top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:50) 10.20.Az ombudsman vizsgálata az életkorhoz kötött kötelező védőoltások megtagadásáról

Az ombudsman szerint alapjogi szempontból aggályos, hogy az óvodák elutasítják az olyan gyermekek felvételét, akik nem kapták meg a kötelező védőoltásokat. A védőoltások beadását az egészségügyi államigazgatási szerv elrendelheti ugyan, de jellemzően csupán pénzbírságot szab ki, ha a gyermek törvényes képviselője nem enged a hatósági felszólításnak. Székely László alapjogi biztos átfogó vizsgálatban elemezte a kötelező védőoltások megtagadásával kapcsolatos gyakorlatot, szabályokat, jelentésében pedig kezdeményezéseivel az érintett intézmények széles körét szólította meg. Az ombudsman megállapította, hogy a hatályos jogszabályok egyértelműen meghatározzák az óvodai beiratkozáshoz benyújtandó dokumentumok körét. Olyan rendelkezés nincs, amely a védőoltások beadásáról szóló – „a gyermek közösségbe felvehető” tartalmú – orvosi igazolások bemutatását követelné meg. Ilyen dokumentumot tehát a belső szabályzatukban az óvodák se igényelhetnek a szülőktől.


Szülők a gyermekeink egészségéért: Választható Oltásokat Mozgalom!

Kedves Szülők, Oltás-kritikus Harcostársak! A SZKITA egyesület elindította a Szülők a gyermekeink egészségéért Választható oltásokat mozgalmát!, amelyet az Orvosok a Tisztánlátásért, a Vészharang Egyesület és számos más szakmai és nem szakmai szervezet is támogat.


Tüntetés Pécsen: Jogunk van tudni, mit oltottak belénk

A Nagyharsányban élő Költő Előd 2021-ben kapott három Covid elleni oltást az egyik baranyai kórházban. A tanárként dolgozó férfi nem szeretett volna védőoltást kapni, ám ha meg akarta tartani állását, nem tehetett mást. Különösebb mellékhatást nem érzett az oltásokat követően, ennek ellenére 2023 áprilisában annak a kórháznak, amelytől a vakcinát kapta, három oltóorvosát a pedagógus feljelentette, mivel ők nem tájékoztatták a pácienseket arról, hogy szerinte az injekció „kísérleti gyógyszer”, így mellékhatásai ismeretlenek. (Az érintett pedagógus mRNS alapú vakcinát kapott.) – írja a Népszava.


Toroczkai László: Globális szerződéssel kell harcolni a világháború ellen! (+VIDEÓ)

Az ukrajnai háború után, most az izraeli-palesztin véres eseményekkel is újabb lépéseket tett a világ a harmadik világháború kitörése felé. Globális tervet szorgalmaztam a világháború elkerülése, és egy új globális gazdasági egyezmény érdekében az Európa Tanácsban – olvasható Toroczkai László legújabb YouTube-videójának leírásában.


Irán és a Hezbollah készen áll a harcra az Egyesült Államokkal és Izraellel - interjú egy iráni újságíróval

Az Iráni Iszlám Köztársaság a Közel-Kelet egyik legerősebb szereplőjévé vált. Sőt, az Irán és Izrael közötti konfrontációt sok szempontból rendszeralkotó „törésvonalnak” tartják a térségben, ami különösen szembetűnő a palesztin-izraeli konfliktusövezetben zajló aktuális események hátterében.


Skócia muszlim vezetője megnyitja a kapukat a gázai menekültek előtt

Skócia kész befogadni a gázai palesztin menekülteket – jelentette be Humza Yousaf miniszterelnök szerdán a Skót Nemzeti Párt (SNP) konferenciáján tartott beszédében. A skót kormányfő egyúttal Suella Braverman brit belügyminisztert is kritizálta, aki szerinte vitát szított, és a szélsőségességet tüzelte, azzal, hogy a háborúval kapcsolatban a nyugati országokba érkező „migránsok hurrikánjára figyelmeztetett” – írta meg a Jerusalem Post.


Francia kritika: Von der Leyen ezzel veszélybe sodorja az Európai Uniót

A zöldpárti marokkói-francia EP-képviselő azt állítja, hogy az egész világ megharagudhat az Európai Unióra, amiért a Bizottság első embere, Ursula von der Leyen csak az izraeli nép mellett állt ki.


Palesztin párti gigatüntetést tartottak a Downing Street 10-nél (videó)

A tüntetők szerint a nyugati politikusok is felelősek az izraeli ellentámadásban elhunytak haláláért.


Igazodni kell a piachoz: izraeli, palesztin és amerikai zászló is kapható a New York-i utcai árusnál

„A háború egyetlen nyertese” – írták a videóhoz.


Az izraeli rendőrfőkapitány betiltotta a “tüntetés Gáza mellett”!

Izraelben senki nem rendezhet ilyen tüntetést, aki izraeli állampolgár az nem megy ilyen tüntetésre. Ha pedig másképp gondolja, akkor felültetjük egy autóbuszra és elvisszük Gázába.


Ilyen nevelés folyik a palesztin autonómiában

A térdepelő fogoly az az izraeli gyereket szimbolizálja.


A hatalmas tel-avivi egyetemi előadó terem. A meggyilkolt diákok, akik többé nem jönnek az egyetemre

Az arcképükön a nevük és az a szó, hogy meggyilkolták.


Nyílik a pokol kapuja: Készenlétben, felszerelve az izraeli hadsereg

Felszerelve, készenlétben áll az izraeli hadsereg a szárazföldi offenzívára, mondta az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője pénteken a CNN-nek. Jonathan Conricus értelemszerűen nem árulta el, pontosan mikor kezdődhet a Gázai övezet offenzívája - ami szerinte csak egy lehetőség a hadsereg rendelkezésére álló eszközök közül.


Kitálalt az orosz külügyi szóvivő: Biden nem véletlenül segít Ukrajnának

Az orosz külügyi szóvivő, Marija Zaharova Telegram-csatornáján arról értekezett, hogy Washington számára a háborúk mindig is jó befektetésnek számítottak. Szerinte az USA csak a hasznot látja ezekben a konfliktusokban, hiszen azok sohasem a saját területén zajlanak. Úgy véli, Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának nyújtott segítségre is úgy tekint, hogy az majd megtérül a következő generációk számára. Korábban a szabadságért és a demokráciáért folytatott harcként emlegették. Mostanra kiderült, hogy ez csak számítás. – fogalmazott bejegyzésében Zaharova, hozzátéve, hogy az USA mindig is becsapta a világot, olyan értékek mögé bújva, amikben nem is hisz.


Financial Times: a Nyugat teljesen elvesztette a Globális Dél bizalmát

Az Egyesült Államok és szövetségesei arra tett kísérletei, hogy “Moszkvát globálisan kirekesztettként tüntessék fel, megmérgeződtek” a Hamász elleni izraeli megtorlás támogatása miatt – jelentette szerdán a Financial Times több mint egy tucat tisztviselőre hivatkozva.


Percről percre: Abbász nem hajlandó felvenni Bidennek a telefont, Netanjahu népszerűsége a béka feneke alatt

Európa-szerte egyre több durva incidens történik az utcákon az izraeli-Hamasz háborús helyzet miatt, Joe Biden amerikai elnökkel még mindig nem hajlangó beszélni Mahmúd Abbász, közben az izraeli társadalom elsöprő többsége követeli, hogy a miniszterelnök Benjamin Netanjahu vállalja a felelősségét a történtekért.


Nem örülhet Zelenszkij: kulcsfontosságú fegyver szállítását tagadták meg a németek

Úgy néz ki, hogy búcsút inthetnek az ukránok a Taurus-rakétáknak.


Axios: az USA Izraelbe irányította az Ukrajnának szánt tüzérségi lövedékeket

Az Egyesült Államok több tízezer 155 milliméteres tüzérségi lövedéket ad Izraelnek, amelyeket eredetileg Ukrajna számára különítettek el – jelentette csütörtökön az Axios. Az izraeli hadsereg állítólag azt mondta a Pentagonnak, hogy szüksége van a lövedékekre, hogy felkészüljön a Gázai övezet szárazföldi inváziójára.


Annalena Baerbock bejelentette: Németország 50 millió euró azonnali segélyt nyújt a Gázai övezet lakóinak

Hozzátette, szanitéc csapatokat is küldenek a konfliktus sújtotta régióba.


Már Jemenből is lövik Izraelt: az amerikai flottának kellett közbelépnie

Az amerikai haditengerészet Izrael felé indított rakétákat és drónokat lőtt le a Vörös-tenger felett.


Izrael visszavág a Libanonból kilőtt mintegy 30 rakétára

A Hámász mellett a Hezbollah is vállalja a felelősséget a lövésekért.


Pressman szervezkedik: az Orbán-Putyin találkozó miatt összehívta a NATO-tagországok nagyköveteit

Annyira orbánozós lett a találkozó, hogy még a svéd NATO-csatlakozás témája is háttérbe szorult.


A NATO-tagállam Törökország a palesztinokért hirdetett háromnapos gyászt

Törökország háromnapos nemzeti gyászt tart szolidaritásból az Izrael és a Hamász között zajló eszkalációban megölt palesztinokkal – jelentette be szerdán késő este Recep Tayyip Erdogan elnök.


Fukuyama és az amerikai gondolkodás elviselhetetlen slampossága

Mikor valaki az Egyesült Államokból megszakérti Kelet-Európát, az ember önkéntelenül becsülni kezdi még európai gyűlölőinket is. Kohán Mátyás írása.


Tizennégy francia repülőtér kapott bombafenyegetést, hatot kiürítettek

Csütörtökön a kiürítések Brest, Carcassonne, Rennes, Tarbes, Bordeaux-Mérignac, Béziers, Montpellier és Nantes repülőtereit érintették.


Franciaországi változások: Le Pen pártja átvette a vezetést

Messze a legnépszerűbb párt lett a Nemzeti Tömörülés Franciaországban.


Pap Gábor – Beszélgetések 29 – Mária Terézia VAGY Petőfi

„Földet és talajt akarok, és ezért inkább el kell pusztulnia egész seregemnek, meg kell halnia minden magyarnak, mintsem hogy én valamiben is visszalépjek.” (Mária Terézia) „Tessék ezt az idézetet a Mária Teréziára most átkeresztelt laktanyára, a főbejáratára kitenni. Szépen fölnagyítani. Nem kell itt hőzöngeni. Ezt az idézetet, egy az egyben, mert ez Mária Terézia, és ez a kapcsolata a magyarsággal. Na, így ajánlják nekünk Mária Teréziát, és így lett azoknak, akik ezt a magyarság megosztására kitalálták. Szeretném egyébként, ha végre jelentkezne az illető, aki egyáltalán kitalálta ezt az aljasságot.” (Pap Gábor) (KSM)


Rogán bejelentette, hogy az állam beköltözik a telefonunkba

Jövő július és szeptember között indul el a Digitális állampolgárság program, így az azonosítás, az igazolvány és az állam a mobilba költözik – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter csütörtökön Budapesten.903 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page