top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:44) 10.21.Mit nyújt az ENSZ a globális közösségnek? Elérte-e az Alapokmányában megfogalmazott fő célját? Elősegíti-e a békés társadalmak kialakulását a 2030-as “menetrenddel”? És milyen befolyással bír a Rockefeller család az ENSZ-re?

Ebben a műsorban izgalmas utazásra viszünk e kormányzati szervezet kezdeteihez, és megmutatjuk, milyen a szép szavakkal leplezett valóság, és mi vár ránk a jövőben, ha a 2030-as menetrend tényleges céljai megvalósulnak.


Kérjük, nyomtassa ki, írja alá és adja postára ajánlott levélként (még jobb, ha tértivevénnyel) a csatolt közérdekű bejelentést a Köztársasági Elnöknek, vagy országgyűlési képviselőjének és/vagy a kormány bármelyik tagjának, beleértve a Miniszterelnököt is. (Ha erre nincs módja, küldje el e-mailben a bejelentést.


A kínai konténerhajó Kína és Európa között közeledik az Északi-sarkvidéken keresztül. A finn rendőrség pénteken bejelentette, hogy egy kínai hajó után nyomoz a külső behatás révén megrongált finn-észt gázvezeték ügyében. A finn külügyminisztérium pedig azt közölte, hogy diplomáciai csatornákon kapcsolatba lépett Kínával és Oroszországgal a vizsgálat kapcsán.


Már hat kínai hadhajó is a térségben tartózkodik, miközben az Egyesült Államok is növeli a jelenlétét.


Klímaválságot tagadó politikustól félti az államfő a szlovák környezetet.


A képviselő szerint a svédek és az ukránok ügyét is a magyar miniszterelnök dönti el, aki ráadásul Vlagyimir Putyinnal tárgyalt.


„Amennyiben a PiS kormányalakítási megbízást kap, vállalja azt” – jelentette ki Piotr Müller kormányszóvivő.


A Soros-hálózat évek óta aktív a lengyel médiaszektorban, amelyben a legnagyobb elérésű televízió és rádió külföldi kézben van.


Elszabadult a pokol, amikor a rendőrség megpróbált feloszlatni egy Izrael-ellenes tüntetést a berlini „kis Gázának” nevezett Neuköllnben.


Egyre rosszabb állapotok uralkodnak a déli határzárnál.


Izrael egy de facto állammal áll szemben, amelynek a de facto hadserege az Iszlám Állam terroristáinak forgatókönyvét követi – mondja Robert C. Castel. A biztonságpolitikai szakértő, Harctér című heti geopolitikai magazinműsorunk állandó vendége Izraelből nyilatkozott lapunknak.


A Hamász felszámolása után Izrael lemond a felelősségeiről Gázában - mondta Joáv Gallant.


Az egyik felvonuló azt mondta, „naivitás” lenne azt hinni, hogy az ilyen akciók megállíthatják Izraelt.


„Elfogadhatatlan, hogy a hírügynökségen keresztül közvetítik a Hamász üzenetét” – hangsúlyozta Izrael kommunikációs minisztere.


Miként lett a zsidó Templomok helye több mint 1300 éve iszlám központ? Mi okból épültek Mekkától oly messze ilyen fontos iszlám szentélyek? És mi szerepe volt mindebben a zsidóknak? Tényleg szolgáltak zsidók és keresztények a Szikladómban? Mi van felírva a dóm falaira? Az épületek helyszíne, építésük dátuma, a díszítés és számos történelmi forrás árulkodik az utókornak a kalifák szándékát illetően.


Több Hamasz-terrorista szervezetében is megtalálták a Captagon nevű szintetikus amfetamint, amit zömében dél-európai területeken állítanak elő, majd Törökországon keresztül szállítják a Közel-Keletre.


Folytatódnak a merényletfenyegetések a regionális repülőtereken, de bombariadók volt pályaudvarokon, iskolákban és múzeumokban is.


A focista felhatalmazta párizsi ügyvédjét, hogy kategorikusan tagadjon, és rágalmazás miatt jogi lépésekkel fenyegesse meg Darmanint.


Tunézia a brüsszeli merénylő kiadatását kérte, a kérvényt azonban nem dolgozták fel a belga hatóságok.


A Kínával folytatott orosz kereskedelem dollármentessé tétele szinte teljesen befejeződött – mondta a miniszter újságíróknak a pekingi Oroszország-Kína Energetikai Üzleti Fórumon.


A jelenleg Norvégiában tartózkodó ukrán menekültek anyagi támogatást igényelhetnek a hazatéréshez – közölte az oslói Bevándorlási Igazgatóság. A norvég kormány 17 500 korona (kb. 570 ezer forint) készpénzt ajánl fel a hazatelepülés költségeire. “Ha érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik Norvégiában, de most szeretne visszaköltözni hazájába, támogatást igényelhet a norvég hatóságoktól” – közölte honlapján az Utlendingsdirektoratet (UDI).Nem nézhetik tétlenül, hogy fél Olaszországban és fél Európában iszlamista, a Hamász terrorista szervezetét éltető tüntetések zajlanak.


A múzeum helyszíne a Torlonia hercegi család egykori római villájának parkjában lesz, amely az 1920-as és 40-es évek között Benito Mussolini fasiszta vezér rezidenciájaként szolgált.


Az Egyesült Államok szerint Dodik aláaknázza az 1995-ben megkötött daytoni békeszerződést. A szerződés zárta a le 100 ezer ember halálát okozó boszniai háborút (1992-1995), amelynek következtében az ország két autonóm régióra esett szét, a boszniai Szerb Köztársaságra és a Bosnyák-Horvát Államszövetségre, amelyeknek gyenge központi kormánya van. A pénzügyminisztérium egyben levette a szankciós listáról Aleksandar Karadzicot, Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető fiát. Az 1990-es évek balkáni konfliktusában háborús bűncselekményekben bűnösnek talált Karadzic családtagjai májusban bíróságon fellebbezték meg felvételüket az amerikai szankciós listára.


„A Biden-kormányzatot vezető baloldaliak azért akarják megbüntetni Magyarországot, mert gyűlölik Orbán Viktort, Magyarország konzervatív miniszterelnökét” – mondta Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke. „És miközben megpróbálják megfélemlíteni Magyarországot a bevándorlás miatt, a Biden-kormányzat továbbra is engedélyezi, hogy illegális bevándorlók milliói akadálytalanul jöhessenek az Egyesült Államokba.”


A hosszú évekig tartó droghasználat és a fentanil túladagolás is közrejátszott a tragikus esetben.


Napokon belül megjelenik Britney Spears életrajzi könyve, amely a The Woman in me azaz A bennem élő nő címet viseli. Az énekesnő visszaemlékezései közül már kiszivárgott néhány részlet, a sajtó azóta nagy hangon taglalja, hogyan volt az akkor még szinte gyermeklány Britneynek abortusza Justin Timberlake-kel való kapcsolata során. Az énekesnő a közelmúltban már inkább botrányaival, mintsem dalaival került a figyelem középpontjába, s most is élénk kommentháború alakult ki a téma körül. Sokan legyintenek és hírhajhásznak nevezik, aki beszámol az esetről, mások Justin Timberlake felelősségét és szívtelenségét boncolgatják. A lényegről elterelődött a fókusz: egy nő segélykiáltásáról, akinek furcsa viselkedése valószínúleg köthető a múltbéli eseményhez. És aki sajnos nincs ezzel a problémával egyedül.


Az egyik nagy előnye annak, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövete vagyok – függetlenül a politikai helyzettől – , hogy találkozhatok magyarokkal, betekintést nyerhetek a szokásaikba és megkóstolhatom az ételeiket” – írta. (nu, ritka szellemes cím...)


Ide mindenki beléphet, akik bármikor a könyvújság olvasóivá váltak, azaz segítették és értékelik a VilagHelyzete tájékoztató, igazságkutató munkáját!


871 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page