top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:36) 2023.02.01.
Erről számolt be a kanadai orvos dr. William Makis. 17 esetben nem volt értelmes diagnózis, a másik 17 esetben a halál oka trombózis vagy szívizomgyulladás volt. Szintén Kanadában 80 géninjekciózott orvos hunyt el hirtelen, váratlanul, köztük sok fiatal orvos. Az 50 év alatti orvosok halálozási aránya duplájára emelkedett a géninjekció bevezetése óta a 2019/2020-as időszakhoz képest. A 40 év alattiaknál ez az arány még rosszabb, itt ötszörös az emelkedés. Ha csak a 30 év alattiakat vizsgáljuk akkor pedig nyolcszoros. (Biró Éva)


Nem Mike Minihan tábornok az egyetlen, aki az elmúlt egy-két évben azt vizionálta, hogy háborúzni kell Kínával. 2021 márciusában Philip Davidson admirális, az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnokságának akkori vezetője azt mondta a szenátus egyik bizottsági meghallgatásán, hogy „Tajvan egyértelműen Kína ambíciói közé tartozik”. Mint mondta, véleménye szerint a fenyegetés ebben az évtizedben konkrét formát ölt, sőt, ez már a következő hat évben bekövetkezhet.


Nagyjából háromezer olyan egység van Ukrajnában, melynek az a feladata, hogy összeszedje azokat a harcképes férfiakat, akik még nem vonultak be.


Bár Lengyelország és Litvánia az egyik pólus, a másik póluson is szép számmal akadnak országok: Németország és Magyarország mellett például Horvátország, Bulgária vagy Ausztria. Mindegyiküknek megvannak a maga okai arra, hogy Lengyelországtól eltérő álláspontot képviseljenek – hangsúlyozza Warzecha.


GDP arányosan ők fognak a legtöbbet költeni a NATO-ban.


Ha az ember elkezd szembeszállni a fősodorral, késznek kell állnia arra, hogy nagy árat fizet a túlélésért – szögezte le Jacek Karnowski, a Sieci lengyel jobboldali hetilap főszerkesztője.


Részletesen beszélt egy lapinterjúban Francois Hollande arról, mit hoz majd a jövőben a lassan egy éve tartó háború.


A biztonságpolitikai szakértő szerint a Nyugat már gyakorlatilag harcoló félként van jelen a háborúban.


Nem tartják praktikus megoldásnak, mivel hónapokig tartó képzés lenne szükséges hozzájuk.


Azt azonban nem közölte, hogy miféle támogatásról lenne szó. Az ukrán erők már régóta aktívan gyakorlatoznak a Belarusz határ közelében, miközben új offenzívára készülnek. Közben gyakorlat kezdődött Belaruszban,

amelynek keretében az orosz és a belorusz regionális csapatok egyesített parancsnoksága a két ország biztonságának szavatolása érdekében teendő döntéshozatalt gyakorolja egy héten át.


„Mi szüksége volt Ukrajnának arra, hogy még tovább csökkentse a nemzeti közösségek jogait?” – tette fel a kérdést a miniszter.


Szerintük az emlékmű egy birodalmi védjegy.


Az ukrán nyelvnek védelmet kell kapnia az ország valamennyi felsőoktatási intézményében – vélekedett Tarasz Kreminy.


Hiába kérte hat uniós tagállam az ukrán gabona importjának lassítását Brüsszelben, az EB semmit nem hajlandó tenni. A piaci helyzet egyre rosszabb, de a Bizottság mindent alárendel Ukrajna érdekeinek.


Az új ajánlás a segélyezés alapú társadalom megteremtésén dolgozik. Minimálbérügyi körképünk!


Példátlan mértékben és gyorsasággal csökkennek a német bérek és fizetések. Az emberek aggódnak, a kormány nem.


Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Mahmúd Abbász palesztin elnök keddi rámalláhi tárgyalásukon elítélt minden olyan lépést, amely akadályozza a kétállami megoldás megvalósulását, vagyis az önálló palesztin állam létrejöttét Izrael mellett.


Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz – derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.


És az is kiderült, hogy az aktivisták egy része fizetésért, főállásban csinálja ezt, egy amerikai szervezet pénzéből. (...) A párocska azonban nem jelent meg a bíróság előtt: ennek oka, hogy a tél elől elrepültek nyaralni előbb Thaiföldre, majd Balira. A Letzte Generation szervezet szóvivője a Bild újságnak nyilatkozva azzal magyarázta az esetet: „Ők magánemberekként repültek, nem klímavédőként. Ezt ketté kell tudni választani.” (khöm)


A múltban a kormány különböző intézkedésekkel próbált fellépni az energiaitalok túlfogyasztása ellen. Az termékeket bevonta a népegészségügyi termékadó, az úgynevezett csipszadó hatálya alá, illetve megtiltotta az ilyen típusú termékek árusítását az iskolai büfékben.


A “Cochrane” 2023. január 30-án publikált egy részletes munkát arról, hogy milyen hatásai vannak a maszkoknak a vírusfertőzések befolyásolásában. Az eredmény: Az orvosi és az FFP2 maszkok hordásának semmilyen jelentős befolyása nincs a fertőzések terjedésére. A Cochrane egyébként egy globális, teljesen független hálózat, 1993-ban alapították Oxfordban. Orvosokból, tudósokból, egészségügyi szakemberekből és más, egészségügyi kérdésekben érdekelt emberekből áll.

 

Éltető eszme. Emlékezés Dr. Hegedűs Loránt püspökre és a Károli Gáspár Református Egyetem alapítására880 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page