézegesse”.


Kurt W. Zimmermann szerint helyes volt Orbán Viktor migrációs politikája, hiszen Európa más részeivel ellentétben Magyarországon nem randalíroznak a Hamász-párti tüntetők. Az elismert svájci újságíró viszont azt is tudja, hogy akik eddig kritizálták a magyar kormányfőt, a tények hatására sem változtatnak álláspontjukon.


„Nagyszerű ösztönző program Magyarországon!” – reagált a világ leggazdagabb embere Novák Katalin legújabb kérdésére. „Hány gyermeket szeretnél?” – tette fel a kérdést Novák Katalin az X-oldalán. A köztársasági elnök megjegyezte, hogy Magyarországon a 4 vagy annál több gyermeket vállaló anyák mentesülnek a személyi jövedelemadójuk fizetése alól. Novák Katalin egy szavazást is indított ebben a kérdésben. Nagyszerű ösztönző program Magyarországon!” – reagált a posztra Elon Musk is.


Landi Balázs, a volt államfő titkárságvezetője, tanítványa, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának egyetemi docense búcsúbeszédében elmondta, Sólyom László mindvégig egymaga és otthon ápolta feleségét, akinek halála megrendítette. Ezt követően szinte teljesen visszavonult a nyilvánosság elől, és 75 évesen egyedül végiggyalogolta az El Camino hatszáz kilométer hosszú zarándokútját.


A papírforma szerint a három nagy, parlamentbe jutott ellenzéki párt szerdán megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, miután a lengyel választási bizottság kedden bejelentette a parlamenti választások végeredményét, amely alapján nekik van reális esélyük a kormányalakításra.


Robert Fico vezetésével az új szlovák kormány szigorítaná a külföldi finanszírozású civil szervezetek szabályozását, amit már Magyarország is megtett, ám azt az Európai Unió Bírósága jogsértőnek találta.


Az amerikai elnök támogatásáról biztosította Izraelt.


A tüntetők ugyanazok, akik Európában ünneplik a Hamász terrorcselekményeit.


A Capitolium megszállása mögött két olyan szervezet áll, amelyeket az ismert filantróp támogatott. Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerdán tüntetők szállták meg az amerikai Capitolium épületét, és azonnali tűzszünetet követeltek az izraeli-palesztin háborúban. A The Washington Free Beacon most arról írt, hogy az akció szervezésében több Soros Györgyhöz köthető szervezet is szerepet vállalt. A Jewish Voice for Peace és az IfNotNow nevű csoportról van szó. Az Open Society Foundations (OSF) 2017 óta összesen 650 ezer dollárt adott a Jewish Voice for Peace-nek; 2019-ben, 2021-ben pedig 400 ezer dollárt utalt az IfNotNow-nak.


Fricska a történetben: Rishi Sunak közel egy éve jelentette be, hogy visszalép elődje, Liz Truss kezdeményezésétől, és nem költözteti a brit nagykövetséget Jeruzsálembe.


Mintegy ezer orosz állampolgár családjával együtt a Gázai övezet blokádjának túsza lett – mondta Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.


Az Európai Zsidó Szövetség nyílt levélben állt ki a magyar uniós biztos mellett.


Moszkva és Peking jelentős megállapodást írt alá az orosz gabona hosszú távú Kínába szállításáról – jelentette szerdán a TASZSZ orosz hírügynökség.


Egyre többen és egyre gyakrabban szólalnak meg az ismertebb emberek közül az elmúlt 3 év őrülete és a WHO globális pandémiaszerződésének tervei kapcsán. Örülök, hogy lassan felnyílnak a szemek, de milyen jó lett volna ez, ha 3 évvel korábban történik! A Nyílt sisak vendégei voltak: Czutor Zoltán, Schiffer András, Ábrahám Róbert és Horváth Tamás.


Dr. Pócs Alfréddal és Dr. Szilák Lászlóval beszélget a Nexus Tv műsor-igazgatója: Juhász J. Zoltán

Tartsuk életben a készpénzt! Szervezzünk tüntetéseket, de hová? Az arab-izraeli háború. https://nexustv.hu/


 


1956-ra és 2006-ra emlékezünk! Nem felejtünk!

854 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page