top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:07) 10.23.Frigyes, Csaba és Gergő szabadságáért minden este elmondunk egy Miatyánkot, egész addig, amíg szabadok nem lesznek! Bárki csatlakozhat! Most 56 és 2006 évfordulóján, megemlékezünk az áldozatokról, akik 56-ban az életüket áldozták értünk és akik 2006-ban csak megemlékezni szerettek volna, aztán lövöldözések és verések közt találták magukat. Sajnos még most is van három áldozata, a gyurcsányi tervnek, hiszen a 15 éve tartó eljárás, még mindig nem ért véget, ezzel borzalmas szenvedést okozva a vádlottaknak és családjaiknak. Ők vannak a fotókon. (Köztük dr. Szücsi Frigyes nemzetközi hírű régész, két kisgyerek apukája és Tián Csaba, termelési vezető, négy kisgyerek apja). A múlt szenvedései figyelmeztetnek, hogy ne hagyjuk a mai szenvedőket! Sajnos koncepciós perek és ártatlanul bebörtönzött emberek ma is vannak! Még a sértett, Csintalan Sándor is kegyelmet kért nekik! Mivel mindent megtettünk – a Bizottság az Igazságtételért munkájával, a támogatók kiállásával (nemsokára megosztjuk a listát, sok híres ember állt ki mellettük), hogy szabadok lehessenek, ezért már csak imával tudjuk erősíteni a döntéshozók igazságos itéletét. Szabadságot a koncepciós per áldozatainak! Aki személyesen is ki szeretne állni mellettük, jöjjön el november 2-án, 9:00 órára, Kúria Budapest, V. ker. Markó u. 16. fsz. 9. alatti tárgyalóterembe, ahol nyilvános tárgyaláson hozzák meg ellenük az itéletet és utána évekre börtönbe kell vonuljanak, hacsak nem történik csoda a tárgyaláson (elvileg jogilag nem valószínű) és nem kapnak kegyelmet.


Soha nem felejtünk, nem felejtetünk és nem mondunk le a felelősök felelősségre vonásáról, kegyelmet kérünk a gyurcsányi koncepciós Hunnia-per utolsó három vádlottjának!


Az előzetes eredmények alapján a Svájci Néppárt (SVP) megerősödve végzett az élen.


A lap újságírója szerint „az ukrán offenzíva, amelyet büszkén elhalmoztak előzetes dicséretekkel, kudarcot vallott”.


Az ukrán elnök szerint ez fogja igazán motiválja az egész világot, hogy segítsen a hazájának. (nu, úgy látszik, feladatul kapta Ukrajna kiürítését)


A felületen megjelenő hamis információk a legfiatalabbakhoz jutnak el. (nu, de akkor az igazak is, s talán ez a fő baj)


A palesztinbarát gyűlést azonban engedélyezte ugyanazon a napon a rendőrség.


A nyugat-ázsiai háború nagyon nehéz helyzetbe hozza a résztvevőket és támogatóikat, beleértve azokat is, akik nem érintettek. Egy nagyon jó elemzés, ezért a teljes cikket lefordítottam számotokra! (Vilag Helyzete)


Az izraeli hadsereg a harcok következő szakaszára készül, miközben az elmúlt 24 órában 320 olyan célpontra mértek csapást, amely a Hamászhoz vagy az Iszlám Dzsihád terrorszervezethez köthető.


Timothy Garton Ash szerint a magyar miniszterelnök a kárpátaljai magyarok elleni orosz agressziót is támogatja.


Orbán: A brit történész soha nem látott hűtlenséget tanúsít Európa és a Nyugat irányába

(bocs)


A spanyol kormány 50 millió eurós (18,5 milliárd forint) rendkívüli támogatást hagyott jóvá a bevándorlók számára.


