top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:26) 2022.11.05
Mióta lett olyan nagyon fontos a gondolkozó réteg lehúzása az iszap alá, mint napjainkban? Természetesen a járványhelyzet kezdete óta. Soha azelőtt ilyen vehemenciával nem voltak offenzíva alá vetve azok, akik nem osztották teljes mértékben a média által terjesztett nézeteket, főleg, akik még ennek meglehetősen nagy hangot is adtak. Ujjal mutogatnak, bűnbaknak tesznek meg embercsoportokat, miközben azért, mert nem adnak már hitelt egyre többen a főáramú médiának, egyedül ők tehetnek, rajtuk kívül senki más. Hogyha megbízható, de legalábbis őszinteségre törekedő írásokat tennének közzé, abban az esetben nem ez lenne a helyzet, mint most. Természetesen ilyen soha nem is volt, és soha nem is lesz, még mielőtt valaki azt feltételezné, hogy naiv vagyok. Pusztán csak eljátszottam a gondolattal.


„Ukrajnának vissza kellene adni azokat a területeket, amelyeket 1939-ben vettek el Lengyelországtól”. „Ezeket a területeket erőszakkal adta át Magyarország, Románia és Lengyelország. Ezek teljesen különböző helyzetek. (...) Néhány embernek Ukrajnában el kellene gondolkodnia ezen” – hangsúlyozta Putyin.


A német államfő az üldözött ujgurok érdekében is felszólalt, de a kancellár hitelességét sokan kritizálták amiatt, hogy bár elítélte a Kína által elkövetett emberi jogi visszaéléseket, de egy tavaly nyilvánosságra került ellentmondásos javaslat szerint Kína megvásárolná a legnagyobb németországi kikötő egyik logisztikai vállalatának részvényeinek 35 százalékát és három terminálját is, Scholz pedig támogatja az ázsiai országgal folytatott kereskedelmi együttműködéseket. A kancellár viszont azt kifogásolta, hogy miközben az uniós piac nagyon nyitott a kínai beruházások és partnerek előtt, közben Kína sok ágazatot teljesen lezár a külföldiek előtt.


A miniszter kijelentette: úgy gondolom, hogy ezen intézmények átpolitizálása súlyos hiba, a párbeszéd platformjainak ellehetetlenítése pedig gyakorlatilag bűn. Az ENSZ-t nem a hasonlóan gondolkodó országok platformjaként hozták létre, hanem azért, hogy platformot teremtsenek olyan államok számára, amelyek akár háborúban vagy ellenséges viszonyban állnak egymással, hogy lehetőségük legyen egymással tárgyalni

– fogalmazott.


A szakértő szerint Ukrajna a padlón van, az oroszok kivárásra játszanak, Európa nem fogja bírni.


A frontvonal mentén lövik az ukrán egységeket.


Az ukrán elnök szerint több százezer ember van a húsdarálóban.


Onnan koordinálják majd az ukrajnai segítségnyújtást.


Alig pár nap van hátra az amerikai félidős választásokig, melyen eldől, hogy a Képviselőházban és a Szenátusban véget ér-e a demokrata uralom, és előre jelzi, kik indulhatnak majd jó eséllyel az elnöki székért.


Az amerikai elnök egy kampányrendezvényen beszélt arról, hogy könnyen Trump sorsára juthat.


Roth közleménye szerint a félretájékoztatás és a káros tartalmak terjedésének megakadályozásáért felelős csapatának 15 százalékát érintik az elbocsátások. Az elbocsátásokat a cég vezérigazgatója azzal kommentálta, hogy „nem látott más lehetőséget”, mert a Twitter napi négymillió dollárt veszít a hirdetők távozása miatt.

Ugyanis aktivista csoportok nyomást gyakoroltak a nagy hirdetőkre, hogy vonják vissza reklám megrendeléseiket. Musk egy pénteki befektetői konferencián ezt „az Alkotmány első kiegészítése elleni támadásnak” nevezte.


Már az előkészületek hírére drágulni kezdett a gáz az amszterdami tőzsdén.


Megkezdődött pénteken a visegrádi csoport (V4) fegyveres erőinek közös, Puma-22 fedőnevű hadgyakorlata a délkelet-lengyelországi Nowa Deba melletti gyakorlóterepen - közölte a lengyel sajtó.


Pénzbüntetés járt a rasszista molinókért, skandálásokért.


Egyre csökken az export, míg az import drasztikusan emelkedik a kínai autógyártók térnyerése miatt.


Egy brit férfinak olyan bankkártya-mikrochipet ültettek be, amely lehetővé teszi számára, hogy a keze érintésével vásároljon. A LifeSiteNews médiaportál ezt "a transzhumanizmus nagy győzelmeként" értékeli.

Gyles Brandreth volt parlamenti képviselő lelkesedik a "csodálatos" technológiáról, amely "mindannyiunk jövője". A The Sun szerint Szoke 220 fontért (247 euró) vásárolta a chipet a brit-lengyel start-up Walletmortól. A termék honlapja elmagyarázza, hogy a chipet egy Purewrist nevű "független digitális pénztárcával" együtt használják, és hogy azt sebészi úton be lehet ültetni egy "orvosi szépészeti klinikán". Hozzátette, hogy a mikrochipje, akárcsak egy normál bankkártya, idővel lejár.


Egy londoni színház, az Icarus Theatre Collective egészen sajátos módon viszi színpadra William Shakespeare tragédiáját: Júlia ugyanis egy üldözött zsidó lesz, Rómeó a Hitlerjugend tagja, és mindketten „nem-binárisok” – írja a Telegraph. Ha mindez még nem lenne elég, a színház körül most amiatt áll a bál, hogy a szerepekre egyedül zsidó származású színészeket nem kerestek meg.


Az egyik interjúalany például azt mondta, hogy vegyesek az érzései a Bibliával kapcsolatban: szentnek tartja, anélkül, hogy úgy igazán, erősen kötődne hozzá, és inkább a dicséretre és a közösségre támaszkodik, semmint a bibliaolvasásra.


Könnyek és folyton csak könnyek. Attól van.606 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page