„Sziasztok! Már évek óta Belgiumban dolgozok. Nem ez az otthonom, mert a családom otthon van. Szeretném veletek megosztani az itt élő emberek problémáit. Ezek a problémák most kezdődnek. Antwerpenben meghaladta a migránsok száma a lakosság 50 százalékát, Brüsszelben, Genfben elérte az 50 százalékot. Az önkormányzatokban, a parlamentben, az európai parlamentben egyre több az Iszlám vallású képviselő. A probléma itt kezdődik és most. Ez már egy megállíthatatlan folyamat, amit az otthon siránkozók nem látnak. És ez csak egy ország, Belgium. Ugyanez a helyzet Franciaországban, Angliában, Hollandiában, Dániában, Finnországban, Svédországban, Olaszországban, Spanyolországban. És sajnos gőzerővel ebbe az irányba tart Németország is. (...)"


A hatóságoknak nincs könnyű dolguk, miközben próbálnak úrrá lenni a helyzeten.


Detroit városban fokozatosan többségbe kerülnek az iszlám vallású migránsok.


„Tartsd tisztán a világot” hirdette az egyik antiszemita molinó egy szemetesbe dobott izraeli zászló képe mellett.


A Digi24 román csatorna izraeli tudósítója egy drámai helyzetben szeretett volna bejelentkezni, de a körülötte lévő járókelők nem igazán segítették a “jelenetet”. Egy autó mellett a földön fekve úgy tett, mintha Hamász-bombázás történne, de a felvétel szerint körülette ebből senki nem érzékelt semmit. Kerékpárosok és gyalogosok haladnak el mellette vagy nyugodtan sétálnak a háttérben.


A Bloomberg jelentése szerint Németország továbbra is kereskedést folytat az orosz cseppfolyósított földgázzal (LNG) annak ellenére, hogy kötelezettséget vállalt az energetikai kapcsolatok megszakítására. A Moszkvával kötött megállapodás megszegése állítólag több milliárd eurójába kerülne az adófizetők által finanszírozott vállalatnak.


A japán kormány a japán-orosz kapcsolatok jelenlegi nehézségei ellenére is fenntartja az irányt a területi kérdés megoldására és az Oroszországgal kötendő békeszerződés megkötésére – jelentette ki Fumio Kisida miniszterelnök a parlament alsóházának plenáris ülésén tartott beszédében.


A gyakorlatra a Koreai-félsziget partjainál került sor, és célja a három ország képességeinek csiszolása volt az Észak-Korea állítólagos nukleáris és rakétafenyegetése elleni fellépéshez – áll a dél-koreai légierő közleményében.


Erdogan felszólítja a világ közösségét, hogy egyesítsék erőiket Gáza megsegítésére Recep Tayyip Erdogan török elnök kormánya szerint a Gázai övezetben sürgősen orvosi és humanitárius segítségre van szükség, Ankara pedig arra kéri a nemzetközi közösséget, hogy fogjon össze e célok megvalósítása érdekében.


Hoszein Amirabdollahián figyelmeztetett, hogy a konfliktus, a népirtás, a gázai és ciszjordániai lakosok elleni mészárlás és kényszerkitelepítés folytatásában minden számítási hibának súlyos következményei lehetnek a térségre és az agresszor országok érdekeire nézve. Pandor asszony felszólította a nemzetközi közösséget, hogy szenteljen nagyobb figyelmet a palesztinok sorsának a Gáza elleni szégyenletes ostrom közepette. Irán üdvözölte a Hamász iszlamista palesztin szervezet október 7-i Izrael elleni támadását, de azt állította, hogy nincs köze hozzá.


Az orosz fél megerősíti Szergej Lavrov orosz külügyminiszter október 23-ra tervezett teheráni tárgyalásait – közölte a TASZSZ hírügynökséggel Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő. Korábban az IRNA iráni hírügynökség azt közölte, hogy Azerbajdzsán, Örményország, Irán, Oroszország és Törökország külügyminiszterei október 23-án Teheránban tarthatnak “3+3” formátumú találkozót.


Oroszországban idén megugrott az uniós állampolgárok által benyújtott turista vízumkérelmek száma, annak ellenére, hogy Oroszországgal szemben szankciókat hoztak, és Moszkva és Brüsszel között továbbra is feszült a viszony az ukrajnai konfliktus miatt – közölte Alekszej Klimov, az orosz külügyminisztérium konzuli osztályának vezetője vasárnap a RIA Novosztyival.1 036 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